ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγαθονήσι: Πολύνεκρη τραγωδία με 16 μετανάστες και πρόσφυγες


Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες και πρόσφυγες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Στο ξύλινο σκάφος , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 21 άτομα και βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά.

Στις έρευνες συμμετέχουν και στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, καθώς δεν αποκλείεται στο σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος να υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα μέσα σε αυτό.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ξύλινο σκάφος με τους μετανάστες και πρόσφυγες μετέφερε πιθανόν 21 άτομα από τα τουρκικά παράλια.

Βίτσας:«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».

ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για το θάνατο 16 ανθρώπων ανοιχτά του Αγαθονησίου».

KKE:«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, με νεκρούς πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας».

ΠΑΣΟΚ: "Ζούμε ακόμα μια τραγωδία.Τουλάχιστον 16 νεκροί στο βωμό των συμφερόντων και της ανυπαρξίας πολιτικών για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγαθονήσι: Πολύνεκρη τραγωδία με 16 μετανάστες και πρόσφυγες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">