ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποινική δίωξη σε ακροδεξιά οργάνωση

Ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και για άλλα τρία κακουργήματα ασκήθηκε εναντίον επτά εκ των συλληφθέντων ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat Hellas 18. Οι υπόλοιποι τέσσερις -μεταξύ τους και ένας ανήλικος- κατηγορούνται για πλημμελήματα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η ακροδεξιά οργάνωση φαίνεται να λειτουργούσε πριν το 2010, ενώ προκύπτουν διασυνδέσεις με την Χρυσή Αυγή, καθώς ορισμένα από τα μέλη της - αυτοπροσδιορίζονται είτε ως «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», είτε ως «Combat 18 Hellas» αναφέρονται σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που είτε ονομάζεται, είτε αποκαλούν «Λύκο».

Από τις άρσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, εντύπωση προκαλεί συνομιλία μελών της οργάνωσης που συζητούν για την δράση τους και αναφέρουν πως πρέπει να «σταματήσουν να χτυπούν "τα παιδάκια" και να ασχοληθούν πλέον με το Δημόσιο.

Η οργάνωση αυτή μαζί με τους Ακροδεξιούς Μαίανδρους Εθνικιστές είναι οι δύο δραστήριες ακροδεξιές οργανώσεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τα μέλη τους να έχουν στενούς δεσμούς θυμίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν στην προσαγωγή έξι ατόμων, ανάμεσα στα οποία και τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Οι προσαχθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε περίπου 20 επιθέσεις με εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ, και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οι οποίοι παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Πρόκειται για νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας. Η παράνομη, φασιστική βία δεν θα μείνει ατιμώρητη. Η συστηματική και επίμονη προσπάθεια των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας αποδίδει καρπούς και στο μέτωπο της εξάρθρωσης των φασιστικών συμμοριών, τόνισε σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η οργάνωση Combat 18 δημιουργήθηκε στη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του '90 με ξεκάθαρο νεοναζιστικό στίγμα και επιθέσεις κατά μεταναστών. Εμπνευση για το όνομά της αποτέλεσε ο Αδόλφος Χίτλερ καθώς το «18» αφορά στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της γερμανικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή τα αρχικά του Χίτλερ.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ (8) κατ’ οίκον έρευνες, έξι (6) σε περιοχές της Αττικής και δύο (2) σε επαρχιακές πόλεις, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πενήντα (50) κιλά νιτρική αμμωνία,
βόμβες μολότοφ,
πλήθος κροτίδων,
βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,
σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού),
ψηφιακά πειστήρια,
μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,
αντιασφυξιογόνος μάσκα,
ρόπαλα και σιδερογροθιές,
κυνηγετικά όπλα,
φιαλίδια βουτανίου και
μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποινική δίωξη σε ακροδεξιά οργάνωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">