ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Βασιλειάδη - Super League

Από τις 11:00 έχει ξεκινήσει η έκτακτη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Super League.

«Ας γίνει Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας.

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια.

Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί.

Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.


Σε ερώτηση για τις συνέπειες στον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Βασιλειάδης απαντά ότι με βάση το κανονιστικό πλαίσιο που θα ήθελε η κυβέρνηση «μόνο και μόνο αυτό το περιστατικό της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο συνεπάγεται βαρύ χρηματικό πρόστιμο για τον κ. Σαββίδη».

«Ο Ιβαν Σαββίδης δεν έχει προνομιακή σχέση με την κυβέρνηση» δήλωσε νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας. «Πρέπει να γίνουν τομές και να επιβληθούν ποινές αν θέλουμε να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου» συμπλήρωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Με σημερινή του ανακοίνωση στο θέμα παρεμβαίνει και ο ΠΣΑΤ
Ο πανελλήνιος σύνδεσμος αμειβομένων ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) με ανακοίνωση του παίρνει θέση για τα όσα (απαράδεκτα) συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα και εξήρε τη στάση των παικτών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Ο Π.Σ.Α.Π., δυστυχώς για μια ακόμη φορά, αναγκάζεται να εκφράσει τη δυσαρέσκεια, τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του για σοβαρά γεγονότα που εκθέτουν και οπισθοδρομούν το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε καιρούς πραγματικά δύσκολους.

Στην απαισιόδοξη και νοσηρή αυτή εικόνα θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναδειχθεί η στάση των ποδοσφαιριστών.

Ήταν ίσως οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αντιμετώπισαν με περισσή σύνεση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό έκρυθμες καταστάσεις, συμβάλλοντας στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το ποδόσφαιρο αντιμετώπιζε, αντιμετωπίζει και ακόμα και αύριο θα αντιμετωπίζει προβλήματα, ωστόσο σήμερα, η διάσωσή του είναι πλέον μονόδρομος για όλους.

Στο δύσκολο αυτό έργο το ποδόσφαιρο πρέπει, κατά την άποψή μας, να έχει συνέχεια, καθώς ο κίνδυνος της οριστικής νέκρωσης του είναι πλέον ορατός. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι ο βαρύτατα θιγόμενος από αυτή την ατυχή έκβαση είναι ο ποδοσφαιριστής σε όλες τις πλευρές της υπόστασής του.

Ο Π.Σ.Α.Π., ως εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών και θεσμικός φορέας του ποδοσφαίρου, είναι, όπως πάντοτε άλλωστε, παρών και ουσιαστικός αρωγός και συμμέτοχος σε κάθε καλόπιστη προσπάθεια προστασίας της εικόνας ενός υγιούς ποδοσφαίρου που θα σεβαστεί την ιστορία του, θα διαφυλάξει το παρόν του και θα χαλκεύσει το «αύριο» του.»

Χθες, επιστολή προς τη FIFA, η οποία απείλησε με αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου αν δεν εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας και ζήτησε άμεσα μέτρα εξυγίανσης, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Με την επιστολή προς την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποιείται ότι η απόφαση για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας, ελήφθη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσοι βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά τα έκτροπα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

«Ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Για τραγικές εικόνες που πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω, έκανε λόγο από τη Βοστόνη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας καταδίκασαν όλα τα κόμματα.

πηγή: ΕΡΤ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Βασιλειάδη - Super League Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">