ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Στο Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη των οικοπέδων

Μια υπόθεση, σοβαρότατη, η οποία έχει ταλανίσει τη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, και έχει αποκαλεστεί ''βατοπέδι της Γλυφάδας'' και ''μέγα σκάνδαλο'' , της οποίας η φήμη έχει φτάσει στα πέρατα της οικουμένης , επί δημαρχίας του ήδη καταδικασμένου με δυο χρόνια φυλάκιση και αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων , Κώστα Κόκκορη, έχει δρομολογηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Στο Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάζεται στις δεκατρείς Απριλίου η πολύκροτη υπόθεση των οικοπέδων Παπαδημητρίου , η οποία κατά γενική ομολογία έχει επιφέρει οικονομική ζημία του δήμου περίπου 9.000.000 € .

Στις δικάσιμες που προηγήθηκαν εξετάστηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας κ. κ. Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, Δημήτριος Καραπάνος, Αθηνά Λυγνού, Βασίλειος Μουλακάκης, Ελένη Βουλιέρη, και Παναγιώτης Γιάχος.

Οι 30 κατηγορούμενοι δεν είχαν ούτε ένα μάρτυρα υπεράσπισης, οπότε το Δικαστήριο προχώρησε στην απολογία των κατηγορουμένων.

Στην τελευταία δικάσιμο ολοκληρώθηκε η απολογία των δύο κατηγορουμένων τέως Δημάρχων Λανδράκη και Κόκκορη, καθώς και των είκοσι τεσσάρων τέως και νυν Δημοτικών Συμβούλων, και απομένει η απολογία των τεσσάρων μελών της οικογένειας Παπαδημητρίου.

Κατά την απολογία των κατηγορουμένων, ήταν εμφανές ότι οι Δικαστές ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, ενώ για όσους παρακολούθησαν από κοντά την εξέλιξη της δίκης, ήταν εμφανής η αξιοποίηση των συντριπτικών στοιχείων, που κατέθεσε στο δικαστήριο στην πολύωρη κατάθεσή του, ο πολύπειρος πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος.

Τα ερωτήματα των Δικαστών αλλά και του Εισαγγελέα προς όλους τους κατηγορούμενους ήταν πολύ εύστοχα και συγκεκριμένα.

Στο αμείλικτο ερώτημα που ετέθη και στους 26, γιατί επέλεξαν την απ' ευθείας αγορά με πολλαπλάσια χρήματα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, όπου ο Δήμος θα κατέβαλε πολύ λιγότερα χρήματα, δεν έδωσε κανένας κατηγορούμενος πειστική απάντηση.

Οι απαντήσεις των κατηγορουμένων ήταν εντελώς αόριστες, με κάποιους να λένε ότι είχαν άγνοια και άλλοι να δηλώνουν υπερήφανοι για την επιλογή τους.

Ο δικηγόρος των πιο πολλών κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας, εμφανέστατα εκνευρισμένος προσπαθούσε να τα μπαλώσει, ενώ αλλεπάλληλες φορές αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Γιάχο, που όπως φαίνεται η κατάθεσή του θα είναι καθοριστική, για την έκβαση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει στις ''δημολογίες'' ο κ. Γιάχος, αρνητικά σχόλια και πελώρια ερωτηματικά, έχει προκαλέσει η μέχρι τώρα παρουσία, ή μάλλον η ουσιαστικά παρουσία - απουσία του δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής, ο οποίος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τον Δήμο και τα δημοτικά συμφέροντα.

Ο δικηγόρος κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος είναι επιλογή του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου, είναι ο ίδιος που συνέταξε σε χρόνο ρεκόρ, την περίφημη εννιασέλιδη γνωμοδότηση, ότι η αγορά έγινε μια χαρά κι έριχνε κάποιες ευθύνες στην τότε Οικονομική Επιτροπή.

Αυτός λοιπόν ο δικηγόρος που είναι εκεί για να προασπίσει το Δημοτικό χρήμα, δεν έχει κάνει ούτε μία ερώτηση, δεν έχει πει ούτε μία λέξη, έτσι για τα μάτια του κόσμου, έστω έτσι για να δικαιολογήσει και την παχυλή αμοιβή του από το δημοτικό ταμείο.

Φαίνεται ότι είναι σε παρατεταμένη αφωνία και θλίψη, από το μαύρισμα που του επιφύλαξαν οι δικηγόροι της Αθήνας, στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, την οποία υποστήριξε ένθερμα και ο Δήμαρχός μας, που είχε παραβρεθεί μάλιστα και στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ομοϊδεάτη του.

Αυτός λοιπόν ο φίλος του Γιωργάκη Παπανικολάου, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το Δήμο ως Πολιτική Αγωγή, απ ότι φαίνεται θα τελειώσει η δίκη και δεν θα έχουμε ακούσει ούτε καν τη φωνή του, εκτός κι αν όλο αυτό το διάστημα μαζεύει δυνάμεις, για να μιλήσει κατά τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Θα δούμε αν θα μιλήσει, αλλά κι αν μιλήσει τι θα έχει να πει.

Η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία, οπότε αναμένεται σύντομα και η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Επισήμανση: Το αδιάψευστο γεγονός μη άρσης της ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη, της παρατάξεως η οποία διοικεί σήμερα το δήμο, ενώ είχε συναινέσει στην εν λόγω ζημιογόνο - υπερτιμολογημένη αγορά - κατά του δημοτικού χρήματος , πρέπει να προβληματίζει πέραν του δέοντος το σύνολο των συμπολιτών μας , και αναφερόμαστε στα ''ειδικά προνόμια'' αστικών κομμάτων - πολιτικών.   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Στο Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη των οικοπέδων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb