ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεανώ Φωτίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Α21

Θα φτιάξουμε ένα μηχανισμό καταγγελίας περιστατικών κακοποίησης που οι πολίτες θα καταγγέλλουν, δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι ο μηχανισμός θα συνδέεται με το ΕΚΑ και θα ενημερώνονται οι εισαγγελείς. «θα καταγράφεται αμέσως ηλεκτρονικά, θα υπογράφεται από κοινωνικό λειτουργό και θα μεταβιβάζεται στις αρχές».

Μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός είπε πως «για πρώτη φορά φτιάχνουμε 100 κέντρα στήριξής οικογένειας» ενώ για το θέμα της ανάδοχης οικογένειας «θα υπάρχει έκθεση κοινωνικού λειτουργού κάθε μήνα».

«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Α21 και κλείνει στις 20 Ιουνίου, όπως ενημέρωσαν ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ το υπουργείο. Οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου. Όλοι θα πάρουν τη 2η δόση, εφόσον μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 20 Ιουνίου», διαβεβαίωσε η υπουργός.

Για το θέμα των συντάξεων, η κ. Φωτίου τόνισε ότι «πρόθεση μας είναι να μην κοπούν οι συντάξεις. Θα πράξουμε το παν» και ότι η 13η σύνταξη είναι μια θεσμική κατοχύρωση που οφείλει να επανέλθει ενώ υπογράμμισε πως θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός.

Τέλος, η κ. Φωτίου είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει ότι η ανταγωνιστικότητα δεν αυξάνεται με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Δεν έμαθε. Αυτό είναι επικίνδυνο. Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να μην υπάρξει ξανά κρίση στη χώρα».

Επισήμανση του ''Γ'': Το θέμα είναι ότι σε εμάς η Υπουργός δεν έχει απαντήσει, όπως και σειρά άλλων κυβερνητικών στελεχών , και είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη ζημία έναντι όλων των υπολοίπων.

Βρισκόμαστε σε μια χώρα πραγματικά εργασιακού μεσαίωνα , στην οποία τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα - πολιτευτές - δήμαρχοι - αιρετοί, δομούν την υποστήριξη του κεφαλαίου, και αγνοούν επιδεικτικά το σύνολο των υπολοίπων, εκτός αν πρόκειται για ημετέρους τους, από τους οποίους μπορεί να έχουν την οποία υποστήριξη.

Για ανάλογη εργασία σύμφωνα με όσα ισχύουν στη χώρα μας, και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας ο ημέτερος του χ κόμματος πληρώνεται αδρά, και ο έτερος δεν λαμβάνει το ελάχιστο. Το ζήτημα δεν είναι η ανταγωνιστικότητα , το θέμα μας είναι οι υφιστάμενες παθογένειες.

Εμείς το 2014 περάσαμε ένα Ψήφισμα 4.500 χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας, ενώ η νοεδημοκρατική διοίκηση μερίμνησε ώστε να ισχύουν τα οφέλη όσων εξυπηρετούν την ιδία , και συγκεκριμένα χωρίς αναλογικότητα, πλουραλισμό, πολυφωνία, τα οποία ακόμα και σήμερα στη χώρα μας αποτελούν σχήμα λόγου.

Παρακολουθώντας κάθε Έλληνας - Ελληνίδα την υφιστάμενη πραγματικότητα στη χώρα μας, είναι σαφές ότι η ΝΔ εξυπηρετείται από διαπλεκόμενους ομίλους, σε ένα βαθμό και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η κυβέρνηση δια μέσω δικών της μέσων, της ΕΡΤ, κ.α.   

Για τα 13 χρόνια που δεν λειτουργεί το τοπικό ραδιόφωνο, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων , η κυβέρνηση έχει κάποιο σχεδιασμό ;

Τα κατασχεθέντα τα δρομολογούσαν στην ΕΡΤ, το 2013 από τη ΝΔ έκλεισαν και την ΕΡΤ , η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επαναλειτούργησε την ΕΡΤ, όμως για εμάς επί τέσσερα χρόνια δεν έπραξε το ελάχιστο.  

Να περιμένουμε τις εκλογές , ώστε αν γίνει ξανά κυβέρνηση η ΝΔ να μας ''υπηρετήσει'' όπως μας ''υπηρετούσε'' από το 1977 μέχρι και το 2005 με σειρά από διώξεις - κατασχέσεις αντί για μια άδεια έπειτα από τις αιτήσεις μας το 1991 ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεανώ Φωτίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Α21 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb