ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Σφακιανάκης αδιαφορεί ή συγκαλύπτει τις παρανομίες του Δήμαρχου ;

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα δημοτικά δρώμενα έχουν εδώ και πολύ καιρό αντιληφθεί ότι ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Σφακιανάκης έχει αποστασιοποιηθεί σιωπηρά από το νεαρό Δήμαρχο Γιωργάκη Παπανικολάου, αφού όχι μόνο παραιτήθηκε από όλες τις επιτροπές και τις αρμοδιότητες που είχε, στα πλαίσια της προεκλογικής συμφωνίας τους, αλλά έχει αραιώσει και τις εμφανίσεις του, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τις ελάχιστες φορές που πηγαίνει," ούτε που μιλάει ούτε που λαλάει" και μετά από λίγη ώρα αποχωρεί.

Του Παναγιώτη Γιάχου

Κι όμως, είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από τέσσερα χρόνια, όχι μόνο βγήκε στα μπαλκόνια αλλά έκανε και περατζάδες αλλά μπρατσέτα, με τον ουρανοκατέβατο στη Γλυφάδα Γιωργάκη Παπανικολάου, ενώ όπως έλεγε θα ήταν ο εγγυητής της τήρησης των όσων υποσχόταν, ότι θα πράξει ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εφόσον οι Γλυφαδιώτες εξέλεγαν για Δήμαρχό τους, τον νεαρό Γιωργάκη.

"Θα είμαι ο αταλάντευτος τηρητής και εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας", ήταν η χαρακτηριστική φράση που επαναλάμβανε ο Σφακιανάκης για να μας πείσει να ψηφίσουμε, αυτόν για Δημοτικό Σύμβουλο και τον Παπανικολάου για Δήμαρχο.

Ο Γιωργάκης ευφυώς τον είχε χρησιμοποιήσει προεκλογικά, για να εμφανιστεί στους κεντρώους ψηφοφόρους της Γλυφάδας, όχι όπως ήταν στην πραγματικότητα, δηλαδή ένα παιδί του καραδεξιού κομματικού σωλήνα, αλλά σαν ένας σύγχρονος νέος πολιτικός, που σπάει τα στενά κομματικά όρια και σαν απόδειξη αυτού, είχε στο ψηφοδέλτιό του τον πασόκο πρώην Δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη.

Έτσι το βαθύ μπλε κοστούμι του Παπανικολάου, με την προσθήκη του πράσινου Σφακιανάκη έγινε τιρκουάζ, και οι πολυπληθείς κεντρώοι ψηφοφόροι "τσίμπησαν", εκλέγοντάς τον Δήμαρχο Γλυφάδας.

Το ειδύλλιο όμως κράτησε πολύ λίγο, αφού μετά την ανάληψη της δημαρχίας, ο Δήμαρχος πλέον Γιωργάκης Παπανικολάου, κουβάλησε στον 4ο όροφο του Δημαρχείου την οννεδίτικη παρεο-ομάδα του, στήνοντας τον δικό του μηχανισμό διοίκησης του Δήμου, με την ΓΚΡΙΛΛΟ-ΓΕΩΡΓΟΥΛΟ-ΖΑΧΟ-ΠΑΠΑΧΛΙΜΙΤΖΟ κομπανία.

Στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους του, επιφύλαξε το ρόλο του να είναι επικυρωτές με την ψήφο τους, των προειλημμένων αποφάσεων και για "τυράκι", τους εναλλάσσει στα διάφορα αμειβόμενα αξιώματα, όπως τους Αντιδημάρχους που τους αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι, προσπαθώντας να τους κρατάει όλους στην "τσίτα", είτε ευχαριστημένους και χορτάτους, είτε εν αναμονή πόστου και καρέκλας.

Ο Σφακιανάκης που είναι πάνω από τριάντα χρόνια στο δημοτικό "κουρμπέτι", είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος είτε και ως Δήμαρχος, σαν γριά αλεπού που είναι, δεν χρειάστηκε και πολύ για να καταλάβει τι γίνεται στο Δήμο, γι' αυτό αποστασιοποιήθηκε και "εξαφανίστηκε" από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως με αυτή την επιλογή του, τι υπηρεσίες προσφέρει ο γιατρός, στους δημότες που τον εμπιστεύονται εδώ και τριάντα δύο χρόνια;

Πώς ακριβώς τηρεί την δημόσια δέσμευσή του πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ζήταγε από τους δημότες να εμπιστευτούν τον Παπανικολάου για Δήμαρχο, λέγοντας ότι θα είναι ο εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας στο Δήμο;

Αλλά και αν ακόμα δεχθούμε ότι εδώ και δυο χρόνια, που είδε τα διάφορα περίεργα τερτίπια, της δημαρχοπαρέας που διοικεί ουσιαστικά το Δήμο, και αγανακτισμένος πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, παραιτούμενος από όλες τις αρμοδιότητες που είχε, επιστρέφοντας στο ιατρείο του και βράζοντας στο ζουμί του, προσπαθώντας να στείλει στον Παπανικολάου ένα μήνυμα, τι κατάφερε στην πράξη;

Άλλαξε κάτι ή μήπως τους διευκόλυνε να συνεχίσουν ανενόχλητοι κι ανεξέλεγκτοι το πάρτυ τους;

Τώρα όμως που βγήκαν στη φόρα οι μαϊμού συνεδριάσεις, με τις εκατό (100) πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τι κάνει;

Πού είναι ο ασυμβίβαστος Σφακιανάκης που θα διαφύλαγε την εντιμότητα και τη διαφάνεια στο Δήμο;

Τι τον κρατάει και έχει καταπιεί την γλώσσα του;

Ή μάλλον από πού τον κρατάνε και καταπίνει το γεγονός, ότι τον έχουν μπλεγμένο ότι συμμετείχε σε δήθεν συνεδριάσεις, όπου εκδόθηκαν και με την δικιά του δήθεν ψήφο, δεκάδες πλαστές αποφάσεις;

Εμείς όλα αυτά τα αναφέρουμε, μπας και ξυπνήσει από τον παρατεταμένο λήθαργο, παρότι με την αρ. πρωτ 49510/15-12-2017 επιστολή μας, τον ενημερώσαμε, όπως ενημερώσαμε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την φάμπρικα που είχαν στήσει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ. Σ.

Τελειώνοντας το άρθρο μας οφείλουμε να πούμε ότι ο γιατρός Στέλιος Σφακιανάκης με τις όποιες ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες του, μπορεί να μην πέτυχε θεαματικά πράγματα κατά την δημαρχία του, και να τελείωσε άδοξα η θητεία του σαν αποτυχημένος Δήμαρχος, όμως στη συνείδηση των Γλυφαδιωτών έχει καταγραφεί σαν ένας έντιμος Δήμαρχος, που "δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι" και τήρησε απόλυτα και αταλάντευτα τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τις όποιες προσωπικές μας αντιπαραθέσεις και τις οξύτητες που είχαμε μαζί του, τον καλούμε τώρα στο λίκνο της δημόσιας διαδρομής του, να μην αφήσει να κηλιδωθεί το όνομά του, ότι συμμετείχε κι αυτός σε όλη αυτή τη βιομηχανία με τις "μαϊμού συνεδριάσεις και τις πλαστές αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου, από τις οποίες διακινήθηκαν παράνομα πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Εφόσον όμως εξακολουθήσει να σιωπά, μη βγάζοντας ούτε καν μια ανακοίνωση, κινδυνεύει από εγγυητής της νομιμότητας να καταγραφεί κι αυτός, ως μέλος της "συμμορίας των μουγκών" που κουκουλώνουν και συγκαλύπτουν τις πρωτοφανείς παρανομίες του Δημάρχου.

Κι ο Σφακιανάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει ιδιαίτερες ευθύνες, γιατί με το κύρος του συνέβαλλε αποφασιστικά στο να εμπιστευτούν οι Γλυφαδιώτες τον Παπανικολάου, για την αναρρίχησή του στη δημαρχία της Γλυφάδας.

Φίλτατε γιατρέ ο σοφός λαός μας λέει: "Τα στερνά τιμούν τα πρώτα".

Ελπίζουμε να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσεις την διαχρονική εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς δεν ξεχνάμε κ. Γιάχο, ότι όταν επισκεφτήκαμε τον κ. Σφακιανάκη ως δήμαρχο Γλυφάδας το 2004, εσείς βρισκόσαστε στον προθάλαμο του 4ου ορόφου, και ενώ παραδώσαμε στον κ. Σφακιανάκη τον φάκελλο - μελέτη - αίτηση για ένα μέσο όλων των δημοτών, της διαφάνειας, και της δημοκρατίας, αρνήθηκε, ενώ με έλευση δεκαετίας υποστήριξε ένα παιδί του κομματικού σωλήνα το οποίο μολύνει τα κοινά , τον Ο.Τ.Α , και τους θεσμούς, υπέρ των δεξιών ημέτερων.

# Το παρόν αποστέλλεται στην κυβέρνηση, όπως και σειρά άλλων τοπικών μας δημοσιευμάτων , για την ενημέρωση του πρωθυπουργού , και των αρμοδίων αναφορικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τομές που χρειάζεται για πραγματική πρόοδο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Σφακιανάκης αδιαφορεί ή συγκαλύπτει τις παρανομίες του Δήμαρχου ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">