ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετρά τη γη

Είναι ξεκάθαρο, και απόλυτα σαφές ότι ο Εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στους στίχους του Εθνικού Ύμνου έχει αποδώσει ορθά ότι για την ύπαρξη της οποίας Ελευθερίας απαιτείται βία.

Έπειτα από δεκαετίες καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων σε βάρος των πρωτεργατών της Ραδιοφωνίας FM, καθώς και 13 ολόκληρα χρόνια παρανομιών από τη πλευρά πολιτικών - αιρετών στις σύννομες αιτήσεις μας , είναι αυταπόδεικτο ότι χωρίς τη βία δεν μπορεί να προκύψει κανενός είδους ελευθερία στη χώρα μας.

Τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα για διάλογο, και ειδικά δημοκρατικό, είναι πλέον τετριμμένα και αναχρονιστικά, και όπως προαναφέρουμε είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς βία δεν προκύπτει καμία ελευθερία.

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη.

Η λέξις βία, ωστόσο, δεν ασφυκτιά αποκλειστικά μέσα στην έννοια της χειροδικίας. Εμπεριέχει την έννοια της έντονης προσπάθειας για να επιτευχθεί κάποιος στόχος, αλλά και των "βίαιων" καταστάσεων που μας περιορίζουν ως προς τις επιλογές μας. Εξ ου και η φράσις "ανωτέρα βία". Ο Σολωμός παρουσιάζει μία Ελευθερία που κρατάει το σπαθί και που φέρει την όψη που δηλώνει ότι είναι έτοιμη να το χρησιμοποιήσει κι όλας, να ασκήσει βία για να εξασφαλίσει την ελευθερία της. Ως εκ τούτων, οι σύγχρονοι λεξικογράφοι αυθαιρέτως ερμηνεύουν την "βιά" ως βιασύνη. Κάτι που εξ άλλου δεν νοείται σε ένα περιεχόμενο όπου γίνεται λόγος για την τρομερή κόψη του σπαθιού - "Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή". Η εξουσία έχει παρεισφρήσει τώρα και πολλά χρόνια στα λεξικά με τους δικούς της "αναγνωρισμένους" ακαδημαϊκούς. Χωρίς σημεία αναφοράς αντιστασιακών διδαγμάτων στην γλώσσα του και στον πολιτισμό του, όπως και η αντιστασιακή στάση μίας Ελευθερίας έτοιμη να ασκήσει βία όταν αυτή απειλείται, ένας λαός μετατρέπεται σε ένα ασπόνδυλο, χειραγωγημένο μόρφωμα που θα έχει απολέσει κάθε ίχνος ανάτασης, αντίστασης, και εθνικής αξιοπρέπειας.

Η άσκηση βίας επιτάσσεται με εθνική ομοψυχία κατά του εχθρού όταν όλες οι άλλες μέθοδοι (του εκλέγειν, της διπλωματίας κ.α.) έχουν εξαντληθεί και απειλείται η ακεραιότητα της κοινωνίας , της δημοκρατικότητας, και του έθνους.

Σημείωση: Ήδη έχουμε ευχαριστήσει θερμά τους καπήλους πολιτικούς - αιρετούς για την προσφορά τους στην τοπική μας δημοκρατία , σε μια πόλη - περιοχή ( νοτιοανατολικά προάστια ) στην οποία δεν λειτουργεί ούτε ένα αμιγώς τοπικό μέσο, ενώ ακόμα και σε χωρία των 2.000 χιλ. κατοίκων έχουμε στοιχεία ότι λειτουργούν δυο ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Η συνέχεια το 2019 . . .

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019

* ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετρά τη γη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">