ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Και ένας αστυνομικός στην επίθεση κατά Μπουτάρη

Ένας 44χρονος αστυνομικός βρίσκεται μεταξύ των τριών ανδρών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στην επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη.

Οι άλλοι δύο είναι ηλικίας 43 και 57 ετών. Συνολικά για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα: Οι τρεις από τους * έσσερις πρώτους που εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν σε ποινές με αναστολή. Ο τέταρτος είναι ανήλικος και * παραπέμθηκε να δικασθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Χθες ταυτοποιήθηκε 41χρονος καταστηματάρχης που ήταν αυτός ο οποίος μετείχε στην επίθεση κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του.

Ο ρόλος του αστυνομικού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Voria.gr, από τα βίντεο τα οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι ο αστυνομικός δεν έχει άμεση συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου, ωστόσο, εμφανίζεται να είναι στην ομάδα εκείνων οι οποίοι δίνουν το έναυσμα για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το στοιχείο αυτό καθώς και για την εν γένει πορεία των ερευνών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενημερώσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί τώρα να δέσει τα στοιχεία της δικογραφίας γι’ αυτά τα επιπλέον τρία με τέσσερα άτομα ώστε στη συνέχεια να την αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί με πολιτικά

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Voria.gr, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζει επίσης τη στάση την οποία τήρησαν οι περίπου πέντε αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι ήταν στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξ αυτών, μόνον ένας προσέτρεξε σε βοήθεια προς τον δήμαρχο και συγκεκριμένα, προσπάθησε να απωθήσει τους επιτιθέμενους την ώρα που ο κ. Μπουτάρης είχε πέσει στο έδαφος. Οι υπόλοιποι τέσσερις φαίνεται να παραμένουν αδρανείς και απλώς να παρατηρούν τα γεγονότα, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να παρεμποδίσουν όσους επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η ακροδεξιά σε ανάπτυξη 

Είναι σαφές , τόσο με τη συμμετοχή του αστυνομικού σε ρόλο καθοδηγητή των υπολοίπων για την επίθεση στον Μπουτάρη, όσο και με την αδράνεια των τεσσάρων αστυνομικών , ότι η ακροδεξιά βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, και ειδικότερα στους κόλπους της αστυνομίας. Η κυβέρνηση επί τέσσερα χρόνια δεν έχει αποκόψει τον φασισμό από τα σώματα ασφαλείας.

Επίσης, και σε τοπικό επίπεδο δεν έχει πράξει το ελάχιστο για σειρά διώξεων - κατασχέσεων τις οποίες οργάνωσαν ακροδεξιοί και άλλοι κύκλοι σε βάρος μας.

Το επιχείρημα που ακούσαμε από τον εκπρόσωπο των αστυνομικών σαφώς δεν πείθει την κοινωνία, διότι τέσσερις αστυνομικοί αν είχαν δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας του δημάρχου δεν θα είχαν ισχύσει όσα ίσχυσαν.

Οι συντάκτες την επόμενη φορά να προσέχετε περισσότερο την Ελληνική γλώσσα:

* τέσσερις
* παραπέμφθηκε
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Και ένας αστυνομικός στην επίθεση κατά Μπουτάρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">