ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Σπάει» η Β’ Αθηνών -Χωρίζεται στα δύο η περιφέρεια Αττικής

Μια αλλαγή που έμενε για δεκαετίες στα χαρτιά φαίνεται ότι προωθείται προς εφαρμογή από την παρούσα κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για το «σπάσιμο» της εκλογικής περιφέρειας της Β΄Αθηνών.

Βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε μια διεξοδική και συντεταγμένη συζήτηση τόσο για τον εκλογικό νόμο όσο και τις επιμέρους μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάτμηση της Β' Αθηνών, προκειμένου να επιτευχθούν όσο το δυνατόν ευρύτερες συναινέσεις, πολιτικές και κοινωνικές

Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο έχει ανοίξει εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να προχωρήσει σε αλλαγές που εδώ και χρόνια απασχολούν τον δημόσιο διάλογο. 

Μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ισονομίας στις εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες όμως πάντα "κολλούσαν" στις αντιδράσεις τοπικών πολιτευτών και άλλων συμφερόντων. Κεντρική αιχμή του νέου εκλογικού νόμου αποτελεί, και δικαίως, το πάγιο αίτημα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την απλή αναλογική. Ωστόσο, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκουν να προχωρήσουν και σε περαιτέρω τομές που αλλάζουν το τοπίο.

Εμείς σας θυμίζουμε ότι το 2014 ορισμένοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα σπάσει στα τέσσερα

Η μεγάλη εκλογική Περιφέρεια της Β΄ Αθηνών θα σπάσει στα τέσσερα. Δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να περάσει η σχετική απόφαση της κυβέρνησης από τη Βουλή. Θα προκύψουν τέσσερις Περιφέρειες: Νότια, Δυτική,  Βόρεια, και Κεντρική:

Στη Nότια περιφέρεια θα ανήκουν οκτώ δήμοι: Mοσχάτου- Tαύρου, Kαλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Nέας Σμύρνης, Aγίου Δημητρίου, Aλίμου, Eλληνικού- Aργυρούπολης και Γλυφάδας. Σε αυτήν θα εκλέγονται 12 βουλευτές. ( Τα 3Β που ανήκουν , δεν εντάσσονται πουθενά ; ) Για εμάς και η Βούλα - Βάρη - Βουλιαγμένη πρέπει να ενταχθούν στη Β' Αθήνας και στα νότια προάστια.

H Δυτική περιφέρεια θα απαρτίζεται από 8 δήμους και θα εκλέγονται 12 βουλευτές. Δήμοι Xαϊδαρίου, Aγίας Bαρβάρας, Aιγάλεω, Περιστερίου, Aγίων Aναργύρων Kαματερού, Iλίου, Πετρούπολης και Nέας Φιλαδέλφειας -Xαλκηδόνας.

H Bόρεια περιφέρεια θα συγκροτηθεί από 13 δήμους: Kηφισιάς Nέας Eρυθραίας, Πεντέλης Mελισσίων, Bριλησσίων, Aμαρουσίου, Λυκόβρυσης Πεύκης, Hρακλείου, Mεταμόρφωσης, Nέας Iωνίας, Γαλατσίου, Ψυχικού Φιλοθέης, Aγίας Παρασκευής, Xολαργού Παπάγου και Xαλανδρίου. Θα εκλέγονται 10 βουλευτές.

Στην Kεντρική περιφέρεια θα έχουμε τους Δήμους Δάφνης Yμηττού, Hλιούπολης, Bύρωνα, Zωγράφου και Kαισαριανής. Θα εκλέγονται 10 βουλευτές.

Τοποθέτηση του ''Γ'': Τελικά η Β’ Αθηνών δεν ''έσπασε'' στα τέσσερα

Εμείς τονίζουμε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πράξει ενέργειες οι οποίες αποτελούν δικές μας προτάσεις, του παρελθόντος χρόνου, ενώ είναι σαφές ότι ουδέποτε υπήρξε υγιής εκπροσώπηση στα Νότια προάστια Αττικής.

Τα νότια προάστια, καταφανώς είναι αρκετά εύποροι Ο.Τ.Α , απαριθμούν εκατοντάδες χιλ. δημότες - ιες , ενώ δεν διαθέτουν ούτε ένα αμιγώς τοπικό μέσο ραδιοτηλεοράσεως δεδομένων των κάκιστων πολιτικών περισσότερα από 30 χρόνια !

Εμείς προσωπικά έχοντας μια εμπειρία δεκαετιών διώξεων - κατασχέσεων κατά των τοπικών Ρ/Σ , καθώς και τις παρανομίες στο σύνολο των πρωτοκολλημένων αιτήσεων μας στο δήμο Γλυφάδας, ο οποίος διοικείται από αμιγώς κομματικές παρατάξεις, θεωρούμε ότι με το ''σπάσιμο'' δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί το ελάχιστο.

Οι βουλευτές στα νότια προάστια επί δεκαετίες έχουν εικόνα όσων έχουν ισχύσει και ισχύουν , και ειδικότερα στη Γλυφάδα όπως έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, έχουμε τον αρνητικότερο συντελεστή πολιτικής - πολιτικών.

Επισήμανση: Δεδομένων πολλών ετών δημόσιας έκθεσης γνωρίζεται έστω και ένα βουλευτή να πέρασε στο κοινοβούλιο το ζήτημα σειράς διώξεων - κατασχέσεων κατά των Ρ/Σ της Γλυφάδας, οι οποίοι είχαν αιτηθεί στον αρμόδιο φορέα χωρίς να υπάρξει αδειοδότηση ;

Σαφώς οι νόμοι αλλάζουν, όμως ο αρχικός νόμος 1730/87 δεν έχει καταργηθεί, και παραμένει σε ισχύ, ενώ στα νότια προάστια δεν παρασχέθηκαν άδειες λειτουργίας τοπικών σταθμών - lower power.

Οι διατάξεις του ν. 1730/1987 καθώς και του ΦΕΚ 145/Α/18-8-1987 ποτέ δεν ίσχυσαν για τους πρωτεργάτες των FM Νοτίων προαστίων Αττικής, και μάλιστα έχοντας καταθέσει στην εισαγγελία πρωτοδικών επί ημερών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καταγγελία - φάκελλο - ''Αντισυνταγματικότητα και πολιτικοοικονομική διαπλοκή''.

Τέλος, δεδομένης της επεξεργασίας για κατάτμηση της Β' Αθήνας, στο καθεστώς ραδιοτηλεοράσεως γιατί δεν έχει ισχύσει ποτέ το ανάλογο, και ''αδειοδοτούνται'', η ακόμα λαμβάνουν σειρά βεβαιώσεων λειτουργίας , διαπλεκόμενα των Βορείων προαστίων του Ν.Αττικής, τα οποία τοποθετούν αναμεταδότες στην Αίγινα για τα Νότια προάστια Αττικής ; 

Οι βουλευτές κάτοικοι των περιοχών της Β' Αθήνας πιο κοντά στους ψηφοφόρους στα νότια, και οι κεφαλαιοκράτες των Βορείων προαστίων πιο κοντά στους τηλεθεατές - ακροατές των Νοτίων προαστίων , και συγκεκριμένα με σειρά ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ ;


Υ.Γ.: Και τα δυο τοπικά ραδιόφωνα της Γλυφάδας, τα οποία αιτήθηκαν σύμφωνα του Ν.1730/87 αδειοδότηση δέχτηκαν εν συνεχεία διώξεις - κατασχέσεις.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις - Κατασχέσεις 

# Η χώρα  μας οφείλει τουλάχιστον ένα εκ. ευρώ, και να είναι σίγουροι άπαντες ότι θα το πάρουμε.

# Ειδικότερα οι κάτοικοι Γλυφάδας, και νοτίων προαστίων , έχετε ιδία εικόνα επί τριάντα χρόνια πόσα χρήματα φεύγουν από τις πόλεις μας προς τα Βόρεια Προάστια, και εκτός Ν. Αττικής !

# Οι συντονισμένες ενέργειες διώξεων - κατασχέσεων αντί αρωγής του δήμου και της πολιτείας, μια περίοδο που τυγχάναμε καθημερινά ευρείας αποδοχής των συμπολιτών μας, διαμόρφωσε τους όρους της ωφέλειας τρίτων. Η Ελληνική δικαιοσύνη είναι συμμέτοχη στο έγκλημα, ενώ το Ευρωπαϊκό δικαστήριο κρίνει επί του συνόλου.

# Όσοι μας αποκαλούν γραφικούς , για την εμμονή μας με το ζήτημα των διώξεων - κατασχέσεων, μας κάνουν ιδιαίτερη τιμή, διότι εκφράζουμε την αλήθεια, και είμαστε γνήσιοι. ( Επί δεκαετίες τρέφεται το Αμερικανάκι, ( GALAXY 92 ), το οποίο κατέθεσε μηνύσεις στο Α/Τ Γλυφάδας, και δεχτήκαμε διώξεις - κατασχέσεις, ενώ ο υποφαινόμενος πρωτοστάτησε στα FM. )

# Αλαφούζος, Καρατζαφέρης, αποτελούν σχέδιο της ΝΔ, πέραν αυτών, στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια δεν υφίσταται τίποτα άλλο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της ΑΥΓΗΣ , τονίζοντας ότι εμείς τοποθετηθήκαμε και δεν πιστεύουμε να υπάρξουν πραγματικές διαφοροποιήσεις. Είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής, η οποία δεν πρόκειται να ευνοήσει εμάς, διότι είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Θεωρούμε ότι η απλή αναλογική θα ευνοήσει συμμαχίες κομμάτων, καθώς και στελέχη των αστικών κομμάτων. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Σπάει» η Β’ Αθηνών -Χωρίζεται στα δύο η περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">