ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση απλώς παρίσταται στο ζήτημα της αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα της Γενοκτονίας των Ποντίων ( ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβέρνηση απλώς παρίσταται στο ζήτημα της αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη 16 Μαΐου, στη Συνεδρίαση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τοποθετήθηκε ότι «διεκδικούμε εμείς οι Πόντιοι την αναγνώριση της Γενοκτονίας», χωρίς να είναι σε θέση να ενημερώσει για συγκεκριμένες ενέργειες της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αυτή.




Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Γεωργίου-Δημητρίου Καρρά την Πέμπτη 17 Μαΐου, με αντικείμενο το καθολικό αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από διεθνείς οργανισμούς και κράτη, όπου ζήτησε να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες της Κυβέρνησης, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών αρκέστηκε να παραθέσει τις δραστηριότητες των Ποντιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, χωρίς επίσης να είναι σε θέση να καταθέσει έστω και μία κυβερνητική πρωτοβουλία.

Επανερχόμενος ο Βουλευτής, διαπιστώνοντας το έλλειμμα πολιτικής στον τομέα αυτό, επέμενε στην ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν μάλιστα η Τουρκία απομακρύνεται από το στόχο της ένταξης στην ευρωπαϊκή κοινότητα, στρεφόμενη σε πολιτική επαναπροσέγγισης των μουσουλμανικών κρατών της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και εγκαταλείπει τις αρχές του κράτους δικαίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνέχιση της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μοναδικός δρόμος για να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη για τη βαρβαρότητά της είναι η προηγούμενη ευρύτατη διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Δυστυχώς, όπως προέκυψε από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή, τίποτα δεν έχει πράξει η Κυβέρνηση για την υποστήριξη του καθολικού αυτού αιτήματος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση απλώς παρίσταται στο ζήτημα της αναγνώρισης από τη διεθνή κοινότητα της Γενοκτονίας των Ποντίων ( ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">