ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Φλωρινιώτης: Δεν πήρε τιμητική σύνταξη από το υπουργείο Πολιτισμού και έπαθε εγκεφαλικό

Ένα ελαφρύ εγκεφαλικό παραλίγο να στοιχίσει την όραση στον Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο τραγουδιστής υπέστη το εγκεφαλικό την περασμένη εβδομάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τα τρία παιδιά του, ενώ την Πέμπτη πήρε εξιτήριο.

Oλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης ενημερώθηκε πως δεν δικαιούται την τιμητική σύνταξη που δίνει το υπουργείο Πολιτισμού!

Αυτό με στενοχώρησε πάρα πολύ και έπαθα το εγκεφαλικό. Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί, αν με χτυπούσε κάπου αλλού, θα έμενα παράλυτος, επηρέασε όμως σε μεγάλο βαθμό την όρασή μου. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ τόσοι έχουν πάρει τιμητική σύνταξη, κόβουν εμένα, που ήμουν ο πρώτος που έφερε επανάσταση στον χώρο, δημιουργώντας σχολή με το στυλ μου για πολλούς καλλιτέχνες και ακόμη και σήμερα ο κόσμος με ακολουθεί και με αγαπάει, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα ποια είναι η τιμητική διάκριση για εμάς , που αυταπόδεικτα κάναμε την πραγματική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στη χώρα μας, και μάλιστα πληρώνοντας βαρύ τίμημα με σειρά διώξεων και κατασχέσεων.

Είναι σαφές ότι αν δεν είχαμε ανοίξει το δρόμο στα ερτζιανά FM από τη δεκαετία του 70 οι πολιτικοί της δεκαετίας του 80 δεν θα είχαν καθόλου εύκολο δρόμο στην διαμόρφωση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Από εμάς ξεκίνησαν όλα στη χώρα μας το 1977, ενώ η ΝΔ η οποία μας ακολούθησε με έλευση δεκαετίας το 1987 νομιμοποίησε τις δικές της παρανομίες, και συνέδραμε μεγαλοεργολάβους, εφοπλιστές, και πολιτικούς αστικών κομμάτων.

Ποια είναι η δική μας τιμητική διάκριση ; Ο όρος πειρατές ; Η μήπως τα εκ. που ζημιώσαμε με σειρά διώξεων - κατασχέσεων , δικαστηρίων, κ.α. ;

Αν αναφέρουμε τι έπραξαν όλοι οι καλλιτέχνες , οι οποίοι είχαν τεράστια υποστήριξη από τους ''πειρατές'' του Ν.Αττικής, με την έλευση των εφοπλιστών , των εργολάβων, καθώς και των μεγαλοεκδοτών το 1987, θα μας αναφέρουν ότι λέμε κακίες, όμως η αλήθεια είναι ότι όλοι/ες γύρισαν τη πλάτη στη κοινωνία , και έκαναν κονέ με τα διαπλεκόμενα.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις & Κατασχέσεις 

Υ.Γ: Ο μοναδικός , ο οποίος εξαιρείται , είναι ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος έχοντας μια εκπομπή στην Ε.Ρ.Τ , όταν έκανε τη μετάβαση στα FM , απ' ευθείας συνομιλούσε με τους πρωτοπόρους της κοινωνίας στα FM.

Σαφώς ο Διονύσης είχε υπάρξει και ο ίδιος ''πειρατής''.

* Κομμάτι από την πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ των ερτζιανών FM, αντί όσων επί δεκαετίες έχουν δημοσιοποιήσει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Λυπούμαστε ιδιαίτερα που ειδικά η Ε.Ρ.Τ δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα ντοκιμαντέρ με την πραγματική ιστορία του χώρου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Φλωρινιώτης: Δεν πήρε τιμητική σύνταξη από το υπουργείο Πολιτισμού και έπαθε εγκεφαλικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">