ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεσόγεια: Εξάρθρωση σπείρας που διακινεί λαθραία τσιγάρα

Μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στα Μεσόγεια Αττικής και εξάρθρωση σπείρας που δραστηριοποιείται στην παράνομη παραγωγή και διακίνηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων έγινε το Σάββατο 19 Μαϊου.

Σε περιοχή των Μεσογείων η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε, παρακολούθησε, και εισέβαλε παρουσία εισαγγελέα , στο μεγαλύτερο μυστικό εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων πακέτων τσιγάρων που έχει λειτουργήσει ποτέ στη χώρα μας.

Περισσότερες από 14 προσαγωγές

Στο εργοστάσιο αυτό που λειτουργούσε με εργάτες ανά βάρδιες παρασκευάζονταν κατά τις πληροφορίες εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα αλλά και άλλα καπνικά είδη τα οποία διοχετεύονταν μέσω ντίλερ στην παράνομη αγορά του τσιγάρου.

Η Οικονομική Αστυνομία εκτός από το εργοστάσιο έχει δεσμεύσει τουλάχιστον άλλα δύο οικήματα όπου αποθηκευόταν ο καπνός λαθραίας εισαγωγής από το εξωτερικό και άλλα σύνεργα που χρειάζονται για την Παρασκευή των παράνομων καπνικών προϊόντων.



Το ελληνικό Δημόσιο χάνει από τους  φόρους πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο 

Ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε, συνιστά κυριολεκτικά ολοκληρωμένη «γραμμή» επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, προέβαιναν στην εισαγωγή επεξεργασμένου καπνού την αποθήκευση και την παρασκευή εντός των ειδικά διαμορφωμένων χώρων  και ακολούθως τα διακινούσαν και τα διοχέτευαν προς πώληση σε δίκτυο μεταπωλητών τους, στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Με αυτό τον τρόπο, επιτύγχαναν την αποφυγή καταβολής νόμιμων φόρων, τελών και δασμών, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεσόγεια: Εξάρθρωση σπείρας που διακινεί λαθραία τσιγάρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">