ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο Στάθης Παναγούλης αναφέρεται στις Περιττές και υπέρογκες δαπάνες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο Στάθης Παναγούλης δηλώνει ότι είναι διγενής κάτοικος Γλυφάδας , και ενώ για τη Γλυφάδα και τους Γλυφαδιώτες είναι πανταχόθεν απών , ασχολείται με την Μεγαλόπολη Αρκαδίας !!!

Εμείς θέτουμε στον εν λόγω βουλευτή της Β' Αθήνας, κυρίως ως κάτοικο Γλυφάδας, τα ακόλουθα. Κύριε Παναγούλη ζεις εδώ ως υποστηριχτής της Β' Αθηνών, των νοτίων προαστίων, της Γλυφάδας, και των κατοίκων της ;

Τις δεκαετίες 70, 80, 90, 2000, που ο υποφαινόμενος δεχόταν καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις , και έπειτα του 1991 έχοντας στο στόχαστρο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως και τους αρχιερείς της διαπλοκής, δεδομένου ότι μας αποστέρησαν τις ραδιοφωνικές άδειες ,  που βρισκόταν η αφεντιά σου ;

Έχεις θέσει ως ανεξάρτητος βουλευτής έστω και μίση ερώτηση στη Βουλή για την άδεια που μας αποστέρησαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ , κατόπιν σύννομων αιτήσεων και παραβόλων δυο τοπικών σταθμών Γλυφαδιωτών ;

Έτυχε έστω και μια φορά να υπερασπιστείς το αυταπόδεικτο παντελές έλλειμμα έστω και ενός (1) ενδογενούς τοπικού μέσου ραδιοτηλεοράσεως στα νοτιοανατολικά προάστια Αττικής ;

Τελικά ποιοι/ες σε εκλέγουν , και γιατί απολαμβάνεις τα χρήματα των συμπολιτών μας ;

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Στάθης Παναγούλης υποστήριξε δημόσια τη ΝΔ με υποψήφιο τον Μ. Βαρβιτσιώτη , ενώ το 2014 με την βουλευτική αποζημίωση του ΣΥΡΙΖΑ , υποστήριξε τον Κώστα Κόκκορη αντί της παρατάξεως του ΣΥΡΙΖΑ ! 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις
 Για πολλοστή φορά ζητάμε συγνώμη για το ''επίπεδο'' , όμως είναι σαφές τι ισχύει. Όλα αυτά τα χρόνια , από το 2005, ραδιοφωνικά δεν λειτουργούμε , ενώ οι τοπικοί πολιτευτές ασχολούνται με τα εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας )

Επί σειρά ετών έχουμε θέσει τις προτάσεις μας δημόσια, και το 2014 που ο κ. Παναγούλης υποστήριξε την εκλογή Κ. Κόκκορη, υπήρξε ψήφισμα πέραν των 4.500 χιλ. δημοτών Γλυφάδας για ένα μέσο όλων των δημοτών.

Τονίζεται ότι η δική μας πρόταση με την απλή αναλογική, και δεδομένης της κατάτμησης της Β'Αθηνών , είναι οι δήμοι των νοτιοανατολικών προαστίων να βάλουν το 50% , και το υπόλοιπο 50%  ιδιώτες , ώστε να προκύψει ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο των τοπικών μας κοινωνιών, των συμπολιτών μας, και κυρίως για τα  τοπικά μας δρώμενα. 

Κύριε Παναγούλη οφείλεις ως βουλευτής της περιοχής μας να το υποστηρίξεις και να το προωθήσεις, ώστε να ανέβει ο πήχης. Εκτός, αν όσα ανέφερες επί χρόνια κατά της διαπλοκής , αποτελούσαν όχημα προσωπικών φιλοδοξιών.
Επί 31 χρόνια έχουμε τις γνωστές οικογένειες διαπλοκής, με το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε διεύρυνση, ενώ στην περιοχή μας , εκτός από ιδιοκτήτες και μετόχους μέσων τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την Γλυφάδα και τα νότια προάστια , δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ένα μέσο τοπικής ενημέρωσης στα ερτζιανά.

Είμαι βέβαιος ότι αν ζούσε ο Αλέκος , θα συμφωνούμε μέχρι και για βόμβα κατά όσων στερούν την δημοκρατικότητα , την αναλογικότητα, και την ισότιμη συμμετοχή από το τόπο μας.

Δείτε ο Γλυφαδιώτης βουλευτής με τι καταπιάνεται , και αν χρειάζεται η Β' Αθηνών αυτού του τύπου εκπροσώπους 

Ερώτηση Παναγούλη στη Βουλή για δαπάνες στην 4η Μονάδα ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Σε δική του ερώτηση στη βουλή προχώρησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Ευστάθιος Παναγούλης ο οποίος αναφέρεται χαρακτηριστικά στις «Περιττές και υπέρογκες δαπάνες της ΔΕΗ ύψους 1.700.000 ευρώ στην 4η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β». 

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ερώτησης του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με το από 05/04/2018 Υπόμνημα του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης, η ΔΕΗ αποφάσισε να προβεί στον εκσυγχρονισμό του συστήματος Αυτομάτου Ελέγχου του Ατμοστροβίλου της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β. Ανάδοχος του έργου ορίστηκε η SIEMENS S.P.A, παρότι είχε μειοδοτήσει στο σχετικό διαγωνισμό, με το συνολικό τίμημα του έργου να ανέρχεται στα 1.689.193 €. Η μονάδα έχει, ήδη, τεθεί εκτός λειτουργίας και θα παραμείνει ανενεργή για διάστημα τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών. 

Η απόφαση της ΔΕΗ λήφθηκε τυπικά στο πλαίσιο και χάριν της επικείμενης αποεπένδυσης της από τις λιγνιτικές της μονάδες και της πώλησης αυτών σε υπάρχοντες και νέους προμηθευτές και επενδυτές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο έργο είχε τεθεί ως στόχος, από την Διοίκηση της ΔΕΗ, πολύ πριν από το 2010, χωρίς, ωστόσο ποτέ να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το έργο αυτό δεν ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, αναγκαίο και επιτακτικό για τη λειτουργική διαθεσιμότητα της μονάδας. 

Ώστε, και η απόφαση αυτή, όπως και η επικείμενη αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ιδίως σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού της ΔΕΗ, τη διαδικασία απόσχισης από τη ΔΕΗ και τη διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού, γεννούν εύλογα ερωτηματικά. Κατόπιν των ανωτέρω, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ εξακολουθεί να ανήκει σε νομικά πρόσωπα που οφείλουν να λειτουργούν με γνώμονα τη διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον και το μέγιστο δυνατό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. υπουργοί:

  • Με βάση ποια κριτήρια, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αποφασίσθηκε η επιβάρυνση της ΔΕΗ με μια περιττή και πολυδάπανη επένδυση της τάξεως του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ, τη στιγμή που επίκειται η πώληση της 4ης μονάδας του ΑΗΣ Μεγαλόπολης και η οποία (πώληση) δύνατο να ολοκληρωθεί χωρίς το πολυδάπανο αυτό έργο; 
  • Προτίθεσθε να μεριμνήσετε ώστε να παύσει ο άσκοπος εκσυγχρονισμός της παραπάνω προς πώληση μονάδας και η καταχρηστική επιβάρυνση της ήδη κρίσιμης οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ με αλόγιστες δαπάνες; 


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο Στάθης Παναγούλης αναφέρεται στις Περιττές και υπέρογκες δαπάνες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">