ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Εμείς θα πετύχουμε εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι

«Η εμπειρία μας από την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης σε περίοδο μνημονικών καταναγκασμών είναι πιο πλούσια. Γνωρίζουμε καλά το κόστος. Τώρα όμως αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα οφέλη».

Η Ελλάδα έπειτα από οκτώ χρόνια μνημονιακής επιτροπείας είναι έτοιμη να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς την οριστική έξοδο από την κρίση, επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η σημερινή πορεία της οικονομίας δημιουργεί τόσο τις προϋποθέσεις για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την έξοδο από το μνημόνιο, όσο όμως και τις συνθήκες για την επόμενη ημέρα της χώρας μετά την πολυετή κρίση.

Οπως επισημαίνει «αρχίζει να διαφαίνεται ότι τελικά αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες» και με το άρθρο προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα που ο ίδιος θέτει στην αρχή αν άξιζε τον κόπο να αναλάβει αυτή τη βαριά ευθύνη μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι απολύτως κρίσιμη παράμετρος είναι η ρύθμιση του χρέους, καθώς θα επιτρέψει στη χώρα να διατηρήσει την αναπτυξιακή δυναμική που καταγράφει και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επιστροφής στις μέρες που ζήσαμε από το 2010.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ενωση γράφει: Ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει ή όχι, αποτελεί σήμερα το πιο πρόσφορο πεδίο της πάλης, ταξικής και πολιτικής.

Και συνεχίζει: «Η εμπειρία μας από την προσπάθεια αριστερής διακυβέρνησης σε περίοδο μνημονικών καταναγκασμών είναι πιο πλούσια. Γνωρίζουμε καλά το κόστος. Τώρα όμως αρχίζουμε να μαθαίνουμε τα οφέλη».

Το νέο πλαίσιο που θα διαμορφώσει η έξοδος από τα μνημόνια, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, και άρα η διεύρυνση των βαθμών ελευθερίας ως προς την άσκηση πολιτικής, παράγει πλέον μία πολύ σημαντική επίπτωση στην εσωτερική πολιτική της χώρας: Καθιστά σαφέστερες τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρατηρήσεις του ''Γ.WEB'': Κύριε Τσίπρα, όταν η κοινωνία πληρώνει το ''μάρμαρο'' επί δεκαετίες , πρέπει να έχει τον πρώτο ρόλο και λόγο, ενώ στη δική μας χώρα τον πρώτο ρόλο και λόγο έχει η πολιτικοοικονομική διαπλοκή.

Σας έχουμε καλέσει επανειλημμένα ως πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθείτε προσωπικά την δικαίωση της κοινωνίας , αναφορικά με τα ερτζιανά, και αντί δεδομένων ενεργειών σας, τόσο το Μαξίμου, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς και ο αρμόδιος υπουργός δεν μας παρέχει μια σαφή λύση αναφορικά με την αδειοδότηση των τοπικών σταθμών lower power των νοτίων προαστίων και της Γλυφάδας.

Όταν επικαλείστε την αριστερή διακυβέρνηση, πρέπει να υπάρχουν και τα παρεχόμενα αποδεικτικά στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση προτάσσουμε προδοσία της κοινωνίας και του λαού.

Επί τέσσερα χρόνια σε εμάς δεν έχετε αποδείξει ότι έχετε πετύχει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις & Κατασχέσεις

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Εμείς θα πετύχουμε εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb