ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκαναν τη «ζημιά» τους και τώρα απλά κάθονται στις καρέκλες

Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Τώρα τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο αμέσως μετά την υποτιθέμενη έξοδο από το Μνημόνιο, στις 26 Μαΐου 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές ή στις 13 Οκτωβρίου 2019 «πακέτο» με τις κάλπες σε δήμους και περιφέρειες; Και σφάζονται τόσο τα κόμματα όσο και μεταξύ τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές.
ΑΥΤΟ που είναι δεδομένο, όμως, είναι πως βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Τώρα, αν θα κρατήσει τέσσερις ή δεκαέξι μήνες, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η κυβέρνηση. Από τη μια είναι δεδομένο πως μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος δεκαέξι μηνών μόνο κακό μπορεί να κάνει τόσο στην οικονομία όσο και στη δράση του κράτους που όλοι γνωρίζουμε πως «παραλύει» στο άκουσμα της κάλπης. Από την άλλη, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει κάτι άλλο είτε μείνει τέσσερις είτε μείνει δεκαέξι μήνες ακόμα στην εξουσία.
Ο,ΤΙ ήταν να κάνει το έκανε ήδη. Και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Στο πρώτο εξάμηνο υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο ως απόρροια των τραγικών χειρισμών της στη διαπραγμάτευση. Στις τρεις αξιολογήσεις φόρτωσε τόσους φόρους και εισφορές πολίτες και επιχειρήσεις που φρέναρε οποιαδήποτε ελπίδα ανάνηψης της πραγματικής οικονομίας. 
Και ολοκληρώνοντας την τριετή δανειακή σύμβαση έχει ήδη κλειδώσει τα μέτρα και τη μνημονιακή πολιτική τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία. Σε επτά μήνες θα μειωθούν δραστικά οι κύριες και σε ενάμιση χρόνο από τώρα οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ένα νέο διπλό «ΕΝΦΙΑ» μέσω της περικοπής του αφορολογήτου. 
Τόσο στις αποκρατικοποιήσεις όσο και στις επενδύσεις όλα έχουν βαλτώσει. Τρανό παράδειγμα το πρότζεκτ του Ελληνικού που όλο υποτίθεται πως το προχωράει το Μαξίμου και όλο ξανακολλάει είτε λόγω γραφειοκρατίας είτε λόγω «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ που προσφεύγουν και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΠΟΛΥ απλά λοιπόν η κυβέρνηση με την παραμονή της δεν έχει να προσφέρει τίποτα άλλο παρά να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Γι’ αυτό ολοένα εφευρίσκουν ψευδοαφηγήματα, επιτίθενται κατά κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και πολιτών που διαδηλώνουν, ενώ εξαγγέλλουν «κάθαρση» την ώρα που σφιχταγκαλιάζονται με διαπλεκόμενους που καθύβριζαν ενόσω βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.
ΒΕΒΑΙΑ, όλα αυτά δεν απασχολούν ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη ούτε το Μαξίμου. Θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στις καρέκλες τους όσο περισσότερο μπορούν αδιαφορώντας πλήρως τόσο για τις δραματικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα όσο και για την καθημερινή κακοποίηση της αλήθειας. Και ενώ θα καταρρέουν, θα μπαχαλοποιούν ακόμα περισσότερο τη χώρα.
*Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου
Επισημάνσεις του ''Γ'': Κύριε διευθυντά καταφανώς πρέπει να είστε ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας , όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό, διότι εμείς σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα , τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ΜΜΕ και εν γένει του συστήματος και της κοινωνίας μας.
Η κοινωνία είναι δεδομένο ότι επί μακρόν πληρώνει το ''μάρμαρο'' , ενώ στον αντίποδα , τόσο τα στελέχη των αστικών κομμάτων, κυρίως τα κυβερνητικά , όσο και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ , έχουν σημαντικά έσοδα, χωρίς να έχουν επηρεαστεί δραστικά από τα μνημόνια και την οικονομική ύφεση.
Η Ανάπτυξη μας αφορά όλους
Αν δεν υπάρχουν οι υγιείς όροι κάλυψης από τη πλευρά της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της κοινωνίας , των πολιτών , ανάπτυξη δεν είναι εφικτό να υπάρξει.
Η κοινωνία, τα εκατομμύρια πολιτών, για πολλοστή φορά θα πληρώσουν τις επιπτώσεις των ασκούμενων πολιτικών, ενώ τα κοινοβουλευτικά αστικά κόμματα - στελέχη, όσο και το μεγάλο κεφάλαιο, ( οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ , κουμπάροι - εργολάβοι, κ.α.) , ασχέτως του χρόνου τέλεσης των εκλογών θα έχουν δεδομένα οφέλη. 
Είτε σε ένα μήνα γίνουν οι εκλογές είτε στους δεκαέξι η κοινωνία πληρώνει το μάρμαρο, και οφείλει να κρίνει  τουλάχιστον αναφορικά με τα πλοκάμια των αστικών κομμάτων στους Ο.Τ.Α αν πρέπει οι ωφελημένοι να γίνουν μακροχρόνια ωφελημένοι εις βάρος της πλειονότητας.
*Ο Γιάννης Κουρδομένος ήταν διευθυντής - του κατασχεμένου ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 , ο οποίος δεν λειτουργεί επί αρκετά χρόνια
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκαναν τη «ζημιά» τους και τώρα απλά κάθονται στις καρέκλες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">