ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mέσα Μαΐου η οριστική απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέο ραντεβού για τις 14 Μαΐου δίνει το ΣτΕ, παρατείνοντας την οριστική απόφαση επί της προσφυγής των καναλιών κατά της διαδικασίας αδειοδότησης.

Τοποθέτηση του Γιάννη Κουρδομένου: Να έχουν υπόψιν τους, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, και κυρίως οι καναλάρχες , με σειρά αντισυνταγματικών μέσων της αυτής και άλλης μορφής, ότι έπειτα από την αδειοδότηση των καναλιών τους θα προσφύγουμε εμείς στο ΣτΕ. 

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έκαναν τη ζημιά τους και απλά κάθονται στις καρέκλες, ενώ η διαπλοκή και η αντισυνταγματικότητα, ( κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος ), είναι δεδομένα και αυταπόδεικτα. 

Οι ιδιοκτήτες καναλιών, παράλληλα διαθέτουν και από τρία τουλάχιστον ραδιόφωνα , ενώ η κυβέρνηση δεν μας παρείχε επί τέσσερα χρόνια τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσουμε το ένα, και είμαστε οι πρωτεργάτες αυτού του χώρου.

Αναφορικά με την ΕΡΤ , να σας θυμίσουμε ότι ΠΑΡΑΝΟΜΑ δεσμεύσατε συχνότητα Ιδιώτη σε λειτουργία, και συγκεκριμένα τους 90,9 mhz, όταν εμείς λειτουργούσαμε στους 91.0 mhz, και τονίζεται ότι λειτουργούσαμε στην εν λόγω συχνότητα μια δεκαετία πριν την ΕΡΤ. Επίσης, τα ληστεμένα με τις καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος ημών , από την Ελληνική Αστυνομία , τα δρομολογούσαν στην ΕΡΤ των διαπαραταξιακά διορισμένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το μαύρο της ΕΡΤ επανεπροσέλαβε χιλιάδες εργαζομένων, και η ΕΡΤ μετά το κλείσιμο από τη ΝΔ επανήλθε, ενώ στον αντίποδα , τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας επιθυμούσαν θέσεις και αξιώματα για τους ιδίους χωρίς να δικαιωθεί η κοινωνία η οποία ανέτρεψε τη ΝΔ από την εξουσία. 

Το 2019 η κοινωνία γνωρίζει τι πρέπει να πράξει ... αν δεν έχει προκύψει η δικαίωσή της.

* Βλέποντας την τιτλέζα στο βίντεο που ακολουθεί τα συμπεράσματά δικά σας. Η ΕΡΤ, με το λογότυπο της REAL NEWS. Αλληλούια.

Mέσα Μαΐου η οριστική απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, καθώς και εργαζόμενοι του Μέγκα, ζητώντας να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια.

Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως η τιμή εκκίνησης δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, η διαδικασία αδειοδότησης διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια και ότι ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά είναι παράνομος.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης -χορήγηση πέντε αδειών και καταβολή σημαντικού συνολικού τιμήματος- κατέρριψε τις θέσεις όσων μιλούσαν για δυνατότητα δημοπράτησης απεριόριστου αριθμού αδειών και μη ανάγκη καταβολής τιμήματος εκ μέρους των σταθμών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί ζητούσαν απεριόριστες και «τζάμπα» άδειες.

Το δικαστήριο κάλεσε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση.

Στο μεταξύ, στην αρχή της εβδομάδας αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση του ΕΣΡ για τους πέντε προσωρινούς δικαιούχους τηλεοπτικής άδειας. Οι υποψήφιοι θα έχουν χρονικό περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλουν ενστάσεις. Αφότου περάσει ο χρόνος που απαιτείται για τον έλεγχό τους, θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των αδειούχων.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή: ΕΡΤ1



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mέσα Μαΐου η οριστική απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">