ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελεύθερος ο Μαντέλης για το σκάνδαλο Siemens

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή 8ετούς κάθειρξης του πρώην υπουργού για την υπόθεση των περίπου 230.000 ευρώ που είχε λάβει από τη Siemens και ο πολιτικός αφέθηκε ελεύθερος.

# Οι αναγνώστες μας μπορείτε να κρίνετε ποιοι μας κυβερνούν επί 44 χρόνια μεταπολίτευσης , κλεπτοκρατίας , ειδικών προνομίων, κατάλυσης της ισονομίας - ισοπολιτείας καθώς και αντισυνταγματικότητας.

Είναι σαφές ότι η σημερινή κυβέρνηση εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό, και διέπονται και οι ίδιοι από ανάλογες συμπεριφορές. Δικαστές πολιτικοί συνάδελφοι στην κατάλυση δικαίου και Ελληνικού Συντάγματος, διότι αν ήταν ένας απλός πολίτης στη θέση του Μαντέλη θα ευρίσκετο στη φυλακή.

Εμείς σας θυμίζουμε ότι επι υπουργίας Μαντέλη και καθολικότητας διαφθοράς τόσο σε επίπεδο υπουργείου, όσο και δικαιοσύνης, υπήρξε καταχρηστική δίωξη κατάσχεση ώστε να κουκουλώσουν το πρόβλημα που δημιουργούσαν διαπλεκόμενα ραδιόφωνα. ( Διαβάστε ΕΔΩ )

Εμείς πλέον δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι πίσω από το σύνολο των αστικών κομμάτων εξουσίας βρίσκονται πέντε οικογένειες διαπλοκής, και το σύνολο πολιτικών - δικαστών είναι μαριονέτες των διαπλεκόμενων.

Εξαγοράσιμη ποινή για τον Μαντέλη 

Αυλαία για την «υπόθεση Μαντέλη» μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που οδηγεί στη φυλακή το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλία Γεωργίου, και ορίζει ποσό 140.000 ευρώ σε δόσεις, προκειμένου να εξαγοράσει την ποινή του ο πρώην υπουργός για να παραμείνει ελεύθερος.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή 8ετούς κάθειρξης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των περίπου 230.000 ευρώ που είχε λάβει από τη γερμανική εταιρεία, επιβάλλοντάς του φυλάκιση 5 ετών.

Με την απόφασή τους οι εφέτες όρισαν, η ποινή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών να είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως, ποσό που συνολικά φθάνει τα 140.000 ευρώ, και για το οποίο -κατόπιν αιτήματος του Τ. Μαντέλη- ορίστηκε δυνατότητα καταβολής σε 32 μηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα, για το πρώην στέλεχος της Siemens η κατά ένα έτος μείωση της πρωτόδικης ποινής 12 έτους κάθειρξης δεν είχε κανένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, καθώς ο 80χρονος κ. Γεωργίου θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Αριστείδη Μαντά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, μειώνοντας κατά 10 μήνες την πρωτόδικη. «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε» είπε στο δικαστήριο, όταν άκουσε ότι η ποινή του θα είναι εξαγοράσιμη, «ζω με 1.100 ευρώ τον μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένειά μου».

Ο πρώην υπουργός, πλην της δοσοποίησης της εξαγοράσιμης ποινής, ζήτησε επιπλέον «το όσο το δυνατόν χαμηλότερο ποσό» που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου. Οι δικαστές αποφάσισαν να επιδικάσουν συνολικό ποσό 30.000 ευρώ, χρήματα απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Με την απόφασή του το δικαστήριο, επίσης, όρισε ότι τα περίπου 230.000 ευρώ του πρώην υπουργού, που είχαν δεσμευτεί, θα πρέπει να δοθούν ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ, αντί στο Ελληνικό Δημόσιο, που ζήτησε ο Τ. Μαντέλης, ο οποίος τα είχε διαθέσει.

Η συνήγορος του κ. Γεωργίου είπε ότι άμεσα θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, αλλά και ταχύτατα θα αιτηθεί αναστολή της ποινής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η «υπόθεση Μαντέλη» -σκέλος της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών της Siemens- αφορά ποσό περίπου 450.000 μάρκων (230.000 ευρώ), που έλαβε ο πρώην υπουργός από τη γερμανική εταιρεία, το 1998 και το 2000, σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS, ως δώρο για την επιλογή της εταιρείας στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με τη σύμβαση 8002 το 1997.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελεύθερος ο Μαντέλης για το σκάνδαλο Siemens Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb