ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται κανονική, τακτική άδεια εδώ και 9 χρόνια, «την οποία στερούνταν υπό την αυθαίρετη απαίτηση να υπογράψει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του κομμουνισμού».

Δεν θα κάνει ποτέ δήλωση μετάνοιας για τη συμμετοχή του στην οργάνωση 17 Νοέμβρη δηλώνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Κουφοντίνας δηλώνει πως δικαιούταν άδεια εδώ και οκτώ χρόνια. Αναφερόμενος στην απεργία πείνας που πραγματοποιεί, είπε πως «ούτως ή άλλως η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετανοίας. Ακόμα όμως κι αν προϋπόθετε, δεν θα την έκανα».

«Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις. Ξέρετε, μέσα στο κίνημα υπολογίζουμε τη δράση μας και αναφερόμαστε στα λάθη μας, τούτο όμως απέχει έτη φωτός από το να αποδεχτούμε ότι το κράτος είχε και έχει δίκιο», επισημαίνει.

Παράλληλα, ο Κουφοντίνας επιτίθεται στην κυβέρνηση επειδή δεν του χορηγείται άδεια λέγοντας ότι «όχι μόνο γιατί δεν κατήργησε τη διάταξη για το «εισαγγελικό βέτο» αλλά και επειδή επιλέγοντας την αρμονική συμβίωση με τη «δικαστική χούντα» γίνεται συνένοχη σε αυτό και πολλά αίσχη».

Υποστηρίζει ακόμα ότι «δικαιούμαι άδεια εξόδου από τη φυλακή εδώ και οχτώ χρόνια» και κάνει λόγο για «πρωτοφανή επιχείρηση εκδικητικότητας και ομηρίας».

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη, στις 18:00, οργανώνεται μοτοπορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια και πορεία στις 13:00 το ερχόμενο Σαββάτο στο Μοναστηράκι. 

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας τους προηγούμενους μήνες έλαβε δύο 48ωρες άδειες με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου της φυλακής. Πρόσφατα σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών, που ήταν πρόεδροι των συμβουλίων που χορήγησαν τις σχετικές άδειες στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία σύγκλησης του συμβουλίου.

Σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων θεωρεί άδικες τις πειθαρχικές διώξεις και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι, με βάση το σχετικό νόμο, η άδεια αυτή χορηγήθηκε με αρκετή καθυστέρηση -16 χρόνια μετά την καταδίκη του - σε διπλάσιο δηλαδή από τον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, ενώ κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμα. 

Αλήθεια είναι επίσης ότι η Πολιτεία νομοθετεί πάντα κατά συνείδηση, με ελεύθερη βούληση και οφείλει να ελέγχει την πιστή εφαρμογή των νομοθετημάτων της. Αν λοιπόν κρίνει ότι κάποιοι καταδικασθέντες για συγκεκριμένα αδικήματα επιβάλλεται να εξαιρούνται από κάποιας μορφής ευεργετήματα, οφείλει να το κάνει με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο. Το έχει κάνει άλλωστε με αρκετούς από τους νόμους που κατά καιρούς έχει νομοθετήσει».

Στις 2 Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου σε κείμενό του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αλληλεγγύη με όλα τα μέσα στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Για την άμεση χορήγηση της τακτικής του άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής».

Επισήμανση του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ: Άμεση χορήγηση της τακτικής άδειας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα , καθώς και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο συμβούλιο της φυλακής. Η κυβέρνηση κρίνεται , και κρίνεται συντηρώντας το εκδικητικό πλαίσιο της οικογενείας Μητσοτάκη.

Ντροπή και κατάντια ένα κόμμα το οποίο δηλώνει Αριστερά, και βρίσκεται στην κυβέρνηση, να αποδέχεται την εκδίκηση από τη πλευρά της οικογενείας Μητσοτάκη.

Επιπροσθέτως, οι Αμερικανοί , οι οποίοι σε απτή συνέργεια με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πιέζουν για παραβιάσεις των θεσμοθετημένων κατά Ελλήνων πολιτών, να κάνουν κουμάντο στη χώρα τους, και να κοιτούν τα χάλια τους.

Πρέπει να πληρωθούν οι προσδοκίες των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικότερα της οικογενείας Μητσοτάκη , η οποία στο σύνολό της πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό ενώ δεν τον υπηρετεί; 

Δείτε τις πρωτοφανείς διώξεις - κατασχέσεις το 1994, 1999, και 2005 έπειτα από φακέλλους - αιτήσεις - παράβολα το 1991 επί διακυβέρνησης ΝΔ και Μητσοτάκη για δυο τοπικούς Ρ/Σ στη πόλη της Γλυφάδας , πρωτεργατών στα FM κύματα. Και οι δυο ήταν συλλογικοί σταθμοί , με τη συμβολή πολλών μελών της τοπικής κοινωνίας της Γλυφάδας , οι οποίοι διέθεσαν τα χρήματά τους , τη τέχνη τους , το είναι τους , και ''απόλαυσαν'' τον Φασισμό του καπιταλισμού προς χάριν της εμπορευματοποίησης και του κεφαλαίου , και κυρίως για τα οφέλη της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής. 

Είναι σαφές ποιοι διοικούν το δήμο Γλυφάδας από το 1991 μέχρι και σήμερα , καθώς και ποιοι ωφελήθηκαν και ωφελούνται . Για εμάς το υφιστάμενο στη πόλη μας αποτελεί ΠΡΟΔΟΣΙΑ , και ουδεμία σχέση έχει με αυτοδιοίκηση υπέρ του τόπου και του συνόλου. 

Η ''συμβολή'' των στελεχών Αριστερών κομμάτων θα μείνει στην ΙΣΤΟΡΙΑ , και μάλιστα με τον αρνητικότερο τρόπο. Επί δεκαετίες μας στερούν την αμεσότητα, την πολυφωνία, και τον πλουραλισμό, ενώ επεκτείνεται η διαπλοκή ολιγαρχικών συμφερόντων καθώς και ημετέρων αστικών κομμάτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη των κατά τόπους στελεχών του μας πρόδωσε , και δεν έχει να επιδείξει ούτε μια ρύθμιση αριστερού προσανατολισμού. Καταφανώς πρέπει να βρίσκονται συμφωνίες με τη δεξιά και λοιπά συμφέροντα κατά ημών, και αποσκοπώντας στην φυσική μας εξόντωση, όσο αρκετοί/ες απολαμβάνουν αξιώματα, θέσεις, αποδοχές, κ.α.

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε , ακόμα και έπειτα από τον Θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , η Δημοκρατία δεν εκδικείται κ.κ. Μητσοτάκηδες. 

Τέλος, ο κομμουνισμός, αποτελεί ιδεολογικό πλαίσιο , το οποίο δεν επιδέχεται αλλοιώσεις και παρεμβάσεις, ούτε να τον χρησιμοποιεί ο κάθε ένας κατά το δοκούν , όπως ίσχυσε πάμπολλες φορές στη χώρα μας για τα οφέλη αστικών κομμάτων - στελεχών αντί της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Για πολλοστή φορά τονίζουμε : Δεν είμαστε Αναρχικοί, είμαστε η Ελληνική κοινωνία, και η αληθινή - αυθεντική - Αριστερά , οπότε το καθεστώς άναρχης λειτουργίας στα ερτζιανά δεν μας εκφράζει. Μας αποστέρησαν τις ΑΔΕΙΕΣ που ΣΥΝΝΟΜΑ ΑΙΤΗΘΗΚΑΜΕ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ μας αναλογούσαν , και αυτό χαρακτηρίζεται ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. 

Η λειτουργία του κράτους , αυτών των ελεεινών της ηγετικής τάξης , μας προκαλεί αηδία , και να ξεράσουμε. 

ΣΕΦΕΡΗΣ

Το 1946 διετέλεσε στο Εθνικό Συμβούλιο της Εθνικής Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Στις 28 Μαρτίου 1969 ο Σεφέρης μίλησε για πρώτη φορά δημόσια εναντίον της Χούντας και μεταδόθηκε από την Ελληνική Υπηρεσία του B.B.C, το ραδιοφωνικό σταθμό του Παρισιού και την Ντόιτσε Βέλε. ( Αργοπορημένος )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άδεια στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">