ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Σκοπιανό είναι Νεοδημοκρατικό ναυάγιο και μάλιστα διαρκείας

Σε μια εκπομπή του Τέρενς Κουίκ με θέμα Εκλογές 93 ακούμε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πλειοδότησε αναφορικά με την πολιτική του ονόματος των Σκοπίων.

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υπέρ της Αμερικής και της Ε.Ε. και επεδίωκε να μην υπάρξει χάσμα ανάμεσα στη χώρα μας και τις εν λόγω.

Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για εθνική μειοδοσία, για να επικρατήσει η πολιτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τα αρνητικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σοβαρά πιστεύει ότι η καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι η εκ νέου αναζήτηση μειοδοτών;

Δείτε το απόσπασμα



Ανδρέας Παπανδρέου: "Το όνομά μας είναι η ψυχή μας"!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου , σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση , είχε αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία χώρα με το όνομα Μακεδονία, η ακόμα και με παράγωγά του.

Το 1993 επέβαλε εμπάργκο στα Σκόπια που υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την σημαία τους και το Σύνταγμά τους.

Δείτε το απόσπασμα


Ο Αντώνης Σαμαράς λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Κ. Μητσοτάκης υπονόμευσε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων παρά το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί διεθνώς.

Όπως υποστηρίζει, ο Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θεωρεί το ζήτημα σημαντικό και δεν τον ενδιαφέρει. Επίσης, στο βίντεο υπάρχουν αιχμές για οικονομικά οφέλη του Κ. Μητσοτάκη από διάφορες υποθέσεις εμπορίας κ.α.

Δείτε το απόσπασμα



Μια σειρά από εντελώς ακατάλληλοι πολιτικοί, πλασάρονται με το Σκοπιανό ως σοβαροί, υπεύθυνοι και φερέγγυοι.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για το Σκοπιανό. Ο Πάνος Καμμένος είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε τα αντίθετα από αυτά που έλεγε πως δεν θα υπογράψει ποτέ. Βέβαια, το ίδιο έχει κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς τον οποίο κατηγορεί ο Πάνος Καμμένος.

Εν τω μεταξύ, η χώρα έχει χαθεί για πάντα αλλά εθνικό θέμα είναι το πώς θα λέγονται τα Σκόπια. Η Ελλάδα δεν είναι πια ελληνική αλλά η Μακεδονία είναι ελληνική.

Πατριωτισμός σε προτεκτοράτο, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει.
Και ποιοι θα λύσουν το Σκοπιανό; Μα, τα κόμματα και οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν και ξέσκισαν τη χώρα.

Βέβαια, εδώ έγινε πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος του οποίου η ανικανότητα και ανευθυνότητα έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την δημιουργία του Σκοπιανού προβλήματος.

Οι Έλληνες τίμησαν με την ψήφο τους και τον Αντώνη Σαμαρά - δυο χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας - επειδή ήταν αντιμνημονιακός και έγινε μνημονιακός.

Ο Σαμαράς είναι ένας καταπληκτικός πολιτικός, αφού πρώτα τα έκανε μαντάρα στο Σκοπιανό, μετά δήλωνε πως δεν θα επιστρέψει ποτέ στη Νέα Δημοκρατία, μετά επέστρεψε, μετά έγινε αντιμνημονιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά έγινε μνημονιακός πρωθυπουργός - κατά τ’ άλλα, μόνο ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας -, ενώ θα πρέπει να του δώσουμε και μια ακόμα ευκαιρία κάποια στιγμή, για να δούμε τι απόψεις θα έχει και θα τις αλλάξει την επόμενη.

Χρήσιμο λοιπόν το Σκοπιανό σήμερα, ώστε όλοι οι πολιτικοί που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας και έχουν βάλει την υπογραφή τους στο ξέσκισμα και στο ξεπούλημα της Ελλάδας, να παρουσιάζονται σαν υπερπατριώτες.

Βέβαια, όλοι τους ξέρουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Και οι Έλληνες κάνουν ό,τι μπορούν για να τους δικαιώσουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Σκοπιανό είναι Νεοδημοκρατικό ναυάγιο και μάλιστα διαρκείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">