ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εισαγγελική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με την τήρηση της διαδικασίας του Αυτοφώρου σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας «Μακελειό» διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο του εντύπου.

Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με εντολή να διαπιστωθεί άμεσα αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της «προσβολής Προέδρου της Δημοκρατίας», «παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων» κ.ά. και την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε η πρώτη σελίδα της εφημερίδας με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την ονομασία της γείτονος. 

Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει φωτογραφίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών παραποιημένες ώστε να εμφανίζονται τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ εμφανίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τραυματισμένο από σφαίρες και πεσμένο στο έδαφος. 

Κάτω από τη φωτογραφία του Προκόπη Παυλόπουλου γράφει: «Σε καιρό πολέμου εκτελούνται κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας».

Ο κύριος τίτλος είναι «στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», ο υπέρτιτλος «Παυλόπουλος-Τσίπρας-Κοτζιάς: εκτελεστικό απόσπασμα και μία σφαίρα στο κεφάλι για χαριστική βολή» ενώ αναφέρεται σε «παράδοση της Μακεδονίας μας σε Αλβανο-Σλάβους». Tις φωτογραφίες συνόδευε το ερώτημα, «υπάρχει Έλληνας πατριώτης που να διαφωνεί με αυτό το πρωτοσέλιδο;».

Επισήμανση του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ: Καταφανώς υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες οι οποίοι/ες δεν συμφωνούν με το πρωτοσέλιδο, και η δική μας άποψη είναι ότι αν είμαστε λειτουργοί της δικαιοσύνης θα μεριμνήσουμε ώστε να επιδοθούν ευθύνες.

Τονίζεται ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η σάτιρα από την προτροπή για τέλεση εγκληματικής ενέργειας, και το εν λόγω πρωτοσέλιδο είναι σαφές ότι προτρέπει για τέλεση εγκλήματος.

Είμαστε σε μια χώρα, στην οποία άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη, και εξηγούμε: Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί εφημερίδα, και να λογίζεται εφημερίδα, το αποκορύφωμα του Φασισμού ;

Τέλος, διαπιστώσαμε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος να δείχνει ενδιαφέρων για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ίδια χρονική περίοδο που ένας Πολιτικός Δήμαρχος, στέλεχος της ΝΔ , έχει καταλύσει τη νομιμότητα στο Δήμο Γλυφάδας προς χάριν συμφερόντων ημετέρων, και με δόλο στις ενέργειές του ώστε να πετύχει είτε την φυσική εξόντωση, είτε βλάβες των δημοτών, και δεν υφίσταται καμία αυτεπάγγελτη ενέργεια από τη πλευρά όσων καταχρηστικά μας δίωξαν και μας κατάσχεσαν τους τοπικούς σταθμούς της Γλυφάδας ώστε να ευημερούν οι παρανομούντες των αστικών κομμάτων.

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε υπάρχουν Εισαγγελείς ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εισαγγελική έρευνα για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb