ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γεωργία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν με τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος και πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας, Μπιτζίνα Ιβανισβίλι.

«Είχαμε κάποιες διαφωνίες με τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος. Νομίζω ότι είναι η ώρα να δοθεί στον ηγέτη του κόμματος η ευκαιρία να σχηματίσει νέα κυβέρνηση» ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Κβιρικασβίλι.

Ο 50χρονος Κβιρικασβίλι ήταν πρωθυπουργός της Γεωργίας από το 2015.

Με βάση το σύνταγμα της χώρας, μαζί με τον πρωθυπουργό παραιτούνται και όλα τα μέλη της κυβέρνησής του.

Το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» πρέπει τώρα να υποβάλει τη νέα λίστα των μελών της κυβέρνησης στον πρόεδρο της χώρας μέσα σε διάστημα επτά ημερών. Ο πρόεδρος Γκιόργκι Μαργκελασβίλι θα έχει στη διάθεσή του άλλες επτά ημέρες για να υποβάλει τη λίστα αυτή στο κοινοβούλιο προς έγκριση.

Ο Ιβανισβίλι, 62 ετών, επέστρεψε στο πολιτικό προσκήνιο τον Μάιο, όταν ανέλαβε ξανά την προεδρία του κόμματος. είχε παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού και του προέδρου του κόμματος το 2013, αν και οι επικριτές του υποστήριζαν ότι συνέχιζε να κυβερνά τη χώρα από τα παρασκήνια.

Επισήμανση του ''Γ'': Την Ελλάδα επί 44 χρόνια δεν την κυβερνούν από τα παρασκήνια ; Έχει κυβερνήσει έστω και μια τετραετία ο λαός ;

Είναι δυνατόν να κυβερνά ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός και να υφίσταται καταργημένο το θεμέλιο του πολιτεύματος ;

Αν πράγματι κυβερνούσε ο λαός - οι πολίτες - δεν θα ίσχυε το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς και οι θεσπισμένοι νόμοι ;

Αν πράγματι κυβερνούσε ο λαός - οι πολίτες - θα είχαμε επί 33 χρόνια πολιτικοοικονομική διαπλοκή ;

Αν πράγματι κυβερνούσε ο λαός - οι πολίτες - δεν θα παρείχε την μια άδεια σε όσους την αιτήθηκαν και θα παρείχε από δέκα στα διαπλεκόμενα ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γεωργία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb