ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eπεισόδια στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας στις Πρέσπες

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Βίγλα Πισοδερίου του δήμου Πρεσπών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο με πούλμαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν στο χιονοδρομικό Βίγλας και ένας αριθμός εξ αυτών προσπάθησε από το χωριό Πισοδέρι, να πραγματοποιήσει πορεία προς το χωριό Ψαράδες, όπου γινόταν η τελετή με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με ρίψη χημικών.

Στη συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Όσοι σήμερα συμβάλλουν στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα η ιστορία. Η μόνη απάντηση για το ζήτημα μπορεί να δοθεί από το λαό μέσω δημοψηφίσματος. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα. Για να προστατέψουμε την πατρίδα μας για να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί τον πυρήνα του Μακεδονικού αλυτρωτισμού, περισσότερο και από το όνομα του Κράτους. Και αυτό εύλογα προκαλεί ανησυχίες για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής με σημαντικές γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες».

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Μαζί με τις τοπικές μας κοινωνίες, εκφράζουμε τις αγωνίες μας ακούμε την καρδιά τους και διεκδικούμε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Eπεισόδια στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας στις Πρέσπες
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eπεισόδια στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας στις Πρέσπες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb