ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ για την ομογένεια και τις φωτιές

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας και συμπάσχω με όλους εκείνους που βίωσαν στιγμές Αποκάλυψης.

Ως αρμόδιος Υφυπουργός, εκφράζω εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τις
ευχαριστίες μου για τα συλλυπητήρια μηνύματα και την ευγνωμοσύνη μου για τα μηνύματα συμπαράστασης που δεχόμαστε στο Υπουργείο Εξωτερικών από πάμπολλες Οργανώσεις του Ελληνισμού. Ελλάδας και Κύπρου.

Δέχθηκα τα συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από την ομόλογό μου της Αιγύπτου κα Nabila Makram, και τον ομόλογό μου της Αρμενίας κ. Mkhitar Hayrapetyan.

Επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες είχα με τον ομόλογό μου της Κύπρου, Προεδρικό Επίτροπο κ. Φώτη Φωτίου, ο οποίος μου ανήγγειλε ότι ενεργοποιεί την παγκόσμια Κυπριακή Διασπορά, για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Μου αποκάλυψε, επίσης, ότι στην ετήσια παγκόσμια σύναξη της Κυπριακής
Ομογένειας, που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα στην Λευκωσία, ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα εξειδικεύσει προς αυτήν την κατεύθυνση συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις.

Επίσης, ο κ. Φωτίου, στα πλαίσια των τριμερών δράσεων που έχει Κύπρος και Ελλάδα, με την Αίγυπτο και την Αρμενία, προγραμματίζει τριμερείς συναντήσεις μας στην Λευκωσία, ώστε να οργανώσουμε σε παγκόσμια κλίμακα κοινά Προγράμματα δράσεων με τις Ομογένειες των τεσσάρων χωρών, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στον προγραμματισμό της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα των βιβλικών καταστροφών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πριν από λίγο, μίλησα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για τη βοήθεια που θέλουν να προσφέρουν στους πληγέντες Δήμους οι Ομογενείς. Επίσης, έχει ήδη κάνει ανακοινώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της εξειδικευμένης κυβερνητικής σύσκεψης, που έγινε υπό την Προεδρεία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα είμαστε σε επαφή με τις μεγάλες Οργανώσεις μας σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Αφρική, σχετικά με το σε ποιούς τομείς θα μπορούσαν - όπως μου ζήτησαν - να συνεισφέρουν συγκεκριμένες πράξεις στήριξης των περιοχών που καταστράφηκαν και των ανθρώπων της.

Κλείνω λέγοντας, ότι για μια ακόμη φορά με τις σημερινές της αντιδράσεις, η Ελληνική Ομογένεια απέδειξε πόσο νοιάζεται για την Πατρίδα της και τα εδώ αδέλφια της».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ για την ομογένεια και τις φωτιές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">