ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντροπή και κατάντια του τύπου οι επιθέσεις μίσους στον Πάνο Καμμένο

Οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είναι ποικίλες έπειτα από την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά, και αρκετοί νεο-δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν από εφημερίδες,  ραδιόφωνα, διαδίκτυο, κ.α, προσδίδοντας πολιτική σκοπιμότητα ακόμα και σε μια εθνική τραγωδία.
Διαβάστε χαρακτηριστικά ορισμένα , ενώ έχουμε ακούσει πολύ περισσότερα στα νεο - ραδιόφωνα ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Ο Πάνος Καμμένος κάποτε πρέπει να το βουλώνει - Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Όταν έχεις ευθύνη και ως πολιτικός προϊστάμενος σε υπουργείο που έχει και την Πολιτική Προστασία, και ως «συγκυβερνήτης», καλό είναι να μην προσβάλεις τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα.

Καμμένος: Ο υπουργός του αίσχους - Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφτηκε στις πληγείσες περιοχές από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και μπράβο του. Λίγο μετά έδειξε για άλλη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο.

Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν στοχοποιήσει όσα μέσα τους ασκούν κριτική (ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει μπλοκάρει από το Twitter τον Ελεύθερο Τύπο), ωστόσο αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν χρειάζονται αντιπολίτευση, τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνοι τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ενώ στην αρχή είχε το θάρρος να αντικρίσει στα μάτια τους πληγέντες στην Ραφήνα, λίγο μετά είχε το θράσος να τους αντιμιλήσει.

Καμμένος σε Πορτοσάλτε: Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με ένα αιχμηρό tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό, ό Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε και στην απόφαση που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να μην συμμετέχουν σε εκπομπές του καναλιού. Απόφαση που ήρθε λίγες ώρες μετά από την αντίστοιχη απόφαση στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:

«Δεν θα ξαναπιάσεις κ Πορτοσάλτε για λόγους αντιπολίτευσης στο στόμα σου τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν σε νομιμοποιούμε πλέον συνέχισε να πληρώνεσαι διαφημίζοντας τις προσευχές του Ερτογάν για χατήρι του μετόχου σου. Κανενας ανελ στο σταυλο του ΣΚΑΪ».

Καμμένος: Να δώσει ένα μέτρο ο καθένας να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα

Οδοιπορικό στον τόπο της καταστροφής έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Οδοιπορικό στον τόπο της καταστροφής στη Ραφήνα έκανε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς και του αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε τα σημεία στα οποία έχουν ενεργό ρόλο οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, από τα οποία φεύγουν τα 18 περίπολα του στρατού που χτενίζουν την περιοχή.

Στη συνέχεια, πήγε στο κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, δίνονται 300 μερίδες φαγητού μεσημέρι και βράδυ.

Ο ίδιος βρέθηκε και στα ΚΑΑΥ (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) Αγίου Ανδρέα, τα οποία εκκενώθηκαν αμέσως μόλις η φωτιά απείλησε την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε έμφαση στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς έχει εκδοθεί δελτίο εκτάκτων καιρικών φαινομένων για την περιοχή.

Κατά την αυτοψία του στην περιοχή, υπήρξε ένταση με πολίτες που αγανακτισμένοι τα έβαλαν με τον κρατικό μηχανισμό.

Ο κ. Καμμένος είπε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν το παρών από την πρώτη στιγμή, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να δώσετε ένα μέτρο από την περιουσία σας» προκειμένου να ανοιχθούν δρόμοι προς τη θάλασσα. Όπως είπε, πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.

Εντός της ημέρας θα επισκεφτούν το δημαρχείο Ραφήνας ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Όσα αναφέρουν από την δεξιά και άλλη αντικυβερνητική προπαγάνδα

Το στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του ήθους ενός υπουργού που μας έχει φλομώσει στις παραιτήσεις αλλά είναι κολλημένος στην καρέκλα σαν βεντούζα. Το σκηνικό λιτό. Όλα καμμένα, όλα μαύρα και ένας πολίτης με δάκρυα στα μάτια να λέει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πως η πολιτεία και οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε στο ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Ο κ. Καμμένος διαφωνούσε προσπαθώντας να παραθέσει αριθμούς και δεδομένα. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν υπεράνω οποιασδήποτε προσπάθειας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Άνθρωποι είδαν γείτονες και φίλους να καίγονται ζωντανοί και να πνίγονται, ενώ στην καλύτερη περίπτωση γλύτωσαν οι ίδιοι βλέποντας τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Ο υπουργός διαφωνούσε, δεν είχε ούτε τα λογικά επιχειρήματα, ούτε την ανθρωπιά για να αντιπαρατεθεί με σεμνότητα στον διάλογο. Άλλωστε ανδρώθηκε αυτός και οι συγκυβερνήτες του πολιτικά με τον λαϊκισμό, τα αναθέματα και τις χυδαίες εκφράσεις. Έτσι, παρά το σεμνό του προσωπείο δεν άντεξε και είπε «μόνο εσύ και ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά» κάνοντας τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο να αναφωνήσουν με κατάπληξη.

Διαβάστε: Θράσος του Καμμένου σε πληγέντα από τις πυρκαγιές: Μόνο ο Πορτοσάλτε τα λέει αυτά!

Ο Πάνος Καμμένος ήταν απλώς ο Πάνος Καμμένος, δεν χρειάζεται κανείς να του ασκήσει κριτική, είναι ο καλύτερος δυσφημιστής της ίδιας του της προσωπικότητας.

Σωστά ειπώθηκε στο Αμβρόσιο το «Σκάσε πια!» για να σταματήσει να κάνει προκλητικές δηλώσεις μίσους.

Όμως, κάποιος πρέπει να μιλήσει και στον Πάνο Καμμένο και να του εξηγήσει ότι υπάρχουν ώρες που πρέπει απλώς να το βουλώνει.

Για να το πω διαφορετικά. Ναι, έχει το δικαίωμα να εξηγεί για τη βοήθεια που θα δώσουν από εδώ και πέρα οι Ενοπλες Δυνάμεις και πώς θα βοηθήσουν την αποκατάσταση. Ναι, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να μιλάει εάν πρόκειται να πει λέξεις όπως «συγγνώμη», «αναλαμβάνω την ευθύνη», «παραιτούμαι».

Δεν έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε. Που οι άνθρωποι έχασαν ανθρώπους. Που κάηκαν όλα τα υπάρχοντά τους. Που σώθηκαν κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια.

Και να τους λέει ότι ο Στρατός έκανε ό,τι μπορούσε «επειδή πνίγηκαν μόνο 5» ή να προσπαθεί να πείσει ανθρώπους που σώθηκαν μόνοι τους ότι σώθηκαν από την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιατί θα πρέπει να αναλογιστεί ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι για τη διάσωση ανθρώπων που κινδύνευαν από τη δασική φωτιά χρειάστηκε να κινητοποιηθεί το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό γιατί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν, δείχνει το πόσο ξέφυγε η κατάσταση.

Και δεν έχει το δικαίωμα γιατί ο Πάνος Καμμένος φέρει ευθύνη για την καταστροφή. Δεν είναι απλώς ένας υπουργός. Διεκδικεί να είναι ένας «συγκυβερνήτης». Τότε θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη του γεγονότος ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε σε μια κρίση που κλήθηκε να χειριστεί.

Απέτυχε η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία μαζί με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες. Γιατί όλοι οι κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί που βρέθηκαν στο πεδίο εργάστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, όμως εργάστηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η παντελής απουσία συντονισμού και η εμφανής απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση αυτού του είδους έκτακτης ανάγκης.

Απέτυχε και ο Πάνος Καμμένος. Προσωπικά ο ίδιος.

Πήγε ποτέ σε οποιαδήποτε σύσκεψη να πει ας οργανώσουμε σχέδια εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιάς; Πήγε ποτέ να πει ότι προτιμά να περικοπεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα για να αποκτηθεί καινούριος εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης;

Αντί να κάνει φιέστες για τους… Σαλαμινομάχους, ή, ακόμη χειρότερα, να γράφει παραληρήματα στο τουίτερ, πήρε ποτέ τον Τσίπρα να του πει ότι πρέπει να συντονιστούν για το ενδεχόμενο πυρκαγιών;

Όμως, τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε. Επειδή την θέση του στο υπουργείο τη βλέπει απλώς και μόνο ως εφαλτήριο εκλογικό και ως τρόπο να είναι χαρούμενοι οι έμποροι όπλων. Επειδή πιο πολύ ασχολείται με το πώς δεν θα διαλυθεί το κόμμα του παρά με το να ασκεί κυβερνητικό έργο. Επειδή πιο σημαντικό καθήκον θεωρεί να προσπαθεί να παρακολουθεί την εξέλιξη δικαστικών σκευωριών παρά σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή όπως και η υπόλοιπη κυβέρνηση τη λέξη ευθιξία την αγνοεί, τουλάχιστον ας μην παίζει με τον πόνο των ανθρώπων. Ας αφήσει τις επικοινωνιακές βόλτες στα καμένα και απλώς ας σιωπήσει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Εμείς σας παραπέμπουμε σε ένα άρθρο μας στο οποίο αναφέρουμε ότι η ευθύνη είναι συνολική, όλων των Ελλήνων, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζεται , διότι επί δεκαετίες στη χώρα μας, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής , δεν υφίστανται τα μέσα ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ώστε άμεσα και έγκαιρα , ακόμα και με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, να υπάρχει η συχνότητα της Πολιτικής Προστασίας , αντί ανάμεσα σε διαφημίσεις πάσης φύσεως να μεταδίδονται προπαγάνδες υπέρ του άλφα η βήτα κόμματος.

Πότε ρε μασκαράδες νεοέλληνες θα υπάρξουν και στη δική μας χώρα όσα ισχύουν επί δεκαετίες σε προηγμένες χώρες ; Γιατί δεν υπάρχει έστω και ένα μέσο Ραδιοφωνίας ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ στο Ν.Αττικής ;;;

Γιατί δεν έχει οργανωθεί επί δεκαετίες να τρέχει μια συχνότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ανάμεσα σε εμπορικούς και κρατικούς σταθμούς ; 

Γιατί δεν υπάρχει μια ανάλογη κατάσταση με περιοχές άλλων χωρών στις οποίες επί δεκαετίες οι κάτοικοι διαθέτουν τα ειδικά ραδιοφωνάκια για έγκαιρη ενημέρωση ; 

Απαιτείται να προκύψει ένα σύγχρονο μέσο, αδιάλειπτης λειτουργίας, και με γεννήτριες, το οποίο θα υφίσταται αποκλειστικά για τις περιπτώσεις ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ. ( Πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, κ.α.)


Πάνος Τότσικας: Να μην παραχωρηθούν σε Ιδιώτες οι δασικές εκτάσεις

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντροπή και κατάντια του τύπου οι επιθέσεις μίσους στον Πάνο Καμμένο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">