ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στην Δημόσια Γερμανική Ραδιοφωνία #WDR

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στην Δημόσια Γερμανική Ραδιοφωνία #WDR και στην δημοσιογράφο Rodothea Seralidou για θέματα σχετικά με την Επένδυση του Ελληνικού και το πως αυτή θα ωφελήσει την τοπική οικονομία της πόλης. 

Το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης για τον Δήμο μας είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με την Επένδυση στο Ελληνικό, και  τα οφέλη που αυτή θα έχει στην Ελληνική Οικονομία και όχι μόνο αναφέρουν από τη σελίδα του Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Εμείς από το δικό μας μετερίζι της Γλυφάδας, έχοντας το βασικό δεδομένο ότι είμαστε οι πρώτοι ιδιοκτήτες του Ελληνικού, και συγκεκριμένα του Βοσπόρου Ελληνικού Γλυφάδας, αγνοούμε παντελώς ποιες είναι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής του Δήμου Γλυφάδας αναφορικά με αυτό που αποκαλούν επένδυση και εμείς ξεπούλημα.

Ελπίζουμε να έχετε τη δυνατότητα να αντιληφθείτε τόσο στο Δήμο Ε.Α όσο και της Γλυφάδας, ότι αρχικά χάσαμε τα περιουσιακά μας στοιχεία εντός του αεροδρομίου Ελληνικού, στη συνέχεια διότι ενημερώναμε τη τοπική κοινωνία δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού σταθμού, και επί του παρόντος τόσο από τη πλευρά των Ο.Τ.Α όσο και της πολιτείας μας αναφέρουν περί επενδύσεως.

Τονίζεται , και το έχουμε θέσει πάμπολλες φορές, ότι κερδισμένοι θα ήταν οι τοπικές μας κοινωνίες με παραχώρηση του Ελληνικού στους όμορους δήμους, καθώς και σε όποιον ενδιαφερόμενο από χιλιάδες Ιδιώτες της περιοχής μας, ώστε να αγοράσουν ένα οικόπεδο με 100 ευρώ το τ.μ. και να αξιοποιηθεί για τα συμφέροντα του συνόλου, άρα με συνταγματική ομαλότητα του δημοσίου συμφέροντος αντί της πραξικοπηματικής πράξεως Μνημονιακού όρου σε Ελληνική Δημόσια Περιουσία.

Για εμάς, και γνωρίζουμε αρκετά καλά το δίκαιο, δεν πληρούνται όροι Συνταγματικής νομιμότητας.

Για όσα επικαλούμαστε δημόσια , θα αναφέρουν έστω και μια λέξη στην Γερμανική Ραδιοφωνία, η πρόκειται για σικέ στημένο παιχνίδι υπέρ ενός οικονομικού παράγοντα ;

Υ.Γ: Τονίζουμε προς την κ. της Γερμανικής Ραδιοφωνίας, ότι είμαστε οι πρωτεργάτες των FM κυμάτων, σε μια χώρα αστικών κομμάτων, που την περίοδο λειτουργίας μας δεν υπήρχε στα FM ούτε η κρατική ραδιοφωνία.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 - Διώξεις - Κατασχέσεις
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Το 1922 μετά τον διωγμό του Ελληνισμού από τη Τουρκία στην περιοχή του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού - Γλυφάδας, μαζί με αρκετούς άλλους πρόσφυγες ήρθε και ο Ωνάσης , εν συνεχεία έφυγε στην Αργεντινή, και δεκαετίες αργότερα προφανώς έχοντας την εικόνα του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, έχτισε την αυτοκρατορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας, η οποία αποτέλεσε επί δεκαετίες την κορωνίδα της αεροπορικής ασφάλειας , και σήμερα λίγα αεροσκάφη της Ολυμπιακής βρίσκονται στον χώρο του απαλλοτριωμένου Βοσπόρου από τους αρχικούς του Ιδιοκτήτες.

Παράλληλα δε ο Ωνάσης επί δεκαετίες διέθετε και μια οικία στη πόλη της Γλυφάδας σε κοντινή απόσταση από τον Βόσπορο Γλυφάδας και το αεροδρόμιο του Ελληνικού, αν σημαίνει κάτι σε όσους/ες σημειολογικά μπορούν να αναλύσουν τις επιλογές ενός ανθρώπου ο οποίος επιλέγοντας την αγορά ενός ακινήτου επέλεξε μια τοποθεσία κοντά στο σημείο στο οποίο ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας. ( Πολλά στοιχεία από τη τοπική ιστορία του τόπου μας μάλλον χρειάζεται να τύχουν διαφορετικής προσεγγίσεως , και ειδικότερα όσα αναφέρονται για τους πρόσφυγες του Βοσπόρου)

Είναι σαφές ότι όπου εμπλέκεται ο δάκτυλος αστικών πολιτικών κομμάτων όλα καταστρέφονται, όπως καταστράφηκε - συγχωνεύτηκε η OLYMPIC AIRWAYS.

Επισήμανση: Το ανάλογο με τον Ωνάση ίσχυσε και με εμάς, οι οποίοι γεννηθήκαμε στο τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού στον Βόσπορο Γλυφάδας, και έχοντας μια κεραία ραδιοφωνικού σταθμού δίπλα από τα κεφάλια μας. Το γεγονός επί πολλά χρόνια να στερούμαστε όσων ίσχυαν στα Νότια προάστια , το Ελληνικό και τη Γλυφάδα , αναφορικά με τα ερτζιανά, καθιστά σαφές ότι δεν διαθέτουμε επαρκή εκπροσώπηση. Τα τοπικά ραδιόφωνα πρέπει να αναβιώσουν.

* Εμείς καλούμε όσους κοντινούς συνεργάτες του Ωνάση ζουν σήμερα, η ακόμα μέλη των οικογενειών τους , ώστε να δοθούν περισσότερα στοιχεία. glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στην Δημόσια Γερμανική Ραδιοφωνία #WDR Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">