ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Το ξεκίνημα της νέας πάλης - Για νέους αγώνες από νέους ανθρώπους

Πριν από λίγες ημέρες λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μια ανακοίνωση του συμπολίτη μας κ. Μπουντουτσίδη, η οποία αφορά τη δημιουργία σωματείου η συλλόγου με επίκεντρο τις διαχρονικές παθογένειες των πολιτικών, των κοινών, και των αιρετών.

Σύντομη τοποθέτηση από τον Γ. Κουρδομένο

Ο κ. Μπουντουτσίδης αναφέρετε σε ένα ένα ξεκίνημα πάλης σε βάρος όσων αθετούν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες , ( σαφώς αναφέρετε κυρίως σε πολιτικούς αστικών κομμάτων , και τους μετέχοντες των τοπικών παρατάξεων , οι οποίοι/ες είναι κυρίως τα στελέχη των πολιτικών αστικών κομμάτων, ( κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών ) , αν και για εμάς αποτελεί μονόδρομο οι Ο.Τ.Α ( η τοπική αυτοδιοίκηση να περάσει στους δημότες αντί των τοπικών οργανώσεων αστικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία σημειωτέων νέμονται με κάκιστο τρόπο επί δεκαετίες τους δήμους. )

Σας θυμίζουμε ότι πριν από τριάντα και πλέον χρόνια αναφερθήκαμε από ένα τοπικό ραδιόφωνο της Τερψιθέας - Γλυφάδας, εκτενώς στην ανεξαρτητοποίηση των Ο.Τ.Α από τα αστικά πολιτικά κόμματα, το 2010 έγινε επίκαιρο με υποψήφιο χρισμένο από το ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Κόκκορη, και το 2014 για δεύτερη φορά ο σημερινός δήμαρχος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Γ. Παπανικολάου, υφάρπαξε τις ψήφους των Γλυφαδιωτών με επανάληψη ότι δεν θα συσταθεί κομματικός δήμος, και θα υπάρχει ο ''Δήμος όλων των δημοτών''.

Είναι ξεκάθαρο ότι και ο χρισμένος από το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα στελέχη της ΝΔ με τον Παπανικολάου, μετέφεραν από πλατεία σε πλατεία ένα κορυφαίο ψεύδος σύμφωνα όσων ίσχυσαν στον Δήμο Γλυφάδας , και το 2010 - 2014 , και κυρίως το 2014 - 2018.

Από το δικό μας μετερίζι χαιρετίζουμε κάθε ενέργεια η οποία θα ενισχύσει την πάταξη και την αναπαραγωγή των διαχρονικών παθογενειών της νεοελληνικής πραγματικότητας, όμως είναι σαφές ότι το ''σώμα'' της κοινωνίας , το μεγάλο φάσμα των δημοτών , γαλουχείται επί δεκαετίες να ακολουθεί αστικά πολιτικά κόμματα, και εν συνεχεία , ακόμα και διαπιστώνοντας τα κακώς κείμενα, είτε να σιωπά, είτε να παρέχει ενεργά άλλοθι και υποστήριξη σε όσους είτε εξαπάτησαν, είτε υφάρπαξαν τις ψήφους των δημοτών.

Για εμάς αποτελεί μονόδρομο η αλλαγή σελίδας στους Ο.Τ.Α, και δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη πόλη της Γλυφάδας, με δεκαετίες βιωμάτων διοικήσεων οι οποίες δεν είχαν γνώμονα την υγιή εκπροσώπηση του συνόλου, *( άλλωστε καθίσταται αδύνατο ), τονίζουμε ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα υπάρχουν για το Ελληνικό κοινοβούλιο, και οι Ο.Τ.Α για τους κατοίκους - δημότες. ( Τα στελέχη των αστικών κομμάτων αν θεωρούν ότι παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι πολίτες να θέσουν τον εαυτό τους υποψήφιο για Βουλευτές.)

# Η σιωπή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, και η αποστασιοποίησή μας από τα δρώμενα στο δήμο Γλυφάδας, και εν γένει σε επίπεδο πολιτικής , δηλώνει πολύ περισσότερα από το να αρθρογραφούμε σε καθημερινή βάση, και με έμφαση τα κακώς κείμενα, τις κατ' εξαίρεση εξυπηρετήσεις, ευεργεσίες κ.α.

* Σε κάθε 100 δημότες - πολίτες αντιστοιχεί ένας πολιτευόμενος , πολιτικός, περιφερειακός , αιρετός, παραταξιακός όλων των παρατάξεων, κ.α., άρα σε μια αναλογία ένας για 99 άλλους είναι αδύνατον να υπάρξει η κάλυψη του συνόλου, χρειάζεται νέα προοπτική, και με ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.

* Το δείγμα ένα % πολιτικών, περιφερειακών, και αιρετών - παραταξιακών - όλων των παρατάξεων - είναι από τη πόλη της Γλυφάδας στην οποία πολιτεύονται ( συμμετέχουν σε οργανώσεις κομμάτων - παρατάξεις υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές, την ευρωβουλή, την περιφέρεια Αττικής, και τον Ο.Τ.Α), περίπου 600 - 1000 άτομα με ενεργό πληθυσμό ψηφοφόρων επί 100.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΛΗΣ ΣΟΥ. ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΔΙ.ΜΕ.ΤΟΠ.Α

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

28-8-2018

Μία είναι η διέξοδος ή ο κόσμος οργανώνεται σε άλλες μορφές πάλης με αλλαγή νοοτροπίας ή συνεχίζει να κατευθύνεται από τους σύγχρονους της τεχνικής κάλυψης (Κοτζαμπάσηδες πήγαινε καλύτερα).

Αυτή είναι η άποψη μου και όπως βλέπετε - ευθαρσώς Δημοσίως την λέω -
Και «το επόμενο νέο μέτρο, εκτός από την αξιοπρέπεια, θα σου στερήσουν και την ελευθερία σου». 

Είναι ευχάριστο που συμβαίνει, το βλέπω από τα μηνύματα που πήρα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου (e-mail), να συμφωνούμε αρκετοί με αυτό το σκεπτικό. 

Σε πόλη της Θράκης λειτουργεί τέτοιο περίπου σχήμα (δεν ξέρω εάν έχει το ίδιο καταστατικό).

Επίσης, να διευκρινίσω.

Όσοι και όσες μπουν ή μπούμε σε αυτή την διαδικασία και συμφωνούν, συμφωνούμε με το σκεπτικό αυτών των Σωματίων ή Συλλόγων και που θα ιδρυθούν στους Δήμους και εύχομαι να γίνει, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι:

Α.

1 ον . Δεν πάνε-πάμε να αντικαταστήσουμε ή να υποκαταστήσουμε, ούτε τις Δημοτικές Παρατάξεις, ούτε τις Νομαρχιακές αλλά ούτε και τις κομματικές, άλλωστε και να θέλει κάποιος να το κάνει - δεν μπορεί -,

2 ον . Δεν πάμε να δημιουργήσουμε έναν άλλον τύπο εξουσίας,

3 ον . Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νομαρχιακοί και υποψήφιοι Βουλευτές των κομμάτων, αφού πιστεύουν ότι με αμοιβή προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στα κοινά, ας συνεχίσουν να το κάνουν.

Αυτό που πρόκειται να γίνει, και πρέπει να γίνει από όσους πιστεύουν ότι πρέπει να προσφέρουν στα κοινά αμισθί, θα είναι ή θα αποτελεί (αυτό το σωματείο ή ο σύλλογος) ΤΟΝ ΜΟΧΛΟ ΠΙΕΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Δεν μπορεί για παράδειγμα:

Β.

1 ον . Προβλήματα που προκλήθηκαν ή προκαλούνται από ανακολουθία προγραμμάτων, είτε αφορούν ή αφορούσαν εξαγγελίες και προγράμματα Δημοτικών Παρατάξεων, είτε Κομματικών Παρατάξεων και Σχηματισμών, αθετήθηκαν και αθετούνται κατά την περίοδο της Διοίκησης τους ή Διακυβέρνηση τους.

2 ον . Δεν μπορεί να εξαγγέλλονται προεκλογικά προγράμματα και αφού υφαρπάξουν την ψήφο μας να καταστρατηγούν ή να καταργούν κάθε προγενέστερο νόμο εις βάρος μας με αποτέλεσμα την διάλυση του κοινωνικού ιστού της Χώρας.

3 ον . Δεν μπορεί να υφαρπάζουν την ψήφο μας και κατόπιν να εφαρμόζουν τα εντελώς αντίθετα στο όνομα δήθεν του Εθνικού Συμφέροντος, και συνήθως εις βάρος των ασθενέστερων ή μεσαίων τάξεων και πάντα υπέρ των ισχυρών ή των συντεχνιών ή των νομοθετών ή των εκτελεστικών εξουσιών.
(Όλα αυτά το Καταστατικό τα προβλέπει, καθώς επίσης και προτάσεις).

Να πούμε επίσης ότι, όσοι ασχοληθούν με αυτό το θέμα στους Δήμους τους (εύχομαι να ασχοληθούν) θα αποτελούν τον μοχλό πίεσης σε κάθε μορφής εξουσίας, είτε αυτή λέγεται εξουσία του Δήμου, είτε εξουσία της Νομαρχίας είτε εξουσία της Βουλής, βεβαίως ταυτόχρονα και ο Συμπαραστάτης όλων αυτών ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Τέλος, διευκρίνηση, αλλά και ως απάντηση σε δύο άτομα που μου στείλανε μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο .

Για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά, δεν χρειάζεται να είναι γραμματιζούμενος και να έχει τελειώσει Πανεπιστήμια , ούτε και εμπειρίες χρειάζονται (είναι καλό, αλλά δεν είναι και απαραίτητα).

Αυτό κυρίως που χρειάζεται, είναι να έχει ψυχή, διάθεση για να προσφέρει , και καλή γνώση του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του Συλλόγου ή του Σωματείου που ανήκει.

Δημήτρης Μπουντουτσίδης

28-8-2018

Υ.Γ. «Πότε έγινε κάτι μεγάλο στον κόσμο με σιγουριά; Πότε η φρονιμάδα ξεσήκωσε τους  ανθρώπους να παρατήσουν το χουζούρι τους;….αυτό θα πει παλικαριά να ξεκινάς και να μη είσαι σίγουρος».

Νίκος Καζαντζάκης.

Υ.Γ. Συνέχεια στο επόμενο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Το ξεκίνημα της νέας πάλης - Για νέους αγώνες από νέους ανθρώπους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">