ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναδρομικά σε δικαστικούς , ένστολους , και γιατρούς

Δεδομένου ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών η κυβέρνηση αναγκάζεται να επιχειρήσει παροχές σε ορισμένες κατηγορίες ψηφοφόρων, οι οποίες αν θα φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα , το οποίο επιθυμούν από το κυβερνών κόμμα , είναι ένα άλλο ζήτημα... 

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να υπάρχει οριστική απόφαση ή βάσιμες ενδείξεις για το αν θα γίνουν τελικά οι πολυσυζητημένες μειώσεις στις συντάξεις ή αν η κυβέρνηση θα πετύχει την κατάργηση του μέτρου.

Αναδρομικά σε δικαστικούς , ένστολους , γιατρούς , πανεπιστημιακούς 

Οι Ένστολοι και οι Δικαστικοί αναμένεται να λάβουν  αναδρομικά από την κυβέρνηση (!), ενώ εμείς αρκετές φορές σας έχουμε ενημερώσει ότι με την παρούσα κυβέρνηση ο Δήμος Γλυφάδας δεν καταβάλει τα αναδρομικά στους δικαιούχους επιδομάτων.

Τον δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που άρχισε να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσει προς τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. 

Πριν από τα Χριστούγεννα περίπου 280.000 δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα οποία θα ξεπερνούν και τις 11.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση κρίνετε και το ''στοίχημα'' της έχει λάθος ορίζοντα

Από το δικό μας μετερίζι η κυβέρνηση κρίνετε , όταν διαπιστώνουμε να εκδηλώνει ενδιαφέρων ώστε να παρέχει αναδρομικά στους επαρκώς καλά αμειβόμενους δικαστικούς , Ιατρούς , και να αδιαφορεί επιδεικτικά για όσα αποστερούν επί ημερών της από τη λαϊκή βάση , και κυρίως από πολίτες με αναπηρία και προβλήματα υγείας. 

Σαφώς υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα,  οι οποίοι είχαν και αυτοί περικοπές , όπως και συνταξιούχοι, κ.α., όμως δεν γνωρίζουμε αν έχουν προσφύγει δικαστικά , και αν η δικαιοσύνη πράξει ανάλογα και για άλλες κατηγορίες πολιτών.

Δυο μέτρα και σταθμά

Στους δικαστικούς , τους ένστολους , τους γιατρούς , και όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο , δεν ισχύει το εξάμηνο παραγραφών , το οποίο είναι βέβαιο πλέον ότι έχει θεσπιστεί , αναφορικά με την παροχή αναδρομικών σε άτομα με αναπηρίες , ώστε ΙΚΑ , γιατροί , και Δήμοι , να ''συνδράμουν'' την κυβέρνηση στο στοίχημα παροχών ;

Όπως διαβάσαμε πρόσφατα , από την κυβέρνηση αναφέρουν: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι όλοι ικανοποιημένοι από την πολιτική παροχών, για αυτό στοχεύουμε σε εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Το ποσό που θα μοιραστεί στους ''φτωχότερους'' κυμαίνεται στα 700 - 900 εκατομμύρια ευρώ , παράλληλα με τις επιδοτήσεις.

Καταβολή αναδρομικών σε κατηγορίες ''δημόσιων λειτουργών'' που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, μετά από τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών που είχαν πραγματοποιηθεί με βάση μνημονιακό νόμο του 2012.

Σημείωση: Οι Ιατροί πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για τα αναδρομικά τα οποία θα λάβουν , την ίδια χρονική περίοδο , 2012 - 2018 , που ενώ οι ίδιοι λαμβάνουν μισθούς , έστησαν ολόκληρη πλεκτάνη ώστε να μην λάβουν τα επιδόματα και τα αναδρομικά οι δικαιούχοι επιδομάτων. 

Τα τεχνάσματα ώστε να μην προκύπτει απόφαση εντός εξαμήνου και οι δικαιούχοι να χάνουν τα αναδρομικά τους , κρίνονται συνταγματικά ορθά ; 

Η κατάργηση της λίστας προτεραιότητας από το ΙΚΑ , κατόπιν σχετικής διάταξης της κυβέρνησης 2012 , και οι νέες αιτήσεις,  καθώς και οι απεργίες γιατρών στη συνέχεια , όπως και οι αδικαιολόγητες απουσίες γιατρών από τις επιτροπές των τοπικών ΙΚΑ , η ακόμα στις 12:30 να έχουν φύγει από την επιτροπή , ώστε να μην υπάρξουν έγκαιρα αποφάσεις και πιστοποιήσεις , καθώς επίσης, έπειτα από εξέταση να μην παρέχουν ποσοστά και να ζητούν ένα έγγραφο το οποίο ποτέ δεν είχαν ζητήσει στο παρελθόν , με απόρροια να υπάρχει έλευση εξαμήνου και οι δικαιούχοι να χάνουν και τα επιδόματα και τα αναδρομικά , κρίνονται συνταγματικά ορθά ; 

Ο δημόσιος υπάλληλος, συνάδελφός σας, στέκεται ''στο γράμμα του νόμου'' , πόσο συνταγματικά ορθό είναι όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δημιουργήσει την χρονοτριβή και την έλευση του χρόνου - προθεσμία  ; 

Αναφορικά με τους δικαστικούς , κρίνονται και οι ίδιοι όσων αφορά την Συνταγματικότητα που διέπει όσα εφαρμόζουν τα αστικά πολιτικά κόμματα - κυβερνήσεις - Διοικήσεις - κατά του Ελληνικού λαού.

Τίθεται για πολλοστή φορά δημόσια , για εσάς τους Δικαστικούς , Ιατρούς , Αστυνομικούς , Λιμενικούς , Πανεπιστημιακούς , κ.α., δεν υφίσταται το εξάμηνο παραγραφών ; 

Προς την κυβέρνηση: Της ευχόμαστε καλούς ψηφοφόρους , και συγκεκριμένα έπειτα από τις ''πολλές παροχές'' , και ειδικότερα στους οικονομικά ασθενέστερους , ''να τις βγαίνουν τα κουκιά'' !

Τονίζουμε ότι οι πραγματικές περικοπές , από το 2012 και μετέπειτα , έγιναν στους οικονομικά αδυνάτους , και συγκεκριμένα με πολιτικές στις οποίες συνεργάστηκαν οι διοικητές του ΙΚΑ , και οι δικαστές , ώστε να κοπούν τα επιδόματα και τα αναδρομικά από άτομα με αναπηρία , τα οποία από το 2012 μέχρι και σήμερα , με τα τεχνάσματα κυβερνήσεων, διοικήσεων, γιατρών, κ.α., δεν ελάμβαναν όσα τους αναλογούσαν.

Υ.Γ: Αν υπάρχει - υφίσταται -  ευθιξία στους Έλληνες Δικαστές, Ιατρούς, πολιτικούς, κ.α., πως εξηγείται από τους ιδίους , να υπάρχει πιστοποίηση σε ισχύ , από το 2015 μέχρι σήμερα , και ο δήμος Γλυφάδας να μην καταβάλει ούτε τα επιδόματα , ούτε τα αναδρομικά στους δικαιούχους ; ''Συνάδελφός'' σας είναι ο τωρινός Δήμαρχος ... και εμείς ''θα σας επιλέξουμε'' , ειδικά για τα αναδρομικά, ώστε να κρίνουμε αν οι αποφάσεις σας αφορούν αποκλειστικά * εσάς τους ιδίους η το σύνολο του Ελληνικού λαού. ( * Δημόσιο )

Ερώτημα προς την Περιφέρεια Αττικής: Αναλαμβάνοντας το 2014 θεωρήσατε ωφέλιμο να αλλάξει το καθεστώς και να περάσει η αρμοδιότητα κατά τόπους στους δήμους αντί όσων ίσχυαν με την βασική αρμοδιότητα στο Δήμο Καλλιθέας ο οποίος λειτουργούσε για λογαριασμό πολλών άλλων δήμων ; 

Το αναφέρουμε διότι έχουμε πλειάδα δικαιούχων , οι οποίοι/ες κατά την μεταφορά των φακέλλων τους από τον Δήμο Καλλιθέας στον Δήμο Γλυφάδας , ξεκίνησε η περιπέτειά τους χάνοντας αναδρομικά και επιδόματα , ενώ έχουν τις πιστοποιήσεις του ΙΚΑ ΚΕΠΑ σε ισχύ για καθορισμένο χρόνο , και για τον αναγραφόμενο χρόνο πιστοποίησης δεν λαμβάνουν τα επιδόματα - αναδρομικά. ( Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναδρομικά σε δικαστικούς , ένστολους , και γιατρούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">