ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρουμανία: Οι πρώτες άδειες στα κοινωνικά ραδιόφωνα

Για πρώτη φορά στη Ρουμανία, εκδόθηκαν δύο κοινωνικές άδειες ραδιοφωνικών σταθμών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Grassroot Wavelengths. Οι νέοι σταθμοί FM υψηλής τεχνολογίας θα μεταδίδουν, θα συνεργάζονται , και θα εξυπηρετούν δύο χωριά της Ρουμανίας. 

Η κοινοπραξία Grassroot Wavelengths καινοτομεί τόσο στις τεχνολογίες όσο και στα μοντέλα για μικρούς κοινωνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν και να συντηρηθούν.


Το πρόγραμμα ''Grassroot Wavelengths'' χρηματοδοτείται μέσω του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Ευαισθητοποίησης ( ICT-11 ).

Όπως αναφέρουν από το Grassroot Wavelengths '' Το Διαδίκτυο έχει βοηθήσει να ενώσει τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχει βοηθήσει τις γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες - κοινωνίες. Το έργο Grassroot Wavelengths είναι πιλοτικές λύσεις για τις πλατφόρμες κοινοτικής και τοπικής πληροφόρησης  για την πολυφωνία των τοπικών μέσων ενημέρωσης στα FM κύματα.''

Το έργο θα δημιουργήσει δύο σταθμούς πρωτότυπων κοινοτήτων ( τοπικών κοινωνιών ), στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, και τη Ρουμανία, με στόχο τη δημιουργία περιφερειακών αποκεντρωμένων δικτύων, που θα συνδέονται με την ευρωπαϊκή και διεθνή δημοσιογραφία και την πληροφόρηση.

Οι άδειες για το Radio Civic Vârvoru de Jos (Dolj), και το ραδιόφωνο Civic Sfântu Gheorghe (Tulcea), χορηγήθηκαν από το Ρουμανικό Εθνικό Συμβούλιο Οπτικοακουστικών Μέσων στις 7 Ιουνίου 2018.

Οι σταθμοί θα τροφοδοτούνται από την τεχνική πλατφόρμα RootIO, η οποία παρέχει όλες τις δυνατότητες σύνδεσης και τις λειτουργίες ενός μεγάλου σταθμού στο  1 / 100ο του κόστους. 

Ο σταθμός τρέχει από ένα smartphone, χωρίς να χρειάζεται στούντιο. Το ακροατήριο ακούει στα κανονικά ραδιόφωνα FM, αλλά μπορεί να επικοινωνεί με το σταθμό καλώντας τηλεφωνικά η μέσω του διαδικτύου. 

Αυτοί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν εξαιρετικά χαμηλά λειτουργικά έξοδα,  πολύ χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και μπορούν να λειτουργούν για ημέρες με μπαταρία σε περίπτωση διακοπών ρεύματος ή έκτακτης ανάγκης.

Η υψηλή συνδεσιμότητα των σταθμών σημαίνει ότι μπορούν να λαμβάνουν οποιοδήποτε περιεχόμενο ήχου από το διαδίκτυο, όπως ειδήσεις, podcasts , ηχογραφήσεις από εθνικές ή διεθνείς πηγές , και να τις μεταδίδουν μέσω των παραδοσιακών FM. 

Όπως και πολλοί άλλοι μικροί κοινωνικοί σταθμοί, θα λειτουργούν ως επί το πλείστον μέσω εθελοντισμού και κοινωνικής προσπάθειας.

Σε μια εποχή σύνθετων πολιτικών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ο ραδιοφωνικός σταθμός εξακολουθεί να προσφέρει ανωνυμία στους χρήστες του. Για τους λόγους αυτούς, το ραδιόφωνο έχει ένα κύμα ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κοινωνίες θεωρούν ότι είναι μια τέλεια, χαμηλού κόστους και άμεση μορφή επικοινωνίας, συζήτησης, και ψυχαγωγίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισαν τον θεμελιώδη ρόλο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής , και ως βασικό στοιχείο για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο. 

Το έργο θα ξεκινήσει σταθμούς στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, εκτός από τη Ρουμανία.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς παραμένουμε τριτοκοσμική χώρα , στην οποία από το 1977 μέχρι και το 2005 όλες οι κυβερνήσεις δίωξαν και κατάσχεσαν τους κοινωνικούς και ερασιτεχνικούς σταθμούς , ώστε να υπηρετούνται κομματικά , και διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα.

Η σημερινή κυβέρνηση αντί να διαδραματίσει ένα ρόλο δικαίωσης όσων είχαμε υποστεί επί δεκαετίες , υιοθέτησε μια διαφορετική πολιτική , η οποία δεν έχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Σαφώς εμείς στη Γλυφάδα από το 1989 και μετέπειτα είχαμε ''ενημέρωση'' από τους διαπλεκόμενους ομίλους , οι οποίοι σε απτή συνεργασία με κυβερνήσεις και αστικά κόμματα , απολάμβαναν τα εκατοντάδες εκ. ευρώ , και δρομολόγησαν στην γνωστή μετεξέλιξη μνημονίων, οικονομικής ύφεσης, ανεργίας, και πολιτικού πλιάτσικου, και θεωρούμε ότι και σήμερα κινούν τα νήματα πίσω από τα αστικά πολιτικά κόμματα - τους πολιτικούς, και τους * αρμοδίους. 

* Δεν εξηγείται διαφορετικά μια τάση που διέπει ακόμα και τη σημερινή κυβέρνηση να αντιβαίνει την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο , και στην ενημέρωση δια μέσω των ερτζιανών , διότι δεν παρέχει άδειες στα κοινωνικά ραδιόφωνα, η τη δυνατότητα λειτουργίας τους από την Ψηφιακή Πλατφόρμα. 

Και εμείς στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής ''χωριά είμαστε'' διότι, πρώτον, η πλειονότητα των κατοίκων προέρχεται από την περιφέρεια, και δεύτερον, τόσο η ΕΡΤ, όσο και εν γένει το σύνολο των φερόμενων ενημερωτικών σταθμών, επί αρκετά χρόνια δεν ακούγονταν σε πολλά σημεία της περιοχής μας λόγω ''σκοτεινών'' σημείων. 

Η Αίγινα η οποία έγινε της ''μόδας'', για εμάς αποτελεί παράνομη δραστηριότητα, διότι οι αναμεταδότες Ρ/σταθμών εκπέμπουν από χαρακτηρισμένους Αρχαιολογικούς χώρους, ενώ εμείς είχαμε αξιώσει - αιτηθεί και ο Υμηττός της Νότιας Αττικής να χαρακτηριστεί επίσημα δεύτερο πάρκο κεραιών, παράλληλα του προνομιούχου Ο.Τ.Ε. ο οποίος έχει εγκαταστήσει κεραιοσυστήματα.

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για μια ευτελούς αξίας είδηση, τονίζεται 
προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά , ότι : Όποτε διαπιστώσω και Ψηφιακή λειτουργία Ραδιοφωνικών σταθμών από την Αίγινα , διαπλεκόμενων κέντρων, θα προσφύγω δικαστικά. Η κυβέρνηση δεν μας κάλυψε τα δίκαια αιτήματα , ενώ αλωνίζουν στα ερτζιανά οι πειρατές πάσης φύσεως.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτή την είδηση μας τις παρέχουν η ΕΡΤ, τα εθνικά κανάλια, καθώς και το σύνολο από ενημερωτικά ραδιόφωνα του Ν.Αττικής ; Οι δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες , καθώς και τα Blogs που αρέσκονται στην αναπαραγωγή όσων μεταδίδουν τα εθνικά κανάλια και μια σειρά εφημερίδων, μας την παρέχουν ;

Το CNN Grecce , το 24/7 , ο ΣΚΑΙ , και άλλοι που ασχολούνται με την ''ενημέρωση'' , γιατί δεν παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση αναφορικά με όσα ισχύουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ;

Όσοι και όσες θυμάστε εμείς είχαμε επί μήνες στην αρχική μας σελίδα , του GLYFADA WEB την προτροπή υποστηρίξεως από την Περιφέρεια Αττικής για επαναλειτουργία του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και έχουμε τα αποδεικτικά πόσους/ες εκατοντάδες έχουν συνδράμει από Ευρωπαϊκά προγράμματα, εκτός από εμάς.

Το 2019 θα τους δείξουμε την έξοδο. 

Σημειώνουμε ότι η ''γαλάζια'' διοίκηση Παπανικολάου έχει κουβαλήσει και ορισμένους χαραμοφάηδες στο δήμο Γλυφάδας οι οποίοι αμείβονται με τρεις χιλιάδες ευρώ το μήνα , υποτίθεται ώστε να εξετάζουν ποια είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία τρέχουν , και να συνδράμουν τη τοπική μας κοινωνία. 

Το 2019 θα δείξουμε και σε αυτούς την έξοδο. 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρουμανία: Οι πρώτες άδειες στα κοινωνικά ραδιόφωνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">