ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εθνική Ημέρα Νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ ( εμπαιγμού στο τόπο μας )

Εθνική Ημέρα Νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ , και συνέχισης του εμπαιγμού στο τόπο μας , σύμφωνα με όσα συνεχίζουν να υφίστανται από το ''πρώτη φορά αριστερά'' , και τον ''δήμο όλων των δημοτών''.

Η νανοτεχνολογία δεν πρόκειται για επιστημονική επανάσταση. Τα περισσότερα θέματα όπου αυτή περικλείει προκύπτουν σαν λογική συνέπεια της εξέλιξης της ικανότητας της επιστήμης και της τεχνολογίας να ερευνά και να εργάζεται σε όλο και μικρότερη κλίμακα.

Η νανοτεχνολογία συνέβαλε σημαντικά στη σημαντική πρόοδο στον τομέα της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών, οδηγώντας σε ταχύτερα, μικρότερα και πιο φορητά συστήματα που μπορούν να διαχειριστούν και να αποθηκεύουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες πληροφοριών. Αυτές οι συνεχώς εξελισσόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Τα τρανζίστορ, οι βασικοί διακόπτες που βρίσκονται σε όλους τους σύγχρονους υπολογιστές, ( κινητά τηλέφωνα και πάσης φύσεως ηλεκτρονικές συσκευές ), έχουν γίνει πολύ μικρότερα μέσω της νανοτεχνολογίας. 

Στις αρχές του αιώνα, ένα τυπικό τρανζίστορ ήταν 130 έως 250 νανόμετρα σε μέγεθος. Το 2014, η Intel δημιούργησε ένα τρανζίστορ μήκους 14 νανομέτρων, στη συνέχεια η IBM το 2015 δημιούργησε το πρώτο τρανζίστορ επτά νανομέτρων,  και στη συνέχεια το Lawrence Berkeley National Lab παρουσίασε το νανομετρικό τρανζίστορ του 2016 ! 



Μικρότερα, ταχύτερα και καλύτερα τρανζίστορ μπορεί να σημαίνουν ότι σύντομα ολόκληρη η μνήμη του υπολογιστή σας μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα μικρό τσιπ.

Χρησιμοποιώντας μαγνητική μνήμη τυχαίας προσπέλασης (MRAM), οι υπολογιστές θα μπορούν να "εκκινήσουν" σχεδόν αμέσως. Το MRAM ενεργοποιείται από μαγνητικές διασταυρώσεις σήραγγας σε κλίμακες νανομέτρου και μπορεί να εξοικονομήσει γρήγορα και αποτελεσματικά δεδομένα κατά τη διάρκεια ενός τερματισμού συστήματος ή να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες επαναφοράς.

Οι οθόνες υψηλής ευκρίνειας στις τηλεοράσεις που πωλούνται σήμερα χρησιμοποιούν κβαντικές κουκίδες για να παράγουν πιο ζωντανά χρώματα ( να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά ώστε να αποτυπώνεται καλύτερα στον εγκέφαλο των ανθρώπων η πλύση εγκεφάλου των συστημικών και δημόσιων ΜΜΕ του Ν.Αττικής, τα οποία σαφώς είναι τα προνομιακά ολόκληρης της χώρας μας.)

Βέβαια οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας είναι άπειρες - αναρίθμητες - και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υλοποιήσεων από βιομηχανικά και ηλεκτρονικά προϊόντα , μέχρι και την απορρύπανση εδαφών και υδάτων.

Ήδη η Περιφέρεια Κρήτης, έχει σαν στόχο την ενίσχυση της νανοαποκατάστασης στην απορρύπανση εδαφών και υδάτων με χρήση της νανοτεχνολογίας.

Η νανοναποκατάσταση είναι μια χαμηλού κόστους, ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική για τον καθαρισμό της ρύπανσης, τη βελτίωση των υφιστάμενων επεξεργασιών και την πρόληψη της μελλοντικής μόλυνσης.

Ένα κατασκοπευτικό εντόμo - drone - για αστικές περιοχές, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη παραγωγής. Μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως και είναι εξοπλισμένο με κάμερα και μικρόφωνο. Μπορεί να προσγειωθεί σε εσάς ,και μπορεί να έχει τη δυνατότητα να πάρει ένα δείγμα DNA , ή να αφήσει RFI στο δέρμα σας. Μπορεί να πετάξει μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο, ή μπορεί να προσκολληθεί στα ρούχα σας μέχρι να το μεταφέρετε στο σπίτι σας και να σας παρακολουθούν εξ' αποστάσεως.

Ο σκοπός αυτών των MAVs είναι χρήσιμος σε επιστημονικές και στρατιωτικές εφαρμογές. Το μικροσκοπικό ρομπότ μπορεί να έχει κάμερες, μικρόφωνα, και άλλους αισθητήρες που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες, βίντεο, και άλλες χρήσιμες επιστημονικές και βιολογικές πληροφορίες από ανθρώπους και μέρη όπου ο άνθρωπος (ή ο στρατός) δεν μπορεί να φτάσει. Με αυτόν τον τρόπο τα μικροσκοπικά ρομπότ που πετούν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κατάσκοποι και όπλα ενάντια στους εχθρούς.

Το 2007, στη Διεθνή Διάσκεψη για τα Ευφυή Ρομπότ και Συστήματα (IROS), παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs). Οι επιστήμονες μίλησαν για το σχεδιασμό των μικρών UAV σε μεγέθος εντόμων τα οποία στην πραγματικότητα πετούν με τα μικροσκοπικά φτερά τους και μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες. 

Το 2008 στρατιωτικοί μηχανικοί κ.α. προσπαθούσαν να σχεδιάσουν ιπτάμενα ρομπότ τα οποία μεταμφιεσμένα ως έντομα μπορούν να πετάξουν και να κατασκοπεύουν τους εχθρούς για τη διεξαγωγή επικίνδυνων αποστολών χωρίς να διακινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. 

Η ανάπτυξη αυτών των νανοτεχνολογίας ρομπότ - drone - έχει ένα ορίζοντα σχεδιασμού πολλών μικροσκοπικών εντόμων μέχρι το 2030.

Καμία κυβέρνηση δεν έχει παραδεχθεί την ανάπτυξη κατασκόπων μεγέθους εντόμων, αν και ορισμένοι επίσημοι και ιδιωτικοί οργανισμοί παραδέχθηκαν ότι προσπαθούν να τα κατασκευάσουν και να τα εξελίξουν.

Σημείωση: Μήπως θυμάστε ορισμένοι/ες από τα νότια προάστια, και ειδικότερα τη Γλυφάδα, σε εποχές που δεν υφίστατο κινητό τηλέφωνο χειρός, ποιος είχε θέσει δημόσια αυτά τα επιστημονικά ζητήματα μετεξέλιξης ;

# Τύφλα να έχει ο Κωστόπουλος... ( Τα τελευταία χρόνια , σε πλήρη αντιδιαστολή των χωρών οι οποίες έχουν αν επιδείξουν έργο στο τομέα τεχνολογίας, αντί της εισαγωγής Κινέζικων τα οποία ''βαφτίζουν'' Ελληνικά, υπάρχει άνθηση ομίλων οι οποίοι παρέχουν ετεροχρονισμένα , από δεκάδες σελίδες , την ύλη την οποία πρώτος είχε εντάξει στην νεοελληνική πραγματικότητα ο Κωστόπουλος , και ''μπουκωμένες'' είτε από κρατική διαφήμιση, είτε από τράπεζες, πολυεθνικές εταιρίες αυτοκινήτων, κ.α.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εθνική Ημέρα Νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ ( εμπαιγμού στο τόπο μας ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">