ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλλικράτης εναντίον Κλεισθένη

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Αρχών θα γίνουν τον Μάιο του 2019 και ήδη κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και πολίτες προετοιμάζουν την συμμετοχή τους.

Ο Ν. 4555/2018, γνωστός ως πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», επιφέρει σημαντικές αλλαγές τόσο στο εκλογικό σύστημα, αφού εισάγει την απλή αναλογική, όσο και στη λειτουργία των Δήμων. 

Ο κ.Μητσοτάκης αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές νωρίτερα από τις δημοτικές και τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία  έχει δεσμευτεί ότι το πρώτο του νομοθέτημα είναι η επαναφορά του «Καλλικράτη», και τίθεται το ερώτημα είναι ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης από τον «Καλλικράτη» ;

Επαναφέρεις οτιδήποτε σε ενδεχόμενο που σου παρασχεθεί η εξουσία αν έχει αποδειχθεί ότι είναι λειτουργικό και διαδραματίζει θετική έκβαση αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, και εμείς έχουμε πλειάδα στοιχείων ότι ο «Καλλικράτης» διαμορφώνει πλαίσιο ανομίας, άσκησης δημαρχοκεντρικού - αυταρχικού - μοντέλου διοικήσεως, και επ' ουδενί εκπροσωπεί επάξια το σύνολο των δημοτών μιας κοινωνίας.

Η επιθυμία μας καθώς και η διεκδίκηση στις δημοτικές εκλογές είναι η μετατροπή της Γλυφάδας σε πόλη διαφάνειας, οικονομικά ευημερούσας, και παράλληλα σε κέντρο καινοτομίας, αθλητισμού, πολιτισμού, τεχνολογίας, αντί των εξυπηρετούμενων του πελατειακού συστήματος.

Για εμάς είναι ασυγχώρητο σε μια περιοχή όπως είναι τα Νότια προάστια Αττικής, και κυρίως η πόλη της Γλυφάδας, το 2020 να στερούνται ενός τοπικού μέσου όλων των δημοτών και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεσμευμένες στα στενά μικροπολιτικά συμφέροντα των κομμάτων τους να συντηρούν την ανυπαρξία συμμετοχής μας στα ερτζιανά, και την ενημέρωση που χρειάζεται η κοινωνία, όπως εξυπηρετείται η κοινωνία.  

Στον αντίποδα υφίσταται υπερπληθώρα συστημικών ιστοσελίδων οι οποίες αναπαράγουν δελτία τύπου των διοικήσεων - δημάρχων - τις οποίες κυρίως συνδράμουν οι εξυπηρετούμενοι και οι βολεμένοι των διοικήσεων, χωρίς να υφίσταται έλεγχος επί των αιρετών, ο οποίος είναι η βασική υποχρέωση του πολίτη και κυρίως του δημοσιογράφου.

Αναφέρουμε βασικά σημεία του «Κλεισθένη Ι» τα οποία είναι: Παράταση των τρεχουσών θητειών έως 31η Δεκεμβρίου 2019. Ανάληψη καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών από 1η Ιανουαρίου 2020. Μείωση των επόμενων θητειών στα τέσσερα χρόνια, από πέντε που προέβλεπε ο «Καλλικράτης».

Να τονισθεί επίσης, ότι προκύπτουν κάποιες διαφορές από το προηγούμενο εκλογικό σύστημα σε ορισμένα σημεία, με βασικότερες τις εξής: Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανά συνδυασμό θα είναι τουλάχιστον ίσοι με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως 30%. 

Επιτρέπεται η δυνατότητα σε ανεξαρτητοποιημένους Δημοτικούς Συμβούλους να μπορούν να σχηματίσουν νέα δημοτική παράταξη. Στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκτός από τον Δήμαρχο, προβλέπεται η συμμετοχή δύο Αντιδημάρχων. 

Δεν εντάσσονται οι υπηρεσίες πρασίνου στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες του οικείου Δήμου. 

Μεμονωμένοι υποψήφιοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση αφού και με 1% μπορούν να είναι ρυθμιστές, ή εκβιαστές της κατάστασης, όταν η ακυβερνησία μπορεί να εξελιχθεί σε θάλαμο συναλλαγών. 

Η απλή αναλογική δίνει μεγαλύτερη αξία στην ψήφο του πολίτη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019
Γυρίζουμε σελίδα

Υ.Γ: Αν πραγματικά η πληθώρα τοπικών ιστοσελίδων στα Νότια προάστια Αττικής παράγει ενημέρωση γιατί δεν έχετε δει ούτε μια φορά από το σύνολο αυτών των σελίδων μια ανακοίνωσή μας ; ( Χρειάζεται μπαξίσι το οποίο παρέχουν οι δήμαρχοι ; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλλικράτης εναντίον Κλεισθένη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">