ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση

Τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση και από τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB έχουμε αποκλειστικές εικόνες από την εφημερία του νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ στο οποίο υπάρχουν οκτώ γκισέ - ταμεία - και μόνο μια υπάλληλος.

Η διαπίστωσή μας είναι ότι οι γιατροί , και το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό , κάνουν ότι είναι εφικτό από τη πλευρά τους ώστε να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες πολιτών οι οποίοι προσέρχονται κατά την ημέρα εφημερίας των νοσοκομείων , όμως η έλλειψη υπαλλήλων δρομολογεί διαμαρτυρίες από τη πλευρά όσων αναμένουν σε ένα γκισέ - ταμείο - όπως και δυσαρέσκεια σε επείγοντα περιστατικά.


Συγκεκριμένα: Στις 22 Νοεμβρίου βρεθήκαμε γύρω στη 1:00 στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομεία Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, και διαπιστώσαμε την έλλειψη υπαλλήλων στα ταμεία. Από τα οκτώ ταμεία , τα οποία υπήρχαν στο Γ.Ν.Α , λειτουργούσε μόνο το ένα.

Ακόμα και με δέκα άτομα στην αναμονή υφίστατο δυσαρέσκεια , ποικίλα σχόλια, καθώς και επείγοντα περιστατικά. Έρχονταν αλαφιασμένοι - αναστατωμένοι - πολίτες οι οποίοι/ες δεν μπορούσαν να περιμένουν την αναμονή δέκα ατόμων και ζητούσαν επίμονα να βρεθούν στη πρώτη θέση εξυπηρέτησης - διότι το συγγενικό τους πρόσωπο είχε πάθει εγκεφαλικό.

Τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση

Είναι ξεκάθαρο ότι 17.000 υπάλληλοι αποχώρησαν την περίοδο των μνημονίων και δεν προσλήφθηκε κανείς μέχρι σήμερα. 

Στοιχεία για την στελέχωση των μονάδων υγείας υπάρχουν στην απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου από τον Δεκέμβρη του 2012 στο οποίο εκείνη τη περίοδο στο Δημόσιο Σύστημα υγείας υπηρετούσαν 94.164 εργαζόμενοι

Μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, από το 2010 έως το τέλος του 2012, εγκατέλειψαν το δημόσιο με συνταξιοδότηση σχεδόν 70 χιλιάδες εργαζόμενοι, ανάμεσα σε αυτούς και αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι στην υγεία. 

Στην υγεία υπηρετούσαν πάνω από 100 χιλιάδες εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε την υγεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού τον Ιανουάριο του 2015, με 79.023 μονίμους εργαζόμενους στις μονάδες υγείας. 

Σήμερα υπηρετούν στις μονάδες υγείας 79.429 εργαζόμενοι. Η προσπάθεια να συγκριθεί το ανθρώπινο δυναμικό στην υγεία με τον αριθμό των υπηρετούντων τον Ιανουάριο του 2015 είναι βεβαίως βολική για την Κυβέρνηση όμως δεν μπορεί να αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος.

Αρκετοί μάλιστα δικαιολογημένα ισχυρίζονται ότι ο αριθμός του προσωπικού στα Νοσοκομεία αυτή τη στιγμή είναι μικρότερος ακόμα και με αυτόν του 2015 αφού ένα μικρό τμήμα των προσλήψεων έχει οδηγηθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Επισήμανση: Οι φωτογραφίες από το ταμείο είναι κατά τις απογευματινές ώρες οπότε υπάρχει λιγότερος κόσμος , ενώ νωρίτερα , κατά τις πρωϊνές ώρες, υφίστατο περισσότερος κόσμος στο ένα ταμείο.

Η κυβέρνηση , η οποία τακτικά τάζει προσλήψεις στο δημόσιο , τουλάχιστον ας επιδείξει μέριμνα ώστε να λειτουργήσουν δύο γκισέ - ταμεία - στις εφημερίες των νοσοκομείων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα νοσοκομεία υποφέρουν από υποστελέχωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">