ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άννα Ασημακοπούλου: Η Ενωμένη Ευρώπη υπήρξε ένα εγχείρημα δύσκολο

Στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα
επόμενα χρόνια αναφέρθηκε η κα Ασημακοπούλου ως ομιλήτρια στην Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης «Ευρωεκλογές 2019 η Ελλάδα στην Ε.Ε. - Ευρωδιάλογος: Δημόσια Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα το Ευρωκοινοβούλιο», που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και στην Βέροια στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Αναφερόμενη στην ιστορική διαδρομή της Ενωμένης Ευρώπης είπε: «Η
Ενωμένη Ευρώπη υπήρξε ένα εγχείρημα δύσκολο, που το αποτόλμησε η προηγούμενη γενιά, το προχώρησε - και τώρα εμείς πρέπει να το βελτιώσουμε και να το πάμε πιο πέρα» και συνέχισε «τα υπόγεια ρεύματα στις κοινωνίες, που αμφισβητούν την Ενωμένη Ευρώπη βλέπουν τις αδυναμίες της. 

» Εστιάζουν στα «κατασκευαστικά της σφάλματα» και τις στρεβλώσεις της. Κι έτσι υποβαθμίζουν ή αγνοούν τη μεγάλη κληρονομιά της. Κοινός παρανομαστής τους ο λαϊκισμός. Ποικίλος. Πολλών διαφορετικών προελεύσεων και κατευθύνσεων. Ακροαριστερός και Ακροδεξιός».

Η κα Ασημακοπούλου επικεντρώθηκε σε πέντε μεγάλες προκλήσεις για την
Ενωμένη Ευρώπη τα επόμενα χρόνια: τη γραφειοκρατία, την υστέρηση
ανταγωνιστικότητας, τη δημογραφική καθίζηση, τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές και την αμυντική της ανεπάρκεια.

Κλείνοντας την ομιλία της είπε, ότι η ατζέντα για την Ενωμένη Ευρώπη
πρέπει να είναι φιλελεύθερη, συντηρητική, μεταρρυθμιστική και κοινωνική, γιατί «Το φως συνθέτει όλα τα χρώματα. Γι’ αυτό λάμπει - και δίνει ζωή…»

Επισήμανση του Γ.Κ: Ο λαϊκισμός δεν χρειάζεται στις μέρες μας. Είναι προτιμότερο η ύπαρξη παραγωγής - εμπράκτως - έργου.

Επισημαίνουμε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξε ένα δημοψήφισμα το οποίο σεβάστηκαν οι πολιτικοί της Αγγλίας , ενώ στη δική μας πολιτική πραγματικότητα υπήρξε η βούληση της λαϊκής κυριαρχίας με το ΟΧΙ το οποίο η κυβέρνηση με την υποστήριξη των αντιπολιτευομένων παρατάξεων το έκανε ΝΑΙ.

Δεδομένου ότι η κ. Ασημακοπούλου αναφέρει ότι το «Το φως συνθέτει όλα τα χρώματα. Γι’ αυτό λάμπει - και δίνει ζωή…», εμείς τονίζουμε ότι το αχανές σύμπαν στο οποίο ως πλανήτης είμαστε μια ''μικρή κουκκίδα'', και είναι η απαρχή της ΖΩΗΣ , υφίσταται 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια και στο ''εσωτερικό του'' βρίσκονται δυο (2) τρισεκατομμύρια γαλαξίες οι οποίοι διαθέτουν πολλαπλάσιο αριθμό πλανητών και κινούνται στη δική τους τροχιά και αυτόνομα σε σχέση με κάθε άλλο γαλαξία και πλανήτη.

Αγγλία: Οι «27» υπέγραψαν τη συμφωνία της ιστορικής αποχώρησης

Έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις η συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες με την επικύρωσή της από τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες. Η «σκυτάλη» τώρα περνά στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το οποίο θα κληθεί με τη σειρά του να την επικυρώσει, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν θεωρείται εξασφαλισμένο και δημιουργεί έντονο πρόβλημα στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άννα Ασημακοπούλου: Η Ενωμένη Ευρώπη υπήρξε ένα εγχείρημα δύσκολο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">