ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες για τις εκλογές

Η Crowdpolicy έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σουίτα σύγχρονων ψηφιακών εφαρμογών που υλοποιούν τη συμμετοχή, τη συνδιαμόρφωση, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Τα CrowdApps διασυνδέουν πόλεις, δήμους και περιφέρειες με τοπικές ομάδες πολιτών με έναν ενεργό και εποικοδομητικό τρόπο.

Γ.WEB: Εμείς επισημαίνουμε ότι τασσόμαστε υπέρ της ψηφιακής μετεξέλιξης διότι την γνωρίζαμε και την είχαμε ανακοινώσει πριν υπάρξουν κινητά τηλέφωνα , wifi , και όσα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι εκατομμυρίων ανθρώπων επί του παρόντος. 

Πριν από δεκαετίες , λειτουργώντας ένα τοπικό ραδιόφωνο , είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας στον τοπικό Ο.Τ.Α, με τη δυνατότητα συμμετοχής του συνόλου, και ετεροχρονισμένα διαπιστώνουμε , ακόμα και σήμερα , ότι τα χρήματα του συνόλου καταλήγουν σε ημέτερους , υποστηρικτές , και ''κουμπάρους''.

Επιπροσθέτως , οι τοπικές παρατάξεις , κυρίως η διοικούσα , υιοθέτησε δικές μας προτάσεις οι οποίες είχαν υπάρξει πριν από δεκαετίες , και μάλιστα επικαλέστηκε ότι κατά την προεκλογική περίοδο , όσο και μετέπειτα οι δημότες δια μέσω app και ιστοσελίδων αιτούνται , υποδεικνύουν , και αξιώνουν παρεμβάσεις και λύσεις τοπικών ζητημάτων τα οποία εξετάζονται και παίρνουν σειρά προτεραιότητας.

Αυταπόδεικτα αποτελεί άλλη μια πλάνη της τοπικής κοινωνίας , διότι δεν υπάρχει ίχνος ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ , ενώ στον αντίποδα , επί τέσσερα χρόνια δεν ίσχυσαν όσα ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 χιλιάδων Γλυφαδιωτών το 2014  για μια δομή συζητήσεων των τοπικών ζητημάτων - διαβούλευσης - καθώς και διαφάνειας αναφορικά με τις συνεδριάσεις του δήμου Γλυφάδας , τις οποίες οι σημερινοί διοικούντες κατέλυσαν επί τρία χρόνια και ήδη έχουν υπάρξει προσφυγές στην Δικαιοσύνη ! 

Καταφανώς αντί να ισχύσουν στο Δήμο Γλυφάδας όσα συντελούσαν σε μια πλουραλιστική και τεχνολογική μετεξέλιξη , ώστε να αναβαθμιστεί ο τόπος , ακόμα και σήμερα το ''παιχνίδι'' παίζεται στα καφενεία της πόλης στα οποία εκατοντάδες μεσήλικες , και κυρίως συνταξιούχοι υπερήλικες , ''κανονίζουν'' μεταξύ τους τη ''μοιρασιά'' στα έδρανα του δήμου !!!

Σύγχρονες πλατφόρμες για τις εκλογές
 Όλες οι εφαρμογές
Τα CrowdApps είναι οι σύγχρονες εφαρμογές που διαφοροποιούν τους υποψήφιους για τις εκλογές. Παρέχουν δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του προγράμματος, διαβούλευσης, αποστολής ιδεών, διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του προγράμματος, παρουσίασης του έργου που έχει γίνει, αναφοράς από τους πολίτες προβλημάτων και ζητημάτων με γεωγραφική αναφορά. 
Ειδικά για τις εκλογές του 2019 έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικό πακέτο για υποψήφιους με τις παρακάτω εφαρμογές:

Post-it
Η πλατφόρμα Post-it αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή ιδεών των πολιτών σε απλή μορφή. Οι ιδέες συλλέγονται από τους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποτελέσουν θέματα διαβουλεύσεων.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Πες την ιδέα σου στον (υποψήφιο) Δήμαρχο. 
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

Διαβούλευση
Η πλατφόρμα Διαβουλεύσεων αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την προβολή θεμάτων προς διαβούλευση που αφορούν δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Βασικός στόχος της υπηρεσίας είναι η συμμετοχή των πολιτών, των φορέων και των τοπικών αρχών στην ανάδειξη λύσεων για τη βελτίωση της κοινωνίας.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Διαβούλευση για το προεκλογικό πρόγραμμα. 
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

Ψηφιακός βοηθός — chatbot
Ο ψηφιακός βοηθός είναι ένα λογισμικό αυτόματης απάντησης — που «τρέχει» μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger — και το οποίο παρέχει άμεση πληροφόρηση σε κάθε πολίτη ή χρήστη για θέματα του Δήμου / Περιφέρειας / Περιοχής 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο!
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Πληροφόρηση για νέα, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διασύνδεση με διαβούλευση, απευθείας επικοινωνία με υποψηφίους και τον συνδυασμό.
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

City Agenda 
Η πλατφόρμα City Agenda αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την συγκέντρωση προβλημάτων, λύσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών από την πλευρά των πολιτών.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές:Ανάδειξη τοπικών θεμάτων και προβλημάτων με τη συμμετοχή των πολιτών.
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

Έργα σε χάρτη
Η πλατφόρμα City Agenda αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την συγκέντρωση προβλημάτων, λύσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών από την πλευρά των πολιτών.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Ανάδειξη τοπικών θεμάτων και προβλημάτων με τη συμμετοχή των πολιτών.
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

Συμμετοχικός προϋπολογισμός
Η πλατφόρμα συμμετοχικού προϋπολογισμού αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού ενός δημόσιου ή ιδιωτικού οργανισμού.
Μάθετε περισσότερα.

Crowdfunding
Η πλατφόρμα Crowdfunding αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την συγκέντρωση χορηγιών, δωρεών και χρηματοδοτήσεων για την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών οργανισμών του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Χρηματοδότηση συνδυασμού ή πολιτικού φορέα.
Δείτε εδώ πώς λειτουργεί.

Policymonitor
Η πλατφόρμα Policymonitor δίνει τη δυνατότητα συγκριτικής παρουσίασης των θέσεων και των κομμάτων που επιθυμεί ο επισκέπτης, για τους βασικούς άξονες πολιτικής.
Ιδανική εφαρμογή για τις εκλογές: Σύγκριση δημοτικών — περιφερειακών συνδυασμών ανά άξονα πολιτικής — θέμα, σύγκριση θέσεων πολιτικών φορέων. 
Δείτε εδώ πως λειτουργεί.
Δείτε εδώ όλες τις σύγχρονες λύσεις για Δήμους και Περιφέρειες από την Crowdpolicy
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες για τις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">