ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύριε Παππά επί τέσσερα χρόνια ο εργασιακός μεσαίωνας έχει και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ

«Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις δηλώσεις Σταμάτη Μαλέλη περί μη συνεργασίας με μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ» υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση».
«Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία… Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247.
Καλωσορίζω κάθε άποψη -και αυτή του κ. Μαλέλη- που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Ο τόπος χρειάζεται σταθερή μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές» λέγοντας ότι ακόμα οφείλουν εξηγήσεις γιατί δεν μπόρεσαν ούτε το 2012, ούτε το 2015 να εντοπίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλοι συμφωνούν ότι η ψαλίδα μειώνεται δραματικά».
Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά», ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν. Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε; Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» σημείωσε.
Εμείς λέμε ανοιχτά και καθαρά ποιο είναι το πρόγραμμα μας και εργαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε με άλλες πολιτικές δυνάμεις ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης και δίκαιης ανάπτυξης. Ή με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ή με τον εργασιακό μεσαίωνα.Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ. «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση ΝΔ που θα φέρει όλεθρο»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ είχε πει πως «δεν θα φοβηθούμε τις δεύτερες εκλογές αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο».
Ενώ συνέχισε αποκηρύσσοντας τη λογική των ίσων αποστάσεων λέγοντας πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».
Κατά τον κ. Μαλέλη, «δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Κατά τον ίδιο, ο πήχυς για το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ενα 6-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει» συνέχισε και σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.
Σημείωση του Γ.Κ: Αν έχει μείνει έστω και ένας πολίτης ο οποίος δεν ξεπουλήθηκε γνωρίζω ότι είμαι ένας εξ' αυτών. 
Ως κυβερνών κόμμα δεν επιδείξατε την απαραίτητη προσοχή στην χάραξη πολιτικών οι οποίες θα αποκαταστήσουν την Δημοκρατική ομαλότητα, και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Γλυφάδας ο οποίος διοικείται από την οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. 
Πως λογίζεται η δίκαιη ανάπτυξη όταν στο Ν.Αττικής έχουμε δεκάδες κομματοκρατούμενους Δήμους από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία διαχειρίζονται εν λευκώ το δημοτικό χρήμα, η ανομία κρατά τα σκήπτρα επί σειρά ετών, οι ημέτεροι τους έχουν τύχει συμβάσεων και παχυλών αποδοχών, ενώ στον αντίποδα η Δημοκρατία φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός ;
Συγκεκριμένα: Στον Δήμο Γλυφάδας πέραν 4.500 χιλιάδων δημοτών στις εκλογές του 2014 ψήφισαν την δημιουργία Δημοτικού μέσου όλων των δημοτών για διαφάνεια, δημόσια διαβούλευση, και κάλυψη των Δ/Σ και άλλων εκδηλώσεων - συζητήσεων , ενώ η ''γαλάζια'' διοίκηση αντί να υλοποιήσει το αίτημα - ψήφισμα χιλιάδων δημοτών επέδειξε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να προκύψουν σειρά συμβάσεων ημετέρων και φίλων - υποστηρικτών της παρατάξεως της.
Τι κάνατε και τι κάνετε ως κυβέρνηση και αρμόδιος υπουργός ;
Επί τέσσερα χρόνια οι έμμισθοι - συνεργαζόμενοι της διοικήσεως έχουν εξαφανίσει το σύνολο των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και προβάλουν σε καθημερινή βάση το  ''έργο'' της δημοτικής αρχής το οποίο είναι παράγωγο κατάλυσης των Δημοτικών συμβουλίων και αποφάσεων μαϊμού. 

Η δίκαιη ανάπτυξη προϋποθέτει Διαφάνεια , σύννομη διαχείριση των οικονομικών , και αναλογικότητα στην εκπροσώπηση των δημοτών

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ , και κάθε αιρετός ο οποίος ψηφίστηκε από μια σειρά συμπολιτών μας ανταποδίδει με εξυπηρετήσεις, απ' ευθείας αναθέσεις , και ειδικές χάρες την υποστήριξη την οποία έτυχε , και έτσι σε μια βάρη εικονικών συνεδριάσεων του Δ/Σ και των Οικονομικών επιτροπών συντηρούν και επ' αυξάνουν την εκλογική τους πελατεία, στον αντίποδα η ζημία σε επίπεδο τοπικής Δημοκρατίας και κοινωνίας είναι ανυπολόγιστη. 
Αναμένουμε αντί για αντιπαραθέσεις με τη Νέα Δημοκρατία, εσείς από τα συμφέροντα Μάρη κ.α , και η ΝΔ από των Αλαφούζων κ.α. , να τοποθετηθείτε επίσημα ως κυβέρνηση για ένα ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Δεν θα δρομολογηθούμε το 2019 σε δημοτικές εκλογές έχοντας τα συμφέροντα Αλαφούζων - Κυριακού κ.α. να προβάλουν τον υποψήφιο της ΝΔ , όπως έπραξαν το 2014, και να εξαφανίσουν το σύνολο όλων των υπολοίπων υποψηφίων.
Ωςαρμόδιος υπουργός να επιδείξετε μέριμνα ώστε να λειτουργήσει το μέσο το οποίο ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 χιλιάδες πολίτες - δημότες Γλυφάδας, το οποίο σημαίνει πέραν των 15.000 χιλιάδων μελών οικογενειών.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε κοινωνικό επίπεδο, η ίδια η κοινωνία, και κάθε μέλος αυτής, να μην έχει σε πρώτη θέση την κοινωνία, και να υπερνικούν οι πολιτικές κ.α πεποιθήσεις , καθώς και η ταύτιση με κόμματα. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι παράρτημα της Βουλής , ούτε εκπροσωπεί τον Ελληνικό λαό και τους υποστηρικτές συγκεκριμένων αστικών κομμάτων, η τοπική αυτοδιοίκηση υφίσταται για την αυτοδιαχείριση των τοπικών θεμάτων όλων των Δημοτών - κατοίκων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύριε Παππά επί τέσσερα χρόνια ο εργασιακός μεσαίωνας έχει και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb