ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με 151 «ναι» παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε η πλειοψηφία της Βουλής, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψήφισαν 151 βουλευτές. Κατά, ψήφισαν 148 βουλευτές. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 299 βουλευτές.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρείχαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, ο Κωνσταντίνος Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπυρίδων Δανέλλης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. 

Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι).

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.


Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Η κυβέρνηση πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης και ομολογουμένως την εμπιστεύονται 151 βουλευτές. Το θέμα είναι αν τυγχάνει και της κοινωνικής εμπιστοσύνης και αυτό πρέπει να είναι στο προσκήνιο το στοίχημα του κυβερνητικού σχήματος.

Προσωπικά έχοντας το ζήτημα του Ελληνικού , το οποίο για εμάς είναι ένα σημαντικό ζήτημα, δεν θα σταθούμε σε όσα μνημονιακά μεθοδεύτηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κυβέρνηση καλείται να διασφαλίσει παράλληλα των αιρετών των όμορων Δήμων της περιοχής μας την ανταποδοτικότητα από τη πλευρά του επενδυτή.  

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο ο Δήμαρχος Γλυφάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και οι λόγοι είναι σαφώς πολιτικοί, άρα τα αστικά πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους δεν είναι ότι ορθότερο στους Ο.Τ.Α.

Αν αναλογεί μερίδιο του Ο.Τ.Α στα αστικά πολιτικά κόμματα, τα οποία καταλαμβάνουν τα διοικητικά κ.α. έδρανα, και παράλληλα αξιώνουν να βρεθούν πάλι στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας , στους ιδιοκτήτες και κατοίκους του Βοσπόρου Ελληνικού , και κυρίως σε όσους/ες απαλλοτριώθηκαν παρά την θέλησή τους ώστε ετεροχρονισμένα το φιλέτο να δοθεί έναντι πινακίου φακής στον Λάτση , δεν αναλογεί τίποτα ; 

Αξιώνουμε περισσότερη προσοχή από τα κόμματα τα οποία δηλώνουν αριστερά , τόσο τα κοινοβουλευτικά , όσο και τα εξωκοινοβουλευτικά , και κυρίως από το ΚΚΕ το οποίο ενώ στον παρελθόντα χρόνο είχε συμμετοχή και θέσεις , επί του παρόντος κρατά μια περίεργη στάση.¨

Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε ατοπήματα , διότι η κοινωνία του παρόντος δεν τα συγχωρεί εύκολα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με 151 «ναι» παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">