ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

To 2019 στο προσκήνιο η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Όπως αναφέραμε πριν από τρεις δεκαετίες στις τοπικές Ραδιοφωνικές μας μεταδόσεις το μέλλον είναι τα Αυτόνομα οχήματα. 

Tα τελευταία χρόνια μας επαληθεύουν οι κατασκευαστικές εταιρίες αυτοκινήτων οι οποίες πλέον έχουν υιοθετήσει τον όρο και στις εκθέσεις παρουσιάζουν τα AYTONOMA φουτουριστικά τους concept.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

1ον

Εμείς που αναπτύξαμε σε πρώιμο στάδιο την ορολογία , καθώς είχαμε την επιστημονική γνώση της μετεξελίξεως, πριν από τρεις δεκαετίες χλευαστήκαμε όταν μεταδώσαμε ραδιοφωνικά την μετεξέλιξη της Ψηφιακής τεχνολογίας σε σχέση με την καθημερινότητα του ανθρώπου και την τεχνητή νοημοσύνη.

Σε πλήρη αντιδιαστολή των στελεχών της κυβέρνησης, πρώτη φορά Αριστερά, εμείς ως Αριστεροί παλιάς κοπής δεν χρησιμοποιούμε οχήματα πλην των δημόσιων συγκοινωνιών, όμως οι θέσεις μας για αυτονομία δεν περιορίστηκαν μόνο στα Ι.Χ οχήματα αφορούσαν και τις δημόσιες συγκοινωνίες οι οποίες σε μελλοντική φάση θα είναι πλήρως Ψηφιοποιημένες και σε μεγάλο βαθμό αυτόνομες.



Ενώ σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες αναπτύσσουν τις υλοποιήσεις και τα σχέδια τους για αυτόνομα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν την AI, ασφαλώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών δεν είναι σημαντικά μεγάλη διότι η πλειονότητα επιθυμεί οχήματα ημι-αυτόνομα στα οποία θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο όποτε χρειαστεί.

Το θέμα είναι ότι όταν το επιστημονικό προσωπικό - επιστημονική κοινότητα - έχει αναπτύξει στον βαθμό που χρειάζεται την τεχνητή νοημοσύνη τα αυτόνομα οχήματα θα είναι πιο ασφαλή από τα συμβατικά οχήματα και τα ατυχήματα θα μειωθούν κατακόρυφα.


Σαφώς αυτό αφορά μεσοπρόθεσμα το εγγύς μέλλον σε βάθος 30 ετίας ώστε να έχουν χαραχθεί οι πολιτικές και να έχουν σχεδιαστεί τόσο οι αυτοκινητόδρομοι με την υποδομή που χρειάζεται όσοι και οι οδοί εντός των πόλεων.

Oι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να επικεντρώσουν τους προβληματισμούς  τους στην ασφάλεια των πολιτών και η έμφαση να δοθεί αποκλειστικά στην ασφάλεια. 

Αν η τεχνολογία AI , στο εγγύς μέλλον , αποδεδειγμένα με στοιχεία εξασφαλίζει μεγαλύτερο συντελεστή ασφάλειας , η μετάβαση στην αυτονομία δεν αποτελεί εμπόδιο , ούτε για τις αρμόδιες αρχές , ούτε για τους καταναλωτές, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι τα συμφέροντα εταιριών, καθώς και όλων των εμπλεκόμενων, θα υπερτονίζουν την αυτονομία. 

Αυτονομία: Eμεις που θέσαμε πριν από τρεις δεκαετίες δημόσια τον όρο αυτονομία δεν έχουμε καμία θέση στα δρώμενα, ενώ έχουμε μια πολιτεία η οποία αμφισβητεί τον πολίτη και τον κοιτά αφ ' υψηλού ! 

2ον    

Με βασικό δεδομένο τον όρο σοσιαλιστικές και αριστερές κυβερνήσεις τεσσάρων δεκαετιών η χώρα μας τι παράγει ; 

Το σύνολο των οχημάτων έρχονται εισαγόμενα, το ανάλογο ισχύει με τους εξοπλισμούς Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών σταθμών, επίσης, το σύνολο των υπολογιστών - κινητών τηλεφώνων , και εν γένει τεχνολογίας είναι συνολικά εισαγωγής.

Εσείς πως βλέπετε να υφίσταται μια Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας , ΕΡΤ, δια μέσω της οποίας έχουν χτίσει περιουσίες πολλοί και διάφοροι , και ειδικότερα ως πρόεδροι, η οποία χρησιμοποιεί εξοπλισμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ οι οποίοι στο σύνολό τους είναι εισαγωγής ; 

Ερώτημα προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό

Θα είχε προκύψει σημαντική ζημία της Εθνικής Οικονομίας αν ένας Πρόεδρος και μια κυβέρνηση είχαν θεσπίσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να συνεργάζεται με τα Ελληνικά Τεχνολογικά Ιδρύματα - Πανεπιστήμια - Πολυτεχνείο και με ένα μικρό κονδύλι του ΑΕΠ να έχει δοθεί έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη Ελληνικής Τεχνογνωσίας - Τεχνολογίας ;

Ο εισαγόμενος της δεκαετίας του 70 υφίσταται μέχρι σήμερα το 2019 !!

3ον

Γυρίστε τον χρόνο πίσω τρεις δεκαετίες σε μια χώρα που δεν υπήρχε WIFI , διαδεδομένο διαδίκτυο, ιστοσελίδες και sosial media, δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα, ( τα οποία παρεμπιπτόντως τα αναφέραμε εμείς για πρώτη φορά με την ορολογία FD - fhone digital ), και κυρίως δεν υπήρχαν τεχνολογικές εκπομπές, και θυμηθείτε τι μετέδωσε το τοπικό Ραδιόφωνο ΓΛΥΦΑΔΑ FM - 1977 - 2005 Διώξεις - Κατασχέσεις.

# Αλήθεια θυμάται κάποιος κάτοικος Γλυφάδας ποιος έθεσε δεκαετίες πριν υπάρξουν όσα χρησιμοποιείται κατά κόρον ; Ποιος έθεσε για πρώτη φορά τον όρο Ψηφιακός Πίνακας ο οποίος θα αποτελούσε το κέντρο δικτύωσης των πολιτών ;

# Μη ξεχνάτε ότι προσωπικά έχουμε επαληθευτεί στο 99% όσων μεταδώσαμε πριν από δεκαετίες από το διωκόμενο και κατεσχεμένο τοπικό ραδιόφωνο . Σήμερα που έχετε εκατομμύρια μέντορες σε ποιο βαθμό επαληθεύονται ; 

# Σήμερα υφίστανται πλειάδα από ''Μέντορες'' οι οποίοι/ες δεν είχαν γεννηθεί όταν εμείς θέσαμε την Παγκόσμια Ψηφιακή μετεξέλιξη , και έχουν και σημαντικό μερίδιο στην Νεοελληνική πραγματικότητα ! ( Σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους αυτούς/ες που αναπαράγουν όσα είδαν και βλέπουν να τελούν σε ισχύ εμείς αναφέραμε την μετεξέλιξη σε εποχές που δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ. )

4ον

Οι 40 αρηδης Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, είναι άλλο ένα ζήτημα που ανακινήθηκε αποκλειστικά από εμάς, από το κατασχεμένο της Γλυφάδας !


# Πλήρης εξήγηση γιατί πρέπει να γυρίσει σελίδα και στον Δήμο Γλυφάδας με ένα υφιστάμενο μοντέλο το οποίο, επίσης, ο υποφαινόμενος το προώθησε πριν από δεκαετίες. Μήπως δεν παρακολουθούσατε οι μεγαλύτεροι ηλικιακά τι μετέδιδαν τα πρώτα συστημικά media σε μια χώρα 70 - 80 αρηδων προέδρων , πρωθυπουργών και δημάρχων ; Ποιος τάχτηκε δημόσια ενάντια ; Εσείς ; 

5ον

Να χαίρεστε την απήχηση την οποία έχετε οι τωρινοί ''μέντορες'', διότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων διέθεταν επάρκεια νοημοσύνης και σημαντικό μορφωτικό επίπεδο έχουν διωχθεί από την Ελλάδα και βρίσκονται στο εξωτερικό. ( Άλλο επίκαιρο κεφάλαιο - μετανάστευση - στην σημερινή εποχή , το οποίο επίσης είχαμε καθημερινά στο προσκήνιο πριν από δεκαετίες ! ) 

6ον

Παρακάμπτουμε το καλή χρονιά διότι αναγράφεται στο RDS στην πιλοτική υπερ-τοπική μας μετάδοση στους 93,4 mhz των FM η οποία προορίζεται για τα * κινητά τηλέφωνα με ραδιοφωνικό δέκτη. Δεν είναι για τα ''συμβατικά'' ραδιόφωνα.

* Ο Δήμος Γλυφάδας όπως έχει μεταλλαχθεί δεν έχει καμία σχέση με την ΑΥΤΟΝΟΜΗ τοπική Αυτοδιοίκηση - Αυτοδιαχείριση η οποία πρέπει να βρίσκεται επί παντός επιστητού στην εκπροσώπηση και την ασφάλεια των δημοτών. 

Το 2019 ευχόμαστε η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας να ανατρέψει τον κομματοκρατούμενο Δήμο ο οποίος εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα καθώς και πλειάδας ημετέρων αστικών κομμάτων, διότι οι 100 νεκροί στο Μάτι θα γίνουν περισσότεροι σε μελλοντική φάση λόγω κομματοκρατίας !

Στον Δήμο Γλυφάδας υπάρχει μια δομή αυτόνομη - δημοτική σε ενδεχόμενο ακραίου φυσικού φαινομένου με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ; 

Ποιοι θα ενημερώσουν σε ένα ακραίο φαινόμενο τους κατοίκους Γλυφάδας και ειδικότερα όσους/ες βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού ; ( Θα βγάλετε ντελάλη με ντουντούκες , η θα ενημερώσουν την κατακερματισμένη - πολωμένη τοπική κοινωνία - τα στελέχη των αστικών κομμάτων και οι έμμισθοι του Δήμου ? )

# Επιτέλους ως τοπική κοινωνία και ως δημότες θα σοβαρευτούν οι αιρετοί ώστε να προκύψουν όσα χρειάζονται στο τόπο μας ; ( Δεν εννοούμε μόνο τη Γλυφάδα ) 

Απαιτείται να υπάρξει μια ΑΥΤΟΝΟΜΗ Δομή Έγκαιρης Ενημέρωσης - ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - για τα ακραία φυσικά και άλλα φαινόμενα , και κυρίως όταν προκύψει παράλληλα και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα επικοινωνεί με τους αρμοδίους μέσω VHF- UHF καθώς και αυτόνομου τοπικού WIFI ( λειτουργίας με συλλέκτες - μπαταρίες - η γεννήτρια ), και σε περίπτωση ακραίου φυσικού φαινομένου θα υπάρχει έγκαιρη και κατατοπιστική ενημέρωση στα κινητά τηλέφωνα τα οποία λειτουργούν με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. 

# Γίναμε αντιληπτοί η θα χρειαστούν μερικές δεκαετίες ακόμα και ενδεχομένως και εκατοντάδες άλλοι νεκροί ; Τα κόμματα και οι σημερινοί ''μέντορες'' τι έχετε να προτείνεται ; Εμείς αυτά γνωρίζουμε και αυτά προτείνουμε. Εσείς τι προτείνεται  ;
( Αναφερόμαστε στις τοπικές κοινωνίες Δήμους - δημότες , οι αρμόδιοι καλώς πράττουν υιοθετώντας όσα ακολουθούνται διεθνώς , όμως αυταπόδεικτα δεν βοήθησαν στα πρόσφατα κρούσματα. )

Σε απλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ , αν ο υποφαινόμενος ήταν στην Πολιτική Προστασία , είτε Περιφερειάρχης , είτε ακόμα Δήμαρχος , όπως ο Ψιψινάκης , υλοποιώντας όσα προαναφέρονται και ενημερώνοντας τους πολίτες , θα είχαν χάσει τη ζωή τους 100 άτομα ; Σκέψου ξανά τη σημαίνει Αυτονομία και τι παρέχουν η Κομματοκρατία και οι Διάσημοι - Επώνυμοι. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: To 2019 στο προσκήνιο η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">