ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δήμαρχος που θέλουμε

Τι βγάζει η κοινή γνώμη για τα πρόσωπα που προτίθενται να διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα ; 

Όπως είδαμε στον Δήμο Θεσσαλονίκης η δημοσκόπηση βγάζει ότι οι δημότες επιθυμούν ένα Δήμαρχο ο οποίος:

Σε ποσοστό 35,8 % να γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής

Σε ποσοστό 27,1 % να είναι έντιμος

Σε ποσοστό 23,6 % να είναι ικανός

Σε ποσοστό 7,3 % να είναι πετυχημένος επαγγελματικά 

Σε ποσοστό 3,8 % να έχει καλούς συνεργάτες στο ψηφοδέλτιό του

Σε ποσοστό 1 % να είναι νέο πρόσωπο

Και περίπου 1 % να έχει υποστήριξη απο πολιτικό κόμμα

Σύμφωνα με όσα επιλέγουν οι δημότες - δημότισσες Θεσσαλονίκης είναι σαφές ότι δίνουν έμφαση σε έναν υποψήφιο ο οποίος να είναι , πρώτον , γνώστης των τοπικών προβλημάτων , δεύτερον , έντιμος , τρίτον , ικανός να διοικήσει με εντιμότητα και γνώση των τοπικών προβλημάτων.

Στη συνέχεια σε πολύ μικρό ποσοστό ενδιαφέρονται αν είναι πετυχημένος επαγγελματικά, αν έχει καλούς συνεργάτες στο ψηφοδέλτιό του, και σχεδόν ελάχιστα απασχολεί αν είναι νέο πρόσωπο και αν έχει σχέση - υποστήριξη από πολιτικό κόμμα.

Πράγματι οι δημότες  - δημότισσες Θεσσαλονίκης σκέπτονται ορθά διότι δίνουν έμφαση στα μείζονος σημασίας τα οποία είναι η γνώση των τοπικών προβλημάτων της Πόλης και κυρίως αν είναι έντιμος.

Αν αντιπαραθέσουμε όσα ισχύουν στον δικό μας δήμο, τον δήμο Γλυφάδας, σαφώς η δική μας τοπική κοινωνία διαμορφώνεται συστηματικά να ακολουθήσει εντελώς τα αντίθετα απ' όσα αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα μιας ορθής διοικήσεως.

Τόσο ο τέως δήμαρχος Κώστας Κόκκορης, όσο και ο τωρινός Γιώργος Παπανικολάου , δεν χαρακτηρίζονται από την ορθότητα διαχειρίσεως και διοικήσεως του Δήμου Γλυφάδας, και άλλωστε αποχώρησαν μαζικά αιρετοί και από την διοικούσα παράταξη της περιόδου  2010 - 2014 , και από την τωρινή της περιόδου 2014 - 2019.

Εμείς για πολλοστή φορά θέτουμε δημόσια το ερώτημα: Θεωρείται ότι μας εκπροσωπούν τα στελέχη των αστικών πολιτικών κομμάτων όταν βρίσκονται στην διοίκηση και τα έδρανα του Δήμου ; Αυταπόδεικτα όχι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ. Δεν επιθυμούμε να προβούμε σε καπηλεία του άρθρου, όμως είναι αποδεδειγμένο στον Δήμο Γλυφάδας ότι υπάρχει τάση να ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα με ανηλεή πόλεμο συμφερόντων και σκοπιμοτήτων από τη πλευρά ελαχίστων ωφελημένων σε σχέση με το κοινωνικό σύνολο. 

# Αντί να καλύψουν το ψήφισμα 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας ώστε να οδηγηθούμε σε πολιτισμένο κλίμα δημοτικών εκλογών με πλουραλισμό - πολυφωνία και ένα τοπικό μέσο όλων των δημοτών, τόσο η διοίκηση Παπανικολάου, όσο και σειρά αντιπολιτευομένων μας κήρυξαν εμπάργκο.

# Ο Γ. Παπανικολάου προσέλαβε τον Γ. Σκούφη δίνοντας εντολές να μας αφαιρέσει από την σελίδα του Δήμου Γλυφάδας , και ορισμένοι αντιπολιτευόμενοι δεν μας καλούν στις εκδηλώσεις τους και δεν μας αποστέλλουν τα δελτία τύπου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δήμαρχος που θέλουμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">