ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Αγγελοπούλου: Πρωτοπόρο Πρόγραμμα του Cambridge για την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cambridge η Γιάννα Αγγελοπούλου στηρίζει Πρόγραμμα για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

Σχετικά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την υποστήριξη της κ. Αγγελοπούλου:


“Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανακοίνωσε την εκκίνηση ενός νέου προγράμματος εκπαίδευσης και έρευνας, που αντικείμενο έχει την ανάπτυξη τεχνολογιών οι οποίες θα επιφέρουν ριζική αλλαγή στην βιομηχανία, την οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία.


Το Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία που θα στηρίξει χορηγία της Γιάννας Αγγελοπούλου θα δημιουργήσει ένα διεθνώς μοναδικό οικοσύστημα εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικής δράσης.


Γιάννης Κουρδομένος: Κυρία Αγγελοπούλου έχετε υπόψιν σας ποιος είναι ο υποφαινόμενος ;

Ο υποφαινόμενος μπορεί να αποδείξει - έχει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων - πόσες καινοτόμες - πρότυπες ιδέες - εκτέθηκαν δημόσια από τον ίδιο και ακολουθήθηκαν ετεροχρονισμένα απο κυβερνήσεις, πολυεθνικές , αστικά κόμματα , επιχειρηματίες, δημάρχους κ.α.

Με βασικό δεδομένο ότι μπορούμε να σας αποδείξουμε όσα προαναφέρονται , με τα πειστήρια , ποια Επιστήμη - Τεχνολογία και Καινοτομία υποστηρίζεται εσείς όταν δεκάδες ωφελημένοι από τις δικές μας ιδέες ποτέ δεν μας αναγνώρισαν το ελάχιστο ;

Ενδεικτικά: Την δεκαετία του 90 πρότεινα την Ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ , σε καθεστώς αυτονομίας , ώστε να υπάρξει μετάβαση από την αναλογική τηλεόραση στην Ψηφιακή, καθώς επίσης και την διαδραστική τηλεόραση. ( Παράλληλα δε το πρότεινα και με άρθρο δημόσια πριν από λίγα χρόνια και όπως γνωρίζεται υλοποιήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση σαφώς χωρίς να μου αναγνωρίσουν το ελάχιστο.)

Παράλληλα είχε προταθεί η ΕΡΤ να δώσει έμφαση σε δημιουργία ανοικτού Πανεπιστημίου στα ερτζιανά , κάτι το οποίο ουδέποτε ίσχυσε στα ερτζιανά, όμως στην μετεξέλιξη της τεχνολογίας πλέον παρέχετε διαδικτυακά από σειρά Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Λίγο αργότερα πρότεινα ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα το οποίο να μεταδίδει μουσική από ολόκληρο τον πλανήτη , το οποίο κάποια στιγμή υλοποιήθηκε από την ΕΡΤ χωρίς να μου αναγνωρίσουν το ελάχιστο.

Από την δική μου πλευρά προτάθηκε η μετάβαση στο ψηφιακό εισιτήριο - κάρτα - το οποίο ακολούθησε ο γείτονάς μου πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Τάσος Ταστάνης όμως για πολλοστή φορά δεν μου αναγνώρισαν το ελάχιστο.

Την δεκαετία του 90 είχε προταθεί να υπάρξει ένα τηλεοπτικό μέσο το οποίο να καλύπτει τους Ο.Τ.Α και την Περιφέρεια Αττικής, και αντί αυτού υλοποίησαν το κανάλι της Βουλής.

Τη δεκαετία του 90 σε ραδιοφωνικές εκπομπές με κύριο θέμα την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ για πρώτη φορά ακούστηκε ΔΗΜΟΣΙΑ ο όρος ΑΥΤΟΝΟΜΟ όχημα, το οποίο θα κινείτε με autopilot το οποίο τρεις δεκαετίες ετεροχρονισμένα αποτελεί πραγματικότητα και με έμφαση από πλειάδα εταιρειών στην υλοποίηση και μετεξέλιξή του.


Επίσης, οι θερμικές κάμερες - ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΑΠΝΟΥ - είχαν περάσει ως πρόταση πριν απο αρκετές δεκαετίες για την προστασία του Υμηττού όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στον Δήμο Γλυφάδας, διότι αποτελούσαν δική μας πρόταση. Καλώς έπραξε ο δήμαρχος του γειτονικού Δήμου και το υλοποίησε στον Υμηττό της Αργυρούπολης.

Μπορώ να αναπτύξω μερικές εκατοντάδες προτάσεις - ιδέες - καθώς και Αιτήσεις , οι οποίες υλοποιήθηκαν ετεροχρονισμένα από έτερους χωρίς να μου αναγνωρίσουν το ελάχιστο , όμως δεν είναι του παρόντος.

Γ. Αγγελοπούλου: Πρωτοπόρο Πρόγραμμα του Cambridge για την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Θα στηρίξει τεχνολογίες με ισχυρή συνεισφορά στην διαμόρφωση του μέλλοντος, μέσα από ένα συνεκτικό πρόγραμμα έρευνας που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως. Θα συνεισφέρει στην εξέλιξη επιστημόνων που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους, από τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνά τους έως την επιτυχημένη εμπορική αξιοποίηση των ιδεών τους. Αυτό θα επιδιωχθεί μέσα από ένα δομημένο Πρόγραμμα, που θα ενισχυθεί μέσω συνεργασίας με την βιομηχανία.

Στο Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου θα είναι ενσωματωμένο ένα Πρόγραμμα για την Ελλάδα, που αντικείμενο θα έχει να αναζητηθούν ευκαιρίες δημιουργίας ισχυρών δεσμών με Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραγωγικές μονάδες, με τρόπο που θα διευκολυνθεί η αμφίδρομη ανταλλαγή ανθρώπινου δυναμικού και ιδεών. Στην πρώτη γραμμή αυτής της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται κοινές πρωτοβουλίες και δημιουργία δικτύων.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σχολίασε: “Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να προωθήσω ένα Πρόγραμμα διεθνούς εμβέλειας και οικοδόμησης αποτελεσμάτων πάνω στην στέρεα βάση του Πανεπιστημίου του Cambridge – και συνεπώς να δημιουργηθούν με την στήριξή μου αληθινές προοπτικές ώστε να προχωρήσει η βασική έρευνα προς πρακτικές εφαρμογές και προς επιχειρηματικά αποτελέσματα. Όσα γνωρίζω από την Ελλάδα και διεθνώς, μου έχουν δείξει πόσο ζωτική σημασία έχει η καλλιέργεια ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής συνεργασίας, με την κοινωνική πρόοδο ως τελικό στόχο”.

Ο καθηγητής Stephen Toope, Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Cambridge είπε: “Το Πανεπιστήμιο εκτιμά ιδιαίτερα την ισχυρή δέσμευση που αναλαμβάνει η κυρία Αγγελοπούλου για την ανάπτυξη των ικανοτήτων νεαρών επιστημόνων οι οποίοι κινούνται στην πρώτη γραμμή του επιστημονικού πεδίου τους καθώς και για το όραμά της να συμβάλει στην ανάδειξη της δουλειάς των επιστημόνων αυτών με τρόπους που θα αλλάξουν τον κόσμο μας. Το Πανεπιστήμιο αναγνωρίζει επίσης την προσέγγιση της κυρίας Αγγελοπούλου για ενίσχυση τής συνεργασίας μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος. Και στις δυο αυτές προσεγγίσεις, τα ενδιαφέροντα της πρωτοβουλίας της κυρίας Αγγελοπούλου βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αποστολή του Πανεπιστημίου του Cambridge” .

Σε πρώτη φάση, το Πρόγραμμα θα προωθήσει ερευνητικά προγράμματα σε δυο στρατηγικές περιοχές ερευνών του Cavendish Laboratory: υπολογιστική φυσική για προωθημένες επιστημονικές και βιομηχανικές εφαρμογές, και ενεργειακά υλικά για την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση ενέργειας. Διευθυντής του Προγράμματος ορίσθηκε ο Δρ. Νικόλαος Νικηφοράκης, πανεπιστημιακός με καίρια γνώση στους τομείς που θα καλυφθούν και σημαντική πείρα στην διαχείριση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Το Πρόγραμμα Αγγελοπούλου θα φιλοξενηθεί στο Maxwell Centre του Cavendish Laboratory, με διασύνδεση με την ευρύτερη ερευνητική, εκπαιδευτική και επιχειρηματική κοινότητα του Cambridge.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Αγγελοπούλου: Πρωτοπόρο Πρόγραμμα του Cambridge για την Επιστήμη και την Τεχνολογία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb