Μαντρόσκυλα

Και τι σύμπτωση: Μια ιστοσελίδα με μηδενικό ουσιαστικά κόστος, τζιράρει μερικές χιλιάδες το μήνα και οι διαχειριστές του απλά… έχουν γίνει τα «μαντρόσκυλα» του Μαξίμου. «Ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι κατά τα άλλα που από το πρωί ως το βράδυ αποθεώνουν τους ευεργέτες τους.
Σε μια άλλη περίπτωση, αληθεύει ότι site της επαρχίας ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ότι δεν ήταν μέλος του Μητρώου Ηλεκτρονικών Μέσων που είχαν φτιάξει οι Παππάς – Κρέτσος, έπαιρνε διαφήμιση με το τσουβάλι; Οσο για την επισκεψιμότητα; Ανύπαρκτη και στο Alexa και σε όλες τις μετρήσεις.
Μια τρίτη περίπτωση αφορά σε ιστοσελίδα πάλι της επαρχίας με ανύπαρκτη επισκεψιμότητα που εντελώς τυχαία έπαιρνε διαφήμιση από τη ΔΕΠΑ, από τη ΔΕΗ, από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τυχαίο είναι ότι ιδιοκτήτης της εταιρείας που είχε το site ήταν στέλεχος νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιος ξεχνά άραγε το γεγονός ότι site που κάποτε αποθέωνε τον Αντώνη Σαμαρά έκανε… ολύμπια μεταμόρφωση και προσκύνησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τον Πάνο Καμμένο ο οποίος καταγγέλλει την κυβέρνηση για συστηματάκι με διαφημίσεις; Δεν έβλεπε τον στενό του συνεργάτη πώς έπαιρνε κρατικό χρήμα, διότι δεν είναι μόνο η φανερή διαφήμιση, είναι και τα «μαύρα» που τρέχουν στις περιπτώσεις αυτές.
Ποιος μπορεί επίσης να μην υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει όταν σάιτ που είναι παντελώς άγνωστα, χωρίς πολιτική παρέμβαση και βάρος να παίζουν από το πρωί ως το βράδυ θέματα αποθεωτικά για τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Δραγασάκη και ταυτόχρονα να βρίζουν με την πρώτη ευκαιρία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη γυναίκα του, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματίες που δεν τους δίνουν διαφήμιση κ.λπ.;

Λεφτά υπάρχουν

Πρόσφατα είχαν δει το φως τη δημοσιότητας στοιχεία για την επικοινωνιακή προβολή εταιρειών του δημοσίου. Όπως το Κτηματολόγιο, πάνω από 5 εκατ. ευρώ, ο οργανισμός «Δήμητρα» όπου αρχικά είχε εγκριθεί κονδύλι 2,2 εκατ. αλλά κόπηκε στη συνέχεια, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής κ.λπ. Ανάλογα κονδύλια βγαίνουν κατά διαστήματα για την προβολή της ΔΕΠΑ, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ κ.λπ., εταιρειών στις οποίες έχει λόγο και η εκάστοτε κυβέρνηση. Η οποία και μοιράζει το χρήμα στους «φίλους», όπως π.χ. στο σύμβουλο υπουργού και πρώην εκδότη ανύπαρκτης εφημερίδας που ήταν πάντα πρώτη στο φαγοπότι.
Αλλά επειδή έχουμε και κοντή μνήμη, μήπως να θυμίσουμε τι ακριβώς είχε γίνει με το σκάνδαλο των διαφημίσεων και την εμπλοκή δημοσιογράφων σε αυτό, μεταξύ των οποίων και ο μακαρίτης πλέον εκδότης της Ακρόπολης Μαυρίκος; Γιατί αυτή η υπόθεση έχει παγώσει, κανείς δεν είναι στη φυλακή και κανείς δε μιλάει γι’ αυτήν;
Να θυμίσουμε ότι βγήκαν στη δημοσιότητα τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσιογράφων που ονόμαζαν συνθηματικά τον Νίκο Παππά «αρχιμανδρίτη» και αποκάλυπταν πώς συγκεκριμένα sites πληρώνονταν για να γράφουν ύμνους στην κυβέρνηση ή για να στοχοποιούν πολιτικούς αντιπάλους; Εκείνο το κύκλωμα εκβιαστών θα αποκαλυφθεί αν τελικά τροφοδοτούνταν και από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ;
Όλα αυτά, κι άλλα πολλά τα γνωρίζει ο Πάνος Καμμένος και γι’ αυτό έριξε την πρώτη βολή κατά του Νίκου Νικολόπουλου και κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια επί της οθόνης για να δούμε αν θα βγούνε οι «βρομιές» που έχουν γίνει.
Εκτός κι αν επικρατήσει το αίσθημα επιβίωσης του πρώην υπουργού Αμυνας γιατί μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή και του ίδιου. Οι αποκαλύψεις δεν πλήττουν μόνο αυτούς που εμπλέκονται άμεσα, μπορεί να καεί και ο καταγγέλλων.