ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μήπως υπερβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις Ευρωεκλογές ?

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας καθώς όλο το τριήμερο στελέχη της Κουμουνδούρου έκαναν τις τελευταίες συζητήσεις με τους υποψηφίους.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα ανακοινωθούν περίπου οι 15 υποψήφιοι από τους 42 που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο. 

Τα ονόματα που θα ανακοινωθούν σήμερα είναι κατ’ αρχήν των τριών ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Δημήτρη Παπαδημούλη, του Στέλιου Κούλογλου, της Κωνσταντίνας Κούνεβα, των δυο πρώην υπουργών, του Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Γιάννη Μουζάλα, του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη και της ιστορικού Μαρίας Ρεπούση.

Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται ακόμα η γραφίστρια Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, πρώην αντιπρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, αλλά και κόρη του Δημήτρη Τσάτσου και ο Γιόνους Μουχαμεντί, πρόεδρος του ελληνικού Φόρουμ Μετανάστευσης. Ο Γιονούς Μοχαμαντί είναι από το Αφγανιστάν και το 2016 είχε επιλεγεί από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τιμηθεί με το βραβείο «Alison Des Forges» για την ακτιβιστική δράση του.

Παράλληλα η κυβέρνηση προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς τη νέα ρύθμιση βάσει της οποίας ένας βουλευτής θα μπορεί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθεί από το αξίωμα του όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Η ρύθμιση αυτή, όπως είναι γνωστό, αφορά την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη αλλά και κάποια στελέχη από τη ΝΔ, όπως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την Κατερίνα Μάρκου. Οι βουλευτές αυτοί θα παραιτηθούν από την ελληνική Βουλή μόνο εφόσον εκλεγούν στην Ευρωβουλή αλλιώς θα παραμείνουν στην θέση τους.

Σημείωση του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ: Δεν έχουμε ίχνος ντροπής στον ΣΥΡΙΖΑ ; Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται κόμμα αριστεράς ; Οι συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν πόσα έγιναν τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τον κ. Αρβανίτη ; Διετέλεσε διευθυντής στο κομματικό ραδιόφωνο , τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ , και σήμερα προωθείτε ως ευρωβουλευτής !

Στο δια' ταύτα: Αν ο υποφαινόμενος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής δεν θα είχαν καεί ζωντανοί 100 άνθρωποι στο Μάτι. Ποια είναι η προσφορά Δημήτρη Παπαδημούλη Στέλιου Κούλογλου και της Κωνσταντίνας Κούνεβα ;

Ο υποφαινόμενος θα είχε προωθήσει σε επίπεδο Ε.Ε να υπάρξουν πολιτικές ώστε να μεταστεγαστούν όσοι καταπατητές βρίσκονται στα χαρακτηρισμένα επικίνδυνα σημεία του Ν.Αττικής , με ευρωπαϊκά κονδύλια , και μια μικρή εθνική συνχρηματοδότηση , και οι πολίτες να πληρώνουν επί 30 χρόνια ένα διαμέρισμα το οποίο θα παρείχε η πολιτεία στους πολίτες ώστε να εγκαταλείψουν τα καταπατημένα - εκτός σχεδίου - κτίσματα. ( Δεν αναφερόμαστε στο σύνολο )

Οι Ευρωβουλευτές σας τι έχουν να επιδείξουν τόσα χρόνια κ. Τσίπρα ;

Υ.Γ: Όσα αναφέρονται στο παρόν δεν είναι νεωτερισμοί διότι είχαν ανακοινωθεί δημόσια πριν από 30 χρόνια, όμως καμία κυβέρνηση δεν ακολούθησε αυτές τις πολιτικές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μήπως υπερβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις Ευρωεκλογές ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">