ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γρηγόρης Ψαριανός: Παραλιακό μέτωπο και επένδυση Ελληνικού

Ως εμβληματικότερο ζήτημα των νοτίων προαστίων χαρακτήρισε ο υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η εν γένει ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, σε συνάντηση που είχε στη Γλυφάδα με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, όπου μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Έχω παρακολουθήσει στενά την υπόθεση. Η ιστορία με το Ελληνικό έχει ξεκινήσει από το 1995 με διάφορα ερευνητικά προγράμματα, μελέτες και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς να εκπονούνται κατά καιρούς είτε από το ΕΜΠ, είτε από άλλους φορείς σχετικά με την αξιοποίησή του. 

Κάθε φορά όμως, τα όποια σχέδια αντιμετωπίζονταν με δήθεν ακτιβιστικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, κυρίως από ένα περιφερόμενο κίνημα που χρόνια τώρα προσπαθεί λυσσαλέα να εμποδίσει οποιοδήποτε αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο, κάνοντας επαναστατική γυμναστική. 

Ενδεικτικά αναφέρω και περιστατικά στα όρια του γραφικού: απεργίες πείνας από υπεραριστερό τότε δήμαρχο, του οποίου τα οικονομικά του δήμου του ωστόσο χτύπησαν κόκκινο, κορώνες από πρώην υπερνομάρχη και νυν πρόεδρο κόμματος περί δήθεν εκχώρησης του αιγιαλού στα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Είδαμε όμως και στρατευμένη μελέτη από συγκεκριμένο υπεραριστερό καθηγητή πολεοδομίας και πρόσφατα διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου στον Πειραιά, στην οποία μελέτη έφτασε να υποστηρίξει ότι είναι οικονομικά βιώσιμο να μετατραπεί το αεροδρόμιο του Ελληνικού σε “αστικό αγρό” κατά 50%!

Στη συνέχεια είχαμε τα εμπόδια που δημιούργησε το ΚΑΣ με την κήρυξη μεγάλου μέρους του σε αρχαιολογικό χώρο. Άνθρωποι και συλλογικότητες που εμφορούνται από παρωχημένα ιδεολογήματα και θεωρούν ότι η όποια αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας αξιωματικά ισοδυναμεί με ξεπούλημα. Με τέτοιες συνθήκες δεν είναι δυνατό όπως καταλαβαίνετε, να προχωρήσει καμία ανάπτυξη. 

Μόνο μια κυβέρνηση που αληθινά πιστεύει στην δυναμική του επιχειρείν και στη δημιουργία ευκαιριών εργασίας για όλους, μπορεί να φέρει σε πέρας μια τέτοια επένδυση. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε απεριόριστη εκτίμηση σε άτομα τα οποία δεν σέβονται την διαδρομή , τις θέσεις , και την ιστορία κάθε συμπολίτη μας.

Ο κ. Ψαριανός εμφανίστηκε απ' όσο θυμόμαστε ως ''αριστερός'' ευελπιστώντας ότι θα γίνει μια επανάσταση , ( σαφώς αποτελούσε και δικό μας ζητούμενο ) , όμως αντί επαναστάσεως ο ίδιος βρήκε διέξοδο δια μέσω γνωστών και φίλων, ενώ εμείς από το 1977 μέχρι και το 2005 δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις, έπειτα από πλήρη φάκελλο για μια τοπική αδειοδότηση Ραδιοφωνικού σταθμού, και από το 2014 μέχρι και σήμερα , το 2019 , ζήσαμε μια απίστευτη προδοσία από το ''πρώτη φορά αριστερά''.

Ένας απίστευτος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος εφάρμοσε δικές μου προτάσεις , ( Βλέπε Ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ρ.Τ , καθώς και διαδραστική τηλεόραση ), και δεδομένου ότι συμμετείχα στην δημόσια διαβούλευση για την Ραδιοτηλεόραση οι προτάσεις πέραν των 100 πανεπιστημιακών , κοινωνικών, κ.α. Ραδιοφωνικών σταθμών δεν πέρασαν στο σχέδιο νόμου !

Αναφορικά με το Ελληνικό: Γεννήθηκα εντός του τέως Αεροδρομίου ( δεν είναι σχήμα λόγου ), στον απαλλοτριωμένο Βόσπορο Γλυφάδας - Ελληνικού.
Είμαι πεπεισμένος ότι αν δεν είχε πέσει η Χούντα το 1974 , και παρέμενε για κάποια χρόνια ακόμα και το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη στην Γλυφάδα θα είχε απαλλοτριωθεί για επέκταση του τέως Αεροδρομίου όπως ίσχυσε με τα δικά μας.

Με βασικό δεδομένο όσων προαναφέρονται , ο κ. Μητσοτάκης αν είχε χάσει την οικία του επί ΧΟΥΝΤΑΣ , με καταργημένο το πολίτευμα , και μια Ελληνική Κυβέρνηση παρείχε τον εν λόγω χώρο σε έναν επενδυτή τύπου Λάτση , θα διεκδικούσε τα περιουσιακά του στοιχεία τα οποία απαλλοτριώθηκαν επί χούντας, η τουλάχιστον ανταποδοτικότητα από τον επενδυτή , η θα έκανε αναφορές για αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας η οποία θα είχε περιέλθει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς Λάτση ;

Να μας το απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, διότι η οικία του βρίσκεται λίγα μέτρα από την περιοχή που απαλλοτριώθηκε επί χούντας και εν συνεχεία παραχωρήθηκε έναντι πινακίου φακής στον Όμιλο Λάτση.

Δεν τασσόμαστε κατά της αξιοποιήσεως του Ελληνικού, και άλλωστε είχαμε προτείνει εκτός του Μητροπολιτικού Πάρκου να γίνει και μια πίστα F1 η οποία θα έφερνε έσοδα , τουρισμό , και ανάπτυξη στην περιοχή, όμως και αυτή η πρόταση δεν προχώρησε.

Επίσης, όταν ήρθε στη χώρα μας κλιμάκιο μεγάλης Αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρων το Ελληνικό να γίνει Εργοστάσιο παραγωγής για την Ευρώπη , θυμόμαστε πολύ καλά επί διακυβέρνησης ΝΔ ότι ''έφαγαν πόρτα'' λόγω γραφειοκρατίας , και έτσι το εργοστάσιο πήγε ψηλότερα...

Πανάκεια Λάτσης δεν υπάρχει. Οι πολιτικοί οφείλουν την εκπροσώπηση της κοινωνίας , ενώ στη δική μας περίπτωση ισχύει το αντίστροφο. 

Αποφασίζουν για την περιοχή μας , λόγω κομματικής ιδιότητας , άτομα τα οποία είναι ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ , και αυτό είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ. Βασικό δεδομένο , ώστε να καθίσταται ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ , 45 χρόνια ξενόφερτοι Δήμαρχοι στον Δήμο Γλυφάδας. Τι ορθό μπορεί να ισχύσει σε ένα τόπο ;;;;;

Οι δήμαρχοι αν δεν εξασφαλίσουν από τον επενδυτή ανταποδοτικότητα για την τοπική μας κοινωνία , έπειτα απ' όσα έχουμε βιώσει , και μεριμνούν για ιδία οφέλη καθώς και λίγων ημετέρων τους, θα πετύχουν να μας κάνουν ήρωες.

Υ.Γ: Μπορείς να αναρωτηθείς Γ. Ψαριανέ πως γίνεται από τη μια πλευρά του Ν.Αττικής το 1987 να θεσπίζονται Δημοτικά και Ιδιωτικά Ραδιόφωνα , με τη συμβολή πολιτικών και δημάρχων , και στα Νότια με βασικό δεδομένο από το 1977 να υπάρχουν πρωτεργάτες των FM , και τοπικά ραδιόφωνα , να μην γίνεται τίποτα ;

Τίποτα πιο γραφικό απ' όσα ισχύουν στο Δήμο Γλυφάδας

Πλειάδα ξενόφερτων δημάρχων, πολιτικών, και τα τσιράκια τους εκδότες - δημοσιογράφοι απολαμβάνουν τα χρήματα του συνόλου , ενώ επί δεκαετίες ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ σε όλες τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ μας και # δίωξαν - κατέσχεσαν όλα τα τοπικά ραδιόφωνα προς χάριν των ημετέρων τους ολιγαρχών. 

# Η συμβολή τους στην τοπική κοινωνία και τον τοπικό πολιτισμό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γρηγόρης Ψαριανός: Παραλιακό μέτωπο και επένδυση Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">