ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κυβέρνηση χωρίς περίοδο ανοχής

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν προοιωνίζεται καλά για την κοινωνία γράφει η Εφημερίδα των συντακτών. 

Στους καίριους τομείς της Οικονομίας, της Ανάπτυξης, της Ενέργειας, της Εργασίας και της Ασφάλισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει πρόσωπα τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήριά τους.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η κ. Μιράντα Ξαφά και ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου να μη συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται ότι η σκιά τους βαραίνει πάνω από αυτήν. Αυτό βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια αφοπλιστική προεκλογική ειλικρίνεια.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. και πλέον πρωθυπουργός της χώρας είχε προετοιμάσει τον κόσμο για την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα και είναι λογικό να έχει επιλέξει τα κατάλληλα πρόσωπα για τα οποία είναι βέβαιος πως θα την εφαρμόσουν.

Η κυβέρνηση δεν είναι ούτε μικρή ούτε ευέλικτη, όπως υποστήριζε ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, καθώς φαίνεται ότι και σε άλλα, κρίσιμα υπουργεία τοποθετήθηκαν άνθρωποι οι οποίοι «δεν πετούσαν τη σκούφια τους» για να τα αναλάβουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εδώ και καιρό θεωρούσε σίγουρο πως θα βρεθεί στο Αμυνας και ξαφνικά αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο που μάλλον δεν επιθυμούσε. Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια υγεία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για να επιδέχεται «πειραματισμούς».

Αυτό, βέβαια, ισχύει για όλη τη κυβέρνηση. Οσο και αν ορισμένα πρόσωπα δεν «εμπνέουν», λόγω πολιτικών επιλογών που είχαν ακολουθήσει στο παρελθόν, η κυβέρνηση αυτή θα αρχίσει να κρίνεται από τη στιγμή που θα αρχίσει να παράγει έργο.

Αυτό που γνωρίζει καλά ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι πως η κυβέρνησή του δεν θα έχει την ανοχή που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί χθες παρέλαβε μια χώρα που βρίσκεται πλέον εκτός Μνημονίων, με «κουμπαρά» ύψους 37 δισ. ευρώ στα ταμεία της, με κύρος στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και σε πορεία μιας «κανονικότητας» που προσφέρει αρκετά διαφορετική εικόνα από εκείνη του 2010 ή του 2015. Με απλά λόγια, δεν παρέλαβε «καμένη γη». Γι' αυτό και δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες.

Σημείωση του Γ.Κ: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, άλλωστε γι' αυτό θα καταθέσουμε στα αρμόδια Υπουργεία ΑΙΤΗΣΕΙΣ ώστε να κριθούν άμεσα οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη.

Οι κύριοι με τα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια δεν είναι αριστεροί ώστε να έχουν κώλυμα να θεσπίσουν άμεσα ανάλογο νομικό πλαίσιο των προηγμένων χωρών.

Όσοι επιλέξουν να γυρίσουν τη πλάτη στην Κοινωνία, χωρίς να παρέχουν εφαρμόσιμες πολιτικές ανάπτυξης και ευημερίας, κρίνονται άμεσα. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κυβέρνηση χωρίς περίοδο ανοχής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">