ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΟΑΕΔ: Τον Ιανουάριο 35.000 προσλήψεις σε δήμους και κοινότητες

Έναρξη αιτήσεων για το νέο μεγάλο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που θα αφορά 35.000 ανέργους ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

  1. Διοικητικό και οικονομικό προσωπικό
  2. Ψυχολόγοι
  3. Κοινωνικοί λειτουργοί
  4. Νοσηλευτές
  5. Δάσκαλοι
  6. Νηπιαγωγοί
  7. Βρεφονηπιοκόμοι
  8. Ηλεκτρολόγοι
  9. Υδραυλικοί
  10. Βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας
  11. Βοηθητικό προσωπικό φύλαξης
  12. Οικοδόμοι
  13. Οδηγοί
  14. Κηπουροί
  15. Γενικών καθηκόντων

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει ενημερώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με επιστολή του την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς που ετοιμάζεται να προκηρυχθεί. Στο πλαίσιο αυτό Δήμοι και Περιφέρειες υπέβαλλαν αιτήματα με τις ανάγκες τους σε απαιτούμενες ειδικότητες για την υλοποίηση των σχετικών έργων.

Κριτήρια


  1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
  2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
  3. Αναπηρία 50% και άνω.
  4. Ετήσιο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, ατομικό ή οικογενειακό
  5. Ηλικία με ιδιαίτερη πριμοδότηση των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.
  6. Αριθμός ανηλίκων τέκνων.
  7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  8. Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (νυν ΚΕΑ).
  9. Πριμοδοτούνται επίσης με έξτρα μόρια ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε αντίστοιχα προγράμματα του παρελθόντος.
  10. Εντοπιότητα.

Σημείωση του Γ.WEB: Δεδομένου ότι πρόκειται για κοινωφελή εργασία απαιτείται να δούμε τι κατέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας - η ''γαλάζια'' διοίκηση - αναφορικά με τις ανάγκες του.

Μέχρι σήμερα έχουμε τα στοιχεία , επί δεκαετίες , ότι ''οι ανάγκες του δήμου'', κάθε τετραετία, ήταν η κάλυψη ημετέρων του δημάρχου και των αντιδημάρχων, παράλληλα του ιδιότυπου καθεστώτος επιλεκτικών απ' ευθείας συμβάσεων σε κουμπάρους, κολλητούς, παρατρεχάμενους, κ.α.

Όσο και να κωφεύουν οι κατά τόπους - ο ''τοπικός πολιτισμός'' - κάθε φορά πρέπει να ντρέπονται, σύμφωνα όσων ισχύουν, για λογαριασμό όσων ψήφισαν.

800 μέτρα και σταθμά

Οι άνεργοι κουμπάροι, παραταξιακοί, κολλητοί, παρατρεχάμενοι, υποστηρικτές, κ.α. των δημάρχων Γλυφάδας, εντάσσονται σε ειδικό καθεστώς , απ' ευθείας συμβάσεων , ενώ για τους πολλούς υφίστανται οι εν λόγω πολιτικές με το ένα τέταρτο των αποδοχών !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΟΑΕΔ: Τον Ιανουάριο 35.000 προσλήψεις σε δήμους και κοινότητες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">