ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεταναστευτικό και τρομολαγνεία

Το μεταναστευτικό έχει διαμορφώσει όρους ανεξέλεγκτης καταστάσεως την οποία δεν μπορεί να διαχειριστούν ούτε η κυβέρνηση , ούτε και η αστυνομία.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Δεδομένης αυτής της καταστάσεως βρίσκουν το έναυσμα  πλειάδα media , να ενισχύουν την τρομολαγνεία σε επίπεδο της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικά τα σημερινά δημοσιεύματα , τα οποία κάνουν λόγο για τρόμο , δεδομένου όπως αναφέρουν  ''  δεκάδες αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των οδηγών στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.''

Τόσο τα τηλεοπτικά, όσο και τα διαδικτυακά δημοσιεύματα καλλιεργούν την τρομολαγνεία , αντί να προκύψει άμεση αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας με οργάνωση και στελέχωση.

Το ζήτημα αντιμετωπίζεται όταν στις κατάλληλες θέσεις βρίσκονται τα κατάλληλα πρόσωπα, και συγκεκριμένα η Ε.Υ.Π έπρεπε να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο , όπως και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση δια μέσω των υπουργείων και υπηρεσιών της πρέπει να διαμορφώσει το πλαίσιο της τεχνολογίας που απαιτείται και ειδικότερα για το μεταναστευτικό υπάρχει λύση.

Η λύση ονομάζεται κατασκοπευτικός δορυφόρος, ο οποίος πρέπει να τεθεί σε χαμηλή τροχιά , με κατάλληλες θερμικές κάμερες , καθώς και GPS , στα Ελληνικά σύνορα , και να παρέχει πληροφορίες στους αρμοδίους σε ποια σημεία των συνόρων υπάρχουν παραβιάσεις.

Παράλληλα δε πρέπει να θεσπιστεί και υπηρεσία drones τα οποία θα διαθέτουν εκτός από κάμερες υψηλής ανάλυσης και θερμικές κάμερες εντοπισμού.

Διαβάστε και δείτε τι ανακινείται δημόσια:

Πρόκειται για αλλοδαπούς που περπατούν στην παλιά εθνική οδό και καλυμμένοι από το σκοτάδι μιας κι ο φωτισμός στον συγκεκριμένο κόμβο είναι ανεπαρκής , κινούνται με ταχύτητα κατά αυτοκινήτων που ακινητοποιούνται από τους φωτεινούς σηματοδότες.

Και στα δύο περιστατικά που έχουν καταγγελθεί οι οδηγοί κατάφεραν να αναπτύξουν ταχύτητα και να φύγουν από το σημείο κι ως εκ τούτου δεν γνωρίζουν ούτε αυτοί ούτε κανείς τις ακριβείς προθέσεις των αλλοδαπών.

Το σίγουρο είναι ότι επιβάτες και οδηγοί τρόμαξαν και από τον μεγάλο αριθμό των αγνώστων αλλά και από το ερημικό σημείο που επέλεξαν να τους πλησιάσουν.

Εκατοντάδες αλλοδαποί διέρχονται καθημερινά από τη Ροδόπη με την Αστυνομία να αδυνατεί πλέον να τους ελέγξει τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού όσο και λόγω περιορισμένων οχημάτων σε αριθμό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως αναφέρει η «Φωνή της Ροδόπης»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Παναγιώτης Μαχαιρίδης, μιλώντας στο OPEN TV για το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού με μαχαίρι έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

«Μιλάμε για εκατοντάδες μετανάστες, δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, έχουμε μεγάλο πρόβλημα στη Ροδόπη. Είναι εκατοντάδες, είμαι πάνω στο περιπολικό, γνωρίζω τι γίνεται. Σε καθημερινή βάση μεταφέρουμε μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαχαιρίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι, μόλις πριν λίγο καιρό ο κ. Μαχαιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής είχε κρούσει πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πλέον δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας που είναι η ασφάλεια των πολιτών και ο περιορισμός της εγκληματικότητας».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη διαμορφωθείσα κατάσταση με ανακοινώσεις και επαφές με αρμόδιους φορείς ενώ πλέον επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δηλώνοντας αποφασισμένη να κινηθεί νομικά πλέον κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών της.

Η κυβέρνηση δείχνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα ανίκανη και ανήμπορη να διαχειριστεί την έξαρση του μεταναστευτικού με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των Αστυνομικών όσο και των πολιτών.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεταναστευτικό και τρομολαγνεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">