ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μόσχα: Αρλεκίνος των ΗΠΑ ο Μητσοτάκης σε αφίσες διαδηλωτών !

Μια σειρά κινητοποιήσεων εναντίον των ενεργειών των Ελλήνων Ιεραρχών που αναγνώρισαν την μη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) και κατά της «ελληνικής κυβέρνησης που τους χειραγωγούσε» έλαβε χώρα μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα τη Δευτέρα.

Μία από τις αφίσες απεικόνιζε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται σε ένα σκαμνί με την επιγραφή «Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ» και οι αρχηγοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας απεικονίζονταν ως μαριονέτες.


Ο Μητσοτάκης ως θλιβερός αρλεκίνος της πολιτικής με ημίψηλο καπέλο με αστέρια της ΕΕ να στέφεται από τ΄αρχικά Ε.U και οι μαριονέτες της μυστικής ελληνικής διπλωματίας Θεόδωρος και Ιερώνυμος τον περιστοιχίζουν σε αφίσα Ρώσων διαδηλωτών έξω από την Ελληνική Πρεσβεία Μόσχας.

Πολλά ρωσικά μέσα μεταξύ αυτών και το interfax αναφέρουν: μια σειρά από πικετοφορίες διαμαρτυρίας κατά των ενεργειών των Ελλήνων ιεραρχών που αναγνώρισαν την μη κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) και «της ελληνικής κυβέρνησης που τους χειραγωγεί», πραγματοποιήθηκαν μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία.



Οι συμμετέχοντες στη σημερινή διαδήλωση στο Leontiyevsky Lane στη Μόσχα παρουσίασαν αφίσα που έγραφε «Έτσι πωλείται η πίστη» στα ελληνικά και στα ρωσικά. 


«Πολλές αποδείξεις δείχνουν ότι οι μη κανονικές και ανήθικες αποφάσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών δεν έγιναν χωρίς την επιρροή των ελληνικών αρχών που προς το παρόν στρέφονται προς τον Ατλαντικό. 


Είναι γνωστό ότι η Αθήνα βρίσκεται υπό τις Βρυξέλλες και υπό «αυστηρό οικονομικό έλεγχο και στηρίζεται στους Αμερικανούς Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων το ελληνικό λόμπι είναι ισχυρό» ανέφερε, ο π. Vsevolod Chaplin ιερέας της Εκκλησίας του Θεοδώρου του Στουδίτη που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική πρεσβεία.


Σύμφωνα με τον ιερέα, ο οποίος εργάστηκε για πολύ καιρό στο χώρο της διπλωματίας των εκκλησιών, ήταν άνθρωπος του ρωσικού πατριαρχείου και πολύ κοντά στην ηγεσία, μέχρι που μετά από απόφαση του Πατριάρχη Κυρίλλου να απομακρυνθεί από την θέση του τμήματος σχέσεων της εκκλησίας με την κοινωνία ανέφερε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να «μεταπηδήσει από συμβιβασμούς σε μια άμεση συζήτηση, ειδικά επειδή έχει επιδιώξει συμβιβασμό για πολλά χρόνια και αντιμετώπισε απόλυτη ατιμία ορισμένων εκκλησιαστικών και πολιτικών αξιωματούχων του ελληνικού κόσμου».


«Μπορεί κανείς να μιλήσει με τον ελληνικό λαό πάνω από τις ελίτ του, να μιλήσει με την πλειοψηφία του λαού, εκείνους που δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς σχισματικούς να εισέλθουν στις ελληνικές εκκλησίες τώρα, παρά τη στάση του ιεραρχικού συστήματος, να μιλήσει με εκείνους τους ιερείς, τους μοναχούς και τους επισκόπους, που δεν ακολουθούν τον δρόμο του ανακατασκευάσματος για να ευχαριστήσουν τις μαχητικά αθεϊκές ελίτ των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον.


Πρέπει να διατηρούμε δεσμούς όχι με όσους μας εξαπατούν, αλλά με εκείνους που θέτουν τις ελπίδες τους στη Ρωσία και στην αληθινή Ορθοδοξία», δήλωσε ο πατέρας Vsevolod προαναγγέλλοντας κινήσεις της ρωσικής Εκκλησίας εντός της ελλαδικής Εκκλησίας.

Το κλίμα είναι φορτισμένο γιατί η αναγνώριση του ουκρανικού πολυσχισματικού μορφώματος από το Φανάρι είναι μια καθαρόαιμη πολιτική απόφαση που ελήφθη σε ξένα αλλόδοξα και μισαλλόδοξα κέντρα λήψης αποφάσεων πέραν του Ατλαντικού. 

Η υπαγορευμένη κίνηση αναγνώρισης κι από τον Αλεξανδρείας δημιούργησε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια αφού ο τελευταίος δεν παρέλειψε να πάει στην Κύπρο και να προκαλέσει και στη συνέχεια να έρθει στο Μαξίμου για γύρο θριάμβου όπου δέχθηκε τα συγχαρητήρια του εντολέα του Έλληνα Πρωθυπουργού για την εξόχως αντι-εκκλησιαστική διχαστική φιλο-αμερικάνικη ενέργεια του.

Η όλη εκδήλωση είναι πρωτοφανής για όσους γνωρίζουν τα ρωσικά ειωθότα και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι είχε την ανοχή, αν όχι την προτροπή του Κρεμλίνου το οποίο είναι οργισμένο από την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) από την Ιερά Σύνοδο και της «ελληνικής κυβέρνησης που χειραγωγούσε τους ιεράρχες»

# Με στοιχεία από ρωσικά και ελληνικά media τα οποία αναφέρουν αυτολεξεί όσα διαβάσατε. ( Ασφαλώς, δεδομένης της ενόχλησης που δημιουργήθηκε, όποιοι και να ήταν στην πολιτική και την θρησκευτική ηγεσία τα ίδια θα έλεγαν σε βάρος τους. )

# Αυτά συνέβησαν τη Δευτέρα 18/11/2019 έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα  - στη Ρωσία - κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη , ενώ την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφτασε μέχρι την Αμερικανική πρεσβεία

# Αμερικανοκίνητοι ήταν αποκλειστικά την περίοδο 1967 - 1974 , η υφίστανται ακόμη και σήμερα κατάλοιπα καθώς και ουσιώδεις επηρεασμοί στην χώρα μας , και κυρίως στην πολιτική , οικονομική , εκκλησιαστική, και κοινωνική ζωή , τα οποία ενυπάρχουν και θα διατηρούνται εις τους αιώνες των αιώνων και με την οποιαδήποτε κυβέρνηση ; 

# Πάρα πολλοί παράγοντες δεν κρύβουν τα φιλοαμερικανικά τους αισθήματα . . . , το θέμα είναι ότι έχουν διαμορφωθεί ''σχίσματα'' - πόλωση - και διχαστικό κλίμα σε εκκλησιαστικό επίπεδο. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο υφίσταται οπουδήποτε στις μέρες μας , άρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση όμως σχεδόν κανείς πλέον δεν γνωρίζει τους όρους που θα διαμορφώσουν μια νέα αρχή - ξεκίνημα - σε θεσμικό - πολιτικό - ιδεολογικό - οικονομικό - εκκλησιαστικό - περιβαλλοντολογικό - και κοινωνικό επίπεδο.

Έπειτα από μια μακρόχρονη περίοδο εκπτώσεων , σε όλα τα επίπεδα και σε παγκόσμια κλίμακα , έρχεται και στη χώρα μας η Black Friday , την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. Τι άλλο να σας πούμε ; ( Τα πάντα όλα ''υιοθετούνται'' στις μέρες μας. Τα ''σύνορα'' πλέον είναι ασαφή,  ενώ οι αποστάσεις , δεδομένης της τεχνολογίας , έχουν ελαχιστοποιηθεί.) Στο τέλος μπορεί να γίνει ''επικό'' το imagine του John Lenon !
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μόσχα: Αρλεκίνος των ΗΠΑ ο Μητσοτάκης σε αφίσες διαδηλωτών ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">