ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αφιερωμένο στον Κώστα Λαλιώτη

Δεδομένου του σημερινού άρθρου του Κώστα Λαλιώτη , το οποίο δεσπόζει στην Εφημερίδα των Συντακτών , με τίτλο «Το Πολυτεχνείο ζει με τις πυρακτωμένες αλήθειες του»  ( διαβάστε το ) , εμείς στον πολιτικό Λαλιώτη αφιερώνουμε όσα ακολουθούν.

Η Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβε το 1981 μετά από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου οδήγησε το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση» σε νίκη στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, έλαβε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και η κυβέρνηση ορκίστηκε στις 21 Οκτωβρίου.

Ο Κώστας Λαλιώτης, από τις 5 Ιουλίου 1982 έως και τις 5 Ιουνίου 1985, διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός - υφυπουργός στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ενώ υπουργός Δημόσιας Τάξης διατελούσε ο Ιωάννης Σκουλαρίκης.

Ο κ. Λαλιώτης ως άτομο το οποίο πρωτοστάτησε στο Πολυτεχνείο, και παράλληλα μετέπειτα ως πολιτικός στην κυβέρνηση Παπανδρέου , της «Εθνικής Ανεξαρτησίας - Λαϊκής Κυριαρχίας - Κοινωνικής Απελευθέρωσης» , και με δεδομένη την έφεσή του στην έρευνα για την τεκμηρίωση στοιχείων , καλείται να έχει ιδία εικόνα όσων έλαβαν χώρα την περίοδο υπουργοποίησής του στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα , κατά την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , και ειδικότερα το 1984 παραμονές Χριστουγέννων , λειτουργούσαμε πειραματικά από τον Νέο Κόσμο Αττικής ένα ραδιοφωνικό σταθμό στα FM κύματα.

Δεδομένης της «Κοινωνικής Απελευθέρωσης» και παράλληλα της «Αλλαγής» , και έχοντας αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την Ραδιοφωνία , εκείνη τη περίοδο για πρώτη φορά δώσαμε την δυνατότητα στους Αθηναίους , την νεολαία της εποχής , να βγουν στον ραδιοφωνικό αέρα.

Έπειτα από ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα εκπομπών , δεχτήκαμε απειλητικά τηλεφωνήματα να παύσουν τα τηλέφωνα των ακροατών στον ραδιοφωνικό αέρα. Αψηφήσαμε τις απειλές και συνεχίσαμε τις εκπομπές.

Ένα κρύο μεσημέρι του 1984 με ρίψη χιονόνερου - παραμονές Χριστουγέννων - ακούσαμε δυνατούς χτύπους στην πόρτα του πειραματικού σταθμού και συγκεκριμένα στη συνέχεια ανέφεραν « Ανοίξτε την πόρτα γιατί θα την σπάσουμε » , « Αστυνομία και Εισαγγελέας Πιστόλη ».

Ανοίγοντας την πόρτα - έπειτα από λίγα λεπτά διαβούλευσης - όρμησε στο εσωτερικό σχεδόν σύσσωμο το Α.Τ Νέου Κόσμου , παράλληλα της Εισαγγελέως Αικατερίνης Πιστόλη, ( Βλέπε εισαγγελέας έδρας στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου ) , και κάποιων υπαλλήλων του βαν ( ραδιογωνιόμετρου ) , ώστε να παύσει η μετάδοση η οποία είχε πετύχει έρεισμα στην νεολαία της εποχής και παρείχε την δυνατότητα της επικοινωνίας.

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι , και συγκεκριμένα επτά νεαροί της εποχής ( τέσσερις νέοι και τρεις κοπέλες εκφωνητές/ιες ) - μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος , έπειτα συλλήψεως οδηγούμαστε με το βαν και τα κατασχεθέντα στο Α/Τ Νέου Κόσμου για τα περαιτέρω . . .

Ζήσαμε την « Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση » επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Κώστα Λαλιώτη , πρωτοστατώντας στον χώρο των FM κυμάτων , και σηματοδοτόντας την κοινωνική μετεξέλιξη σε επίπεδο FM ραδιοφωνίας , στην οποία παρεμπιπτόντως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , έπειτα από αιτήσεις , δεν μας αδειοδότησαν.

Συγκεκριμένα πριν υπάρξουν το Ε.Σ.Ρ , καθώς και η Ε.Ε.Τ.Τ , σύμφωνα με τον Ν.1730/87, καταθέσαμε αίτηση αδειοδοτήσεως τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως , η οποία στη συνέχεια βρέθηκε στο Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, όμως έπειτα από νέες αιτήσεις μας στο Ε.Σ.Ρ ο φάκελλος δεν επανεξετάστηκε

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

Υ.Γ: Γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα θεσπισμένα , και γιατί έχουμε μείνει τουλάχιστον 19 χρόνια πίσω από τις προηγμένες χώρες , ( lower power στις Η.Π.Α κ.α.) , αναφορικά με τα κοινωνικά ραδιόφωνα, δεν μας το εξήγησε καμία κυβέρνηση, και κανείς αρμόδιος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αφιερωμένο στον Κώστα Λαλιώτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">