ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κωνσταντίνος Φρουζής: Οι αντεισαγγελείς δεν κατασκεύασαν σκευωρία ή πλεκτάνη

Τρίτη μέρα σήμερα της κατάθεσής του κ. Φρουζή στην ειδική προανακριτική επιτροπή της Βουλής, στην οποία κατέρριψε τα σενάρια περί σκευωρίας στην υπόθεση. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση κατέρριψε τα σενάρια ότι οι τρεις αντεισαγγελείς - οι οποίοι συνυπέγραφαν το αίτημα της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για να αποκτήσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες την ιδιότητα του προστατευόμενου - ότι έχουν κατασκευάσει σκευωρία ή πλεκτάνη. 

Όπως ανέφερε : «Θα ήθελα ωστόσο να έχουν φιλτράρει καλύτερα τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis παραδέχτηκε πως ο κ. Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρείας, γεγονός που είχε αρνηθεί κατά τη χθεσινή του εξέταση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Φρουζής ομολόγησε ότι το 2015 είχε απευθυνθεί, όχι μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας.

Επίσης, ο κ. Φρουζής παραδέχτηκε δύο μέιλ, μολονότι στο παρελθόν είχε ισχυριστεί πως με τον κ. Στουρνάρα διατηρούσε μόνο τυπικές σχέσεις.

Σε ερώτηση για το αν η συνάντησή του με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ήταν στη βάση παράνομων αιτημάτων εκ μέρους της Novartis, απάντησε ότι ήταν εθιμοτυπική και στα πλαίσια γνωριμίας και απόκτησης επαφής με τη νέα κυβέρνηση, προσθέτοντας πάντως, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας».

Ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη αν οι δυο βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis που ήταν και οι στόχοι του Harvard project, δηλαδή η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά τον χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης Σαμαρά ή επί κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε ότι δεν μπορέσαμε επί Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, το καταφέραμε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε δε ότι είχε επισκεφθεί και την κομματική εφημερίδα «Αυγή» προκειμένου να προωθήσει διαφημιστικό πρόγραμμα της Novartis.

Σημείωση του Γ.Κ: Εμείς δεν ''είδαμε'' ούτε κουλούρι επί πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πολυαναμενόμενη ''ελπίδα'' για τον λαό - την κοινωνία - προφανώς περιορίστηκε σε οτιδήποτε ήταν δομικά στη βάση της κερδοφορίας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κωνσταντίνος Φρουζής: Οι αντεισαγγελείς δεν κατασκεύασαν σκευωρία ή πλεκτάνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">