ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καθολική ανισότητα στα νότια προάστια Αττικής

Κύλησαν 35 χρόνια εναλλαγής κομμάτων εξουσίας , και επαγγελματιών της πολιτικής , κατά τα οποία διαχειρίστηκαν περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρωπαϊκών - κοινοτικών κονδυλίων.

Πριν από δεκαετίες  , και ενώ είχαν ξεκινήσει οι επιδοτήσεις , οι επιχορηγήσεις , των κοινοτικών κονδυλίων , άρχισα να έχω τα πρώτα στοιχεία μη ορθής διαχειρίσεως , και συγκεκριμένα σε σχέση με τα Νότια προάστια στα οποία ανήκουμε ως δημότες και κάτοικοι Γλυφάδας.

Μόνο το 2018 οι κοινοτικές εισροές που δήλωσε η Ελλάδα ανήλθαν σε 1,48 δισ. ευρώ  σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενώ λοιπόν όσοι διαχειρίστηκαν μας αναφέρουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την αναπτυξιακή  στρατηγική ενός σταθερού πολιτικού σχεδιασμού  και μιας αποτελεσματικής διαχείρισης , εμείς αποσαφηνίζουμε: 

Τα Νότια προάστια Αττικής , σε αντιδιαστολή πολλών επαρχιακών νομών - περιοχών , τα 35 χρόνια κοινοτικών κονδυλίων και ΕΣΠΑ δεν αναπτύχθηκαν , και αυτό οφείλετε σε παθογένεια πολιτικού σχεδιασμού , στελεχών , καθώς και των οργανώσεων που διαχειρίζονται τους Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα: Επί 35 χρόνια κοινοτικών εισροών , και 70 δισεκατομμυρίων ευρώ , στα Νότια προάστια δεν υπάρχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο , δεν υπάρχει ένα πανεπιστήμιο , (τριτοβάθμια εκπαίδευση , υποδομές) , δεν υφίσταται ένα δικαστικό μέγαρο , δεν υφίσταται ένα μεγάλο θέατρο , δεν υφίσταται ένα δημόσιο η ιδιωτικό μαζικό Ραδιοτηλεοπτικό μέσο , κ.α.

Η αυταπόδεικτα ελλειμματική εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη πλευρά όσων αξίωσαν την εκλογή τους σε πολιτικό επίπεδο , δρομολόγησε μια μετεξέλιξη στην οποία οι κομματικές οργανώσεις , και τα επαγγελματικά στελέχη των κομμάτων που αδράνησαν σε πλειάδα από τομείς , παρουσιάζονται ως θεμελιωτές ''μεγάλων έργων'' στα Νότια προάστια ενώ δεν υφίσταται ούτε ένα.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι , πληρώσαμε το μάρμαρο , έχοντας άποψη για όσα ουδέποτε τοποθετήθηκαν όσοι αξίωσαν την εκλογή τους.

Εσείς που καλείστε να ψηφίζεται έχετε ολοκληρωμένη εικόνα όσων δεν έγιναν στα Νότια προάστια επί 35 χρόνια εναλλαγής πολιτικών και κομμάτων

Ακούσατε , έστω μια φορά , δια στόματος πολιτικού που ψηφίσατε , ποιες είναι οι βασικές ελλείψεις της περιοχής ; Ασφαλώς όχι , όμως πάμπολλες φορές ακούσατε ότι ζητούν τις ψήφους ώστε να φτιάξουν τη ζωή τους !

Είναι τουλάχιστον θλιβερό ως φαινόμενο , να έχουμε εικόνα των περιουσιακών στοιχείων όσων ενεπλάκησαν με την πολιτική , ενώ στον αντίποδα να μην υφίσταται παραγωγή έργου.

Προσωπικά είμαι θυμωμένος με όσους πολιτικούς κάναμε περιοδείες στα νότια ώστε να έχουν εικόνα της κατάστασης και των δομών , οι οποίοι/ες επι διαχειρίσεώς τους επί της ουσίας δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα , αν εξαιρέσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ενδεικτικά: Καμία πολιτική για σύγχρονο δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια , καμία πολιτική ώστε το μετρό να ξεκολλήσει από το Ελληνικό και να φτάσει στην Γλυφάδα , καμία πολιτική αποκέντρωσης της δικαιοσύνης , καμία πολιτική αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση , καμία πολιτική για δημόσιο μαζικό μέσο στα νότια προάστια , κ.α.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com 

Υ.Γ: Ζήτημα χρόνου να υπάρχουν απτά στοιχεία κατά πόσον η ανάπτυξη του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού θα συμβάλει την γενικότερη ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής των Νοτίων προαστίων , διότι εμείς έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι δεν θα προκύψει. * Δείτε αναλυτικά όσα διαδραματίζονται επί δεκαετίες τοπικά στο Δήμο Γλυφάδας , και τα συμπεράσματα θα είναι σαφή. 

* Άλλοι γεννήθηκαν στην περιοχή και έχουν εντοπιότητα , και άλλοι , οι ξενόφερτοι , ''αγωνιζόντουσαν''. Στο κομβικό σημείο απεδείχθη η πρωτοφανής προβοκάτσια , και ποιοι εξαργύρωσαν για τριάντα αργύρια και μια θέση υποστηρίζοντας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , ενώ αποκαλούσαν σκάνδαλο την ιδιωτικοποίηση. 

Οι μάσκες έπεσαν προ πολλού , γέμισαν οι καταθέσεις τους και οι κωδικοί , απεδείχθη ότι άλλοι είναι οι ιδεολόγοι και άλλοι ήταν καιροσκόποι , οι οποίοι σήμερα από κοινού πρέπει να ενταχθούν σε ένα ενιαίο νεοφιλελεύθερο κόμμα. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καθολική ανισότητα στα νότια προάστια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">