ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Μητσοτάκης υποστηρικτής της δολοφονίας Σουλεϊμανί

Την πλήρη ταύτισή του με την απόφαση του Τραμπ να εξοντώσει τον Ιρανό στρατηγό Σουλεϊμανί , και μάλιστα με κριτήριο τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης !

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Με βασικό δεδομένο όσα αναφέρθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες , ο Κ.Μητσοτάκης θέτει σε κίνδυνο τον Ελληνικό λαό ώστε να παραστήσει ''τον καλό σύμμαχο'' στους Αμερικανούς , και κυρίως στον Τράμπ , ενώ από την συνάντηση τους είναι σαφές ότι δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα. Γιατί η προθυμία από τον πρόεδρο της ΝΔ ;

Προσκεκλημένος από τον αμερικανικό μη κυβερνητικό φορέα γεωπολιτικών αναλύσεων Atlantic Council, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, δεδομένου, όπως το έθεσε η ερώτηση, των στενών σχέσεων της Αθήνας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μητσοτάκης: Είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και στεκόμαστε δίπλα στους συμμάχους στις δύσκολες στιγμές. «Αυτή η συγκεκριμένη απόφαση , δολοφονίας του στρατηγού Σουλεϊμανί πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα και στηρίζουμε αυτή την απόφαση».

Αντόνιο Γκουτέρες: Οι ηγέτες να ασκήσουν τη μέγιστη συγκράτηση

«Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει ακόμη ένα πόλεμο στον Κόλπο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε ανακοίνωση μετά το θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, ο Γκουτέρες ζήτησε επίσης «από τους ηγέτες να ασκήσουν τη μέγιστη συγκράτηση» σε αυτή τη στιγμή έντασης, καθώς η Τεχεράνη προειδοποίησε πως θα εκδικηθεί τον θάνατο του Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

Χασάν Ροχανί: Θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Ο Ροχανί έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν από την περιοχή, σημειώνοντας ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ ήταν «ένα χαστούκι στο πρόσωπο» των ΗΠΑ.

«Χθες το βράδυ δόθηκε ένα χαστούκι στο πρόσωπο» των Αμερικανών, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, στο οποίο απέκλεισε οποιαδήποτε επανάληψη των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την πυρηνική συμφωνία του 2015.

«Η στρατιωτική δράση όπως αυτή δεν επαρκεί. Το σημαντικό είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή», πρόσθεσε και ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η δολοφονία του από τις ΗΠΑ δείχνει ότι η ιρανική επανάσταση είναι ζωντανή, υπογράμμισε επίσης, τονίζοντας σε αναφορά του στη Δύση ότι οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτό το «αλαζονικό σύστημα».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν την συμμαχική του Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου.

Σημείωση: Ελπίζουμε ο Κ.Μητσοτάκης να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη όταν παράλληλα του «ποδιού των Αμερικανών» προκύψουν και αντίστοιχες ενέργειες στη δική μας χώρα. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Μητσοτάκης υποστηρικτής της δολοφονίας Σουλεϊμανί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">