ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη ''νέα εποχή'' η Ελλάδα βρίσκεται πίσω απο την Νιγηρία !

Από το 2014 γέμισε η Ελλάδα με σταθμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα, Καβάλα, κ.α. υπάρχουν παρακλάδια του κομματικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ , ενός κόμματος το οποίο επί πέντε χρόνια, τη περίοδο 2014 - 2019, δεν διαφοροποίησε θεσμικά σε κανένα βαθμό τις αδικίες δεκαετιών.

Διαβάστε τι ίσχυσε την ίδια χρονική περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε για τους ολιγάρχες και τα κομματικά της ραδιόφωνα:

Στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε το 2014 η διαδικασία αδειοδότησης σταθμών χαμηλής ισχύος (low-power FM ή LPFM) σε μη κερδοσκοπικές εταιρίες και κοινωνικές ομάδες, και μάλιστα η αδειοδότηση αφορούσε αναλογική μετάδοση, αν και με την αναλογική άδεια τους οι χιλιάδες αδειοδοτημένοι σταθμοί έχουν το δικαίωμα (αλλά όχι την υποχρέωση) να μεταδώσουν το επίγειο σήμα τους και ψηφιακά, χρησιμοποιώντας το σύστημα HD Radio που έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ αντί για την τεχνολογία DAB

Σε πολλές χώρες , όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία , κ.α. , εκπέμπουν ραδιοφωνικοί σταθμοί low-power FM ψηφιακά και σε τοπικό επίπεδο

Στην Ελλάδα αντιθέτως, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη ούτε για το αναλογικό ραδιόφωνο, τη στιγμή που ακόμα και σε χώρες όπως την Νιγηρία υπάρχουν αδειοδοτημένοι σταθμοί low-power FM/community radio. 

Στην πρόσφατη αδειοδότηση LPFM στις "πλούσιες" ΗΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι σταθμοί δεν υποχρεώθηκαν να υποβάλλουν κανένα παράβολο για την άδεια τους, ούτε να συμμετέχουν σε δημοπράτηση των αδειών, ούτε να πληρώσουν για το δικαίωμα χρήσης συχνότητας. 

Aπό το 1999 στην Αττική και μετά, έχουν αδικηθεί και έχουν φιμωθεί από το εντελώς άδικο και παράλογο "νομικό πλαίσιο" του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αρκετοί. 

Τα νομοσχέδια μέχρι σήμερα δεν περιέχουν καμία πρόβλεψη για σταθμούς τοπικής/μικρής εμβέλειας, για αυτοδιαχειριζόμενα σχήματα, για πανεπιστημιακούς σταθμούς, και για σταθμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα, σε μια περίοδο που καθημερινά γίνονται αναφορές στην κανονικότητα, την ανάπτυξη, τη νέα εποχή, και πολλά ακόμα. 

Αυτό είναι άδικο και πάει ενάντια στις νομοθετικές τάσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Τα αστικά κόμματα εξουσίας έχουν δημιουργήσει μια κλειστή αγορά  όπου δεν μπορούν να μπουν νέοι παίχτες ενάντια σε κάθε αρχή της δημοκρατίας, της ισονομίας, και της πολυφωνίας. 

Μάλιστα, η κυβέρνηση και το ΕΣΡ θρασύτατα αγνοούν διάφορες περιπτώσεις όπου σταθμοί, όπως παρακλάδια του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο" στη Θεσσαλονίκη , και σε άλλες πόλεις της επαρχίας, έχουν βεβαίωση νομίμου λειτουργίας (ΒΝΛ) που ορίζει την φυσιογνωμία του προγράμματος τους ως "μη ενημερωτικό" , αλλά μεταδίδουν ενημερωτικό πρόγραμμα! 

Εγώ είμαι ο διευθυντής και συνιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού μικρής εμβέλειας στις ΗΠΑ που αδειοδοτήθηκε το 2014 για τη συχνότητα 105.9 FM

Στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια διόρθωσης αυτών των λαθών (;) ενώ είναι αβέβαιο αν η τωρινή κυβέρνηση έχει καν σκοπό να δώσει άδειες για αναλογική ραδιοφωνική μετάδοση στα FM, όπως οφείλει.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Προσωπικά ως ένας εκ των πρωτεργατών της Ραδιοφωνίας FM στη χώρα μας , από τη δεκαετία του 70 , αισθάνομαι αηδία για όσους διετέλεσαν αρμόδιοι, νομοθέτησαν, και κατακρεούργησαν  κάθε αρχή δημοκρατίας, ισονομίας, και πολυφωνίας.  

Άλλωστε το καταμαρτυρούν πλειάδα διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος μας με την υπογραφή της ''συμμορίας'' ιδιοκτητών Ρ/Σ Ν.Αττικής , διορισμένων των εκάστοτε κυβερνήσεων , και φυσικά όσων διετέλεσαν σε επίπεδο εξουσίας.

Το αυταπόδεικτο γεγονός , σήμερα το 2020 , παντελούς ελλείμματος αντιστοίχισης όσων ισχύουν Ευρωπαϊκά, και διεθνώς , αποτελεί την κορωνίδα κάκιστων πολιτικών που αφήνουν τη χώρα μας διεθνώς ουραγό.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας , επί επτά και πλέον μήνες στην άσκηση εξουσίας , παρέχει απλόχερα υποσχεσιολογία υπηρετώντας μια χούφτα οικογένειες του Ν.Αττικής, και παράλληλα συντηρεί τα κομματικά συμφέροντα των συνεταίρων τους στην εξουσία.

Είτε ανήκετε στα δεξιά, είτε στα αριστερά, πρέπει να έχετε τεκμηριωμένη άποψη και κρίση αναφορικά με όσους διακυβέρνησαν και κυβερνούν και σήμερα το τόπο μας, επιδεικνύοντας περίσσιο ζήλο ώστε τα στελέχη των κομμάτων τους να φτιάχνονται οικονομικά στις τοπικές κοινωνίες, στους Ο.Τ.Α.

Ο Δήμος Γλυφάδας είναι χαρακτηριστική περίπτωση , και ασφαλώς γνωρίζεται πόσες δεκαετίες εναλλάσσονται τα στελέχη των κομμάτων εξουσίας εξυπηρετώντας ημετέρους χωρίς να επενεργούν σε σειρά ζητημάτων.

Ο βασικός - ουσιαστικός λόγος - που αρνούμαι να δημοσιοποιήσω πλέον δελτία τύπου κ.α. αναφορικά με τα στελέχη της κυβέρνησης , διοικούντες, συνδυασμούς, κ.α. 

Δεν είναι εφικτό να καλούμε να συνδράμω υπουργούς , στελέχη της κυβέρνησης , συνδυασμούς , κ.α., όταν δεν υπάρχει διάθεση να υλοποιηθεί αντίστοιχος νόμος ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ των προηγμένων χωρών.

Μόνο στις Η.Π.Α έχουν δοθεί 2349 LP (low-power FM ΑΔΕΙΕΣ), ενώ στη δική μας χώρα ούτε μια ! ( Δείτε αναλυτικά ) ώστε να έχετε πλήρη εικόνα ποιους ψηφίζεται στην τριτοκοσμική Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πίσω και από την Νιγηρία , καθώς και τι υπηρετούν.

Στη γενέτηρά του καπιταλισμού και του νεοφιλελευθερισμού , πλην των ελαχίστων εμπορικών ομίλων και σταθμών , λειτουργούν αδειοδοτημένοι χιλιάδες  low-power κοινωνικού χαρακτήρα. Στη γενέτηρά της ''δημοκρατίας'' ;

Αισθάνομαι πραγματικά αηδία , όταν είναι γνωστό ότι πριν υπάρξει νομικό πλαίσιο στις Η.Π.Α , και σε διεθνές επίπεδο , ήμουν ο πρώτος ο οποίος πρότεινε και αιτήθηκε αδειοδοτήσεις  low-power κοινωνικού χαρακτήρα , και αντί να προκύψει κάλυψη των αιτημάτων μου διοργάνωσαν επανειλημμένα σειρά από διώξεις και κατασχέσεις.

* Εσείς κάνατε μια επιχείρηση μαϊμού ώστε να σας συντηρεί η κομματοκρατία δια μέσω όσων διατελούν σε όλα τα επίπεδα , και κυρίως αυτοδιοίκησης ; Όπως αποδεικνύεται επί σειρά ετών στο δήμο Γλυφάδας ορισμένοι ''ανύπαρκτοι φαντομάδες'' - σύμφωνα με τα λεγόμενα εισαγγελέων και της Ελληνικής ''δικαιοσύνης'' - δεν χρειάζονται ούτε επιχείρηση διότι καλύπτονται για ευνόητους λόγους από τα μυστικά κονδύλια του δήμου. 

* Συγκεκριμένα, όταν επί σειρά ετών έχουν καταλυθεί τα δημοτικά συμβούλια και οι οικονομικές επιτροπές , και εκταμιεύονται περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ χωρίς ελέγχους , υφίσταται επάρκεια μυστικών κονδυλίων για πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις , και ειδικότερα για κολακείες , και για το σφράγισμα των στομάτων. 

Το να επιθυμεί κάποιος να διοικήσει ένα δήμο είναι αναφαίρετο δικαίωμα , το γεγονός να εκλέγεται ώστε να μην τηρήσει την εντολή χιλιάδων δημοτών , καθώς επίσης , να βαυκαλίζεται ότι είναι εκπρόσωπος μιας τοπικής κοινωνίας χωρίς να παρέχει εμπράκτως τις αποδείξεις , σε καμία περίπτωση. 

Κύριε ''δικηγόρε'' ανήκετε η όχι στο κυβερνών κόμμα ; Σας υποστήριξε η όχι το κυβερνών κόμμα ; Παρέχετε αποδείξεις ότι καλώς έχετε εκλεγεί ; Είναι στα άμεσα καθήκοντά σας να είστε ο ενδιάμεσος σε οτιδήποτε απασχολεί το δήμο και τους δημότες , ναι η όχι ;

Τι έχετε να προτάξετε στο κόμμα σας ; 

Κύριε ''δικηγόρε'' η σπουδή σας μήπως ήταν η υπεράσπιση των κακοποιών στοιχείων , και όσων διατελούν εγκλήματα , και διαθέτεται και διατριβή επί του συγκεκριμένου ( ; ) , διότι στο ρόλο υπεράσπισης του δικαίου και της εκπροσώπησης της εντολής των δημοτών σας βρίσκουμε ανεπαρκή καθώς και αδαή. 

Όσο για τους κόλακες πάσης φύσεως, τι γίνεται ; Ο ''αναμορφωτής'' σας είναι καθολικά αδύναμος ; Συμβάλει ο ''αναμορφωτής'' σας το δήμο , η για πολλοστή φορά θα ''ταϊσετε'' με σανό τους συμπολίτες μας ώστε να τους πείσετε ότι έχετε δίκιο προσβάλλοντας τα αυταπόδεικτα που ισχύουν διεθνώς ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη ''νέα εποχή'' η Ελλάδα βρίσκεται πίσω απο την Νιγηρία ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">